Dit verandert in april voor uw portemonnee: hoger minimumloon, aanpassing LEZ-zones en meer flexi-jobs

11:44 Een nieuwe maand betekent traditioneel enkele veranderingen voor uw geldzaken. We zetten de belangrijkste op een rij. 

Meer krantenkoppen in België

Hamiltonpark krijgt nu ook monumentale naam en symbolen van kiwi’s: “Hopelijk vergeten jongere mensen nooit wat hier gebeurd is”

Ieper heeft al lang een vriendschapsband met de Nieuw-Zeelandse stad Hamilton. Na de inrichting van een Ieperpark in de Nieuw-Zeelandse stad Hamilton opende in 2018 een Hamiltonpark bij de Ieperse vestingen. Zes jaar later is er nu ook een monumentale naam geplaatst met inheemse symbolen van de kiwi’s.
The post Hamiltonpark krijgt nu ook monumentale naam en symbolen van kiwi’s:

Lees meer »

BINNENKIJKEN. Thomas uit ‘Boer zkt vrouw’ heeft nog nooit samengewoond: “Nu ben ik daar helemaal klaar voor”

“Sparen is moeilijk, er zijn altijd kosten.” De Vlaamse boeren hebben het niet makkelijk, maar boer Thomas Leplae (30) uit ‘Boer zkt vrouw’ blijft verknocht aan de stiel. ‘Dag Allemaal’ ging op de koffie bij Thomas die een rondleiding geeft op zijn erf en vertelt hoe hij plaats zal maken voor zijn potentiële vriendin in z’n woning én z’n hart.

Lees meer »

KAART. Elektronisch of op papier? Zo moet je stemmen in alle Limburgse gemeenten

Voor de komende verkiezingen op 9 juni 2024 hebben ruim 400 Limburgers zich aangemeld om vrijwillig te zetelen als bijzitter. Hun taak? Het stemmen in hun stembureau in goede banen leiden. Afhankelijk van de manier van stemmen, op papier of elektronisch, krijgen ze een andere vergoeding. De stembureaus waar nog op papier gestemd moet worden, situeren zich vooral in het

Lees meer »

Feestlokaal Vooruit in Gent kandidaat UNESCO-werelderfgoed

Vlaanderen investeert 25.000 euro in de kandidatuur van het Feestlokaal Vooruit als UNESCO-werelderfgoed. Uitbater VIERNULVIER dient de aanvraag in samen met volkshuizen uit Argentinië, Australië, Denemarken, Finland en het Verenigd Koninkrijk. Het Feestlokaal is in 1913 gebouwd en was er om cultuur betaalbaar te maken voor arbeiders.

Lees meer »

Onderzoek naar dood baby Omélie (8 maanden) opnieuw geopend: zelfs ouders weten niet wat er onderzocht zal worden

Het onderzoek naar de dood van baby Omélie uit het West-Vlaamse Eernegem wordt opnieuw geopend. Het jongetje stierf in 2022 bij zijn onthaalmoeder nadat de bodem van zijn bedje het begaf. Opvallend: het onderzoek werd maanden geleden al afgerond. Maar het parket wil toch nog bijkomend onderzoek, na één jaar en acht maanden. “Wat kunnen ze na al die tijd

Lees meer »

Opnieuw Crevits, weer Weyts, of iemand anders? Heel wat partijen azen op post van onderwijsminister

Heel wat partijen azen op de post van de toekomstig Vlaams minister van Onderwijs. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zegt woensdag het “domein opnieuw in handen” te willen nemen en kijkt bijvoorbeeld in de richting van voormalig onderwijsminister Hilde Crevits. Voor N-VA-voorzitter Bart De Wever mag Ben Weyts zichzelf opvolgen “als hij maar zijn broek aanhoudt”. Dat zeiden ze op een onderwijsdebat

Lees meer »

Brits parlement keurt wetsontwerp goed om migranten naar Rwanda te sturen

Het Britse parlement heeft in de nacht van maandag op dinsdag het controversiële wetsontwerp goedgekeurd waardoor het Verenigd Koninkrijk migranten zonder verblijfsrecht die niet naar hun thuisland kunnen terugkeren, naar Rwanda kan sturen. De Britse regering heeft al langer het akkoord van Kigali voor de deportaties, maar het plan stuitte op binnenlands verzet.

Lees meer »