Feestlokaal Vooruit in Gent kandidaat UNESCO-werelderfgoed

Vlaanderen investeert 25.000 euro in de kandidatuur van het Feestlokaal Vooruit als UNESCO-werelderfgoed. Uitbater VIERNULVIER dient de aanvraag in samen met volkshuizen uit Argentinië, Australië, Denemarken, Finland en het Verenigd Koninkrijk. Het Feestlokaal is in 1913 gebouwd en was er om cultuur betaalbaar te maken voor arbeiders. 

Meer krantenkoppen in België

“Ik ben misschien wel beter dan ooit”: nieuwe clean sheet voor onwrikbare Courtois, kan Ancelotti nog om hem heen voor CL-finale?

“Ik ben nog steeds dezelfde Courtois. Of misschien zelfs beter.” Derde basisplaats, derde clean sheet voor de doelman van Real Madrid. Ancelotti dropte hem opnieuw in de basis voor de galawedstrijd tegen Alaves, dat afdroop met forfaitcijfers. Courtois toonde zijn klasse, vooral met een straffe redding op een schot van Hagi. “Op die parade ben ik best trots.”

Lees meer »

Premier De Croo is trots op tienduizenden nieuwe jobs, maar: 1 op de 3 zijn bijkomende banen bij de overheid. Kan dit blijven duren?

Premier Alexander De Croo (Open Vld) pakt graag uit met de tienduizenden jobs die er tijdens zijn regeerperiode zijn bijgekomen. Maar uit cijfers van de Nationale Bank blijkt nu dat één gecreëerde job op de drie een overheidsjob is. Bart Van Craeynest, hoofdeconoom van VOKA, vraagt zich af of de overheid kan blijven groeien? “Onze overheidsuitgaven zijn al bij de

Lees meer »

Brugse politie klist ‘gaatjesboorder’ die bestelwagens viseert

Na intensief speurwerk slaagde de Brugse politie erin om op relatief korte termijn een dief te vatten die zowel in Brugge als Kortrijk inbrak in meerdere bestelwagens. Hij ging daarbij telkens op dezelfde manier te werk. In elke bestelwagen die hij viseerde, boorde hij een gaatje nabij het slot en ging daarna meermaals met kostbaar werkmateriaal aan de haal. De

Lees meer »

Bibliotheek viert 25 jaar op huidige locatie

De Pittemse bibliotheek verhuisde 25 jaar geleden van een tijdelijk onderkomen in de oude jongensschool in de Eikeldreef naar de huidige locatie op het Broeders Maristenplein.
The post Bibliotheek viert 25 jaar op huidige locatie appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘The Voice’-winnares Lola krijgt tweede kans in ‘Sing Again’: “Eindelijk heb ik antwoord op de vragen die ik me toen stelde”

“Ik heb het gevoel dat de productie echt naar ons geluisterd heeft.” Acht jaar geleden won ze op 19-jarige leeftijd ‘The voice van Vlaanderen’ en nu waagt Lola Obasuyi Van Acker (26) opnieuw haar kans in ‘Sing Again’. Maar hoe blikt Lola nu terug op haar deelname? En hoe is het haar de afgelopen jaren vergaan? “Achteraf bekeken had ik

Lees meer »

Paul Van Tigchelt bij Luk Alloo: “Als morgen Vlaams Belang aan de macht is, verhuis ik naar een ander land”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Aan de beurt: minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD). “Als morgen Vlaams Belang aan de macht is, verhuis ik met mijn kinderen naar een ander land”, zegt hij. Wie hij graag bij Open VLD zou willen? “Elio Di

Lees meer »