Mondeling akkoord tussen Feyenoord en Liverpool: droomtransfer van trainer Arne Slot zo goed als rond

Feyenoord en Liverpool naderen een akkoord over de transfer van Arne Slot – huidig trainer van de Rotterdammers. Hoewel de deal nog niet beklonken is, lijkt niets een vertrek van de succescoach van Feyenoord nog in de weg te staan. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. 

Meer krantenkoppen in België

Cadeautje voor Kremlin en aanval op Westen: waarom ‘wet op buitenlandse invloed’ in Georgië zo omstreden is

In Georgië stemt het parlement vandaag over de controversiële wet op buitenlandse agenten. Volgens die wet moeten mediabedrijven en ngo’s die meer dan 20 procent van hun geld uit het buitenland krijgen, zich registreren. Voorstanders van de wet verwijzen naar de VS, waar – naar eigen zeggen – een soortgelijke wet van kracht is. Tegenstanders noemen de wetgeving "een cadeautje

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. “Moet nog beslissen of ik voor klim wissel naar wegfiets”: Uijtdebroeks begint morgen om 16u15 aan tijdrit

De renners krijgen morgen een tijdrit van 40,6 kilometer voor de wielen geschoven. Na een vlakke aanloop volgt er in het slot een klimmetje van zes kilometer, waarvan vooral de eerste steil (10,7%) omhooggaat. Bouwt Tadej Pogacar zijn voorsprong in het klassement uit? En wat kan onze Cian Uijtdebroeks? Volg de aanloop naar de rit en natuurlijk de etappe in

Lees meer »

Weduwe van buschauffeur dodelijk ongeluk in Sierre gaf zich jarenlang valselijk uit als onthaalmoeder: “Na sluitingsbevel deed ze gewoon verder”

De weduwe van de buschauffeur die betrokken was bij het dodelijk busongeval in Sierre moet zich dinsdagochtend voor de Tongerse rechtbank verantwoorden omdat ze zich jarenlang valselijk uitgaf als onthaalmoeder. De Alkense had geen geldige vergunning van Kind en Gezin en kon zo geen fiscale attesten afleveren aan de ouders.

Lees meer »

Leven aan Belgische kust is écht gezonder. Onderzoeker somt voordelen (en belangrijk nadeel) op

De volkswijsheid klopt: leven aan zee is gezonder. Dat is nu voor het eerst wetenschappelijk aangetoond door een team van Belgische onderzoekers. “Kustbewoners hebben statistisch gezien minder kans op longkanker en astma”, zegt professor Maarten De Rijcke van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) aan HLN. Al is er ook één ziekte waarop het risico aan zee groter is.

Lees meer »

1 miljoen Vlaamse subsidie voor bouw nieuw Dorpshuis

Het gemeentebestuur van Ichtegem reageert bijzonder opgetogen op de Vlaamse financiële steun voor het Dorpshuis. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) kent een investeringssteun toe van 1 miljoen euro voor de bouw van het nieuwe lokaal dienstencentrum op het Dokter Bruwierplein. Het nieuwe Dorpshuis komt op de locatie van het voormalige
The post 1 miljoen

Lees meer »

Nick Ballegeer: “Liever in schoonheid afscheid nemen”

Voormalig voorzitter Johnny Deryckere heeft op vrijdag 10 mei al zijn vrienden uitgenodigd voor een afscheidsfeest. Hij vestigde zich definitief in Frankrijk en wil nog eens iedereen samenbrengen. Ongetwijfeld bewaart de voormalige preses schitterende herinneringen aan de trainers Dany Couvreur en Sören Maenhout, maar tussen de krijtlijnen liep hij altijd hoog op met bijvoorbeeld de defensieve organisator Nick Ballegeer.

Lees meer »

Bedrijf riskeert alsnog veroordeling na fatale val Geert (53) in Ooigem: arbeidsauditoraat gaat in beroep

In het dossier rond de dodelijke valpartij van arbeider Geert Ramboer (53) nabij het sluizencomplex in Ooigem, is het doek dan toch nog niet gevallen. De Diksmuidse firma Vandezande werd voor de Brugse strafrechtbank vrijgesproken, maar het arbeidsauditoraat gaat in beroep.
The post Bedrijf riskeert alsnog veroordeling na fatale val Geert (53) in Ooigem: arbeidsauditoraat gaat in beroep appeared

Lees meer »

Oeps: hond doet autoruit naar beneden tijdens carwash

Hondje Brooklyn uit Mexico heeft zijn baasje erg kwaad gemaakt woensdag. De viervoeter opende plots het autoraam toen de wagen gewassen werd in de carwash. Al het water en schuim kwam hierdoor naar binnen waardoor de binnenkant doorweekt was. En Brooklyn die durfde zijn baasje niet meer aan te kijken.

Lees meer »

SK Eernegem na vier jaar weer in tweede provinciale

SK Eernegem is weer een tweedeprovincialer. Dankzij twee goals van Robbe Colpaert in het vierde kwartier nam Eernegem de maat van Olympic Ledegem. In een cupwedstrijd vielen nog rode kaarten voor Eernegemnaar Gillian Pype (74’) en thuisspeler Ward Vermeulen (87’).
The post SK Eernegem na vier jaar weer in tweede provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oorlogsmonument uit 1956 is aan herstelling toe

Het stadsbestuur van Wervik laat het In Memoriam Monument langs de Dadizelestraat in Geluwe onder handen nemen. “We laten een bestek uitschrijven om prijs te vragen om het monument te herstellen”, zegt schepen Bercy Slegers (CD&V). “Met de windstoten die er het afgelopen jaar waren, zijn al enkele bomen omgevallen. De stabiliteit komt in het gedrang.”
The post Oorlogsmonument

Lees meer »

Fluxys worstelt met Russische lng

22:07 Op zijn aandeelhoudersvergadering heeft Fluxys Belgium zich moeten verdedigen tegen de kritiek dat het niets doet om de overslag van Russisch gas tegen te houden. Het gasbedrijf zegt dat het nu wettel…

Lees meer »