Relschopper opgepakt die brandstichtte tijdens boerenprotest in Brussel

De politie heeft een man opgepakt die gisteren tijdens het boerenprotest in de hoofdstad een molotovcocktail gooide op een hooistapel aan metrostation Maalbeek. De man zal zich eind mei voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden, dat is vernomen bij het Brusselse parket. 

Meer krantenkoppen in België

Ondanks zware beperking werd Laura (26) opgeroepen als bijzitter: “Ongelooflijk dat dit in deze digitale wereld nog kan”

De 26-jarige Laura Deconinck uit Sint-Pieters-Leeuw is opgeroepen als bijzitter voor de verkiezingen van 9 juni. Niets bijzonders zou je denken, ware het niet dat Laura door een zuurstoftekort bij de geboorte zwaar gehandicapt raakte. Mama Nathalie Rahoens (53) kon haar ogen niet geloven toen de oproepingsbrief in de bus viel: “Ik kan hier nog mee lachen, maar voor andere

Lees meer »

Volgens experten is dit het engste geluid ter wereld: “Het lijkt wel het geschreeuw van duizend lijken”

Wetenschappers hebben met een 3D-printer het geluid nagebootst van een ‘Aztec Death Whistle’ of een Azteeks doodsfluitje. Zo’n fluitje werd in 1999 gevonden bij een skelet in een Azteekste tempel in Mexico. Oorspronkelijk werd gedacht dat het voorwerp, met de vorm van een menselijk strottenhoofd, een simpel stuk speelgoed was. Het duurde vijftien jaar voordat wetenschappers beseften dat het als

Lees meer »

VS en VK voeren nieuwe aanvallen uit op Jemen

De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hebben donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op doelen van de Houthi-rebellen in Jemen, meldt het Britse ministerie van Defensie. De aanvallen waren gericht tegen opslagplaatsen van drones en raketten in de omgeving van de havenstad Hodeidah. Ook een controlecentrum van waaruit drones zouden worden bestuurd is aangevallen.

Lees meer »

“Waar ben je mee bezig als je een minderjarige slaat?”: man (27) krijgt zes maanden met uitstel en boete na drie caféruzies

Drie afzonderlijke caféruzies leveren een 27-jarige man uit Harelbeke zes maanden cel en 800 euro boete op, beiden met uitstel. Hij moet zich vooral laten begeleiden voor zijn alcohol- en agressieproblematiek. De man werd al eerder veroordeeld voor geweld.
The post “Waar ben je mee bezig als je een minderjarige slaat?”: man (27) krijgt zes maanden met uitstel en

Lees meer »

Christelijke vakbond ACV verliest terrein bij sociale verkiezingen, maar is wel opnieuw de grootste

ACV blijft met afstand de grootste vakbond van het land. De christelijke vakbond behaalde bij de voorbije sociale verkiezingen nationaal 53,3 procent van de zitjes in de ondernemingsraden, zo heeft minister van Werk Piere-Yves Dermagne (PS) bekendgemaakt. In 2020 was dat nog 55,6 procent van de zitjes. Het gaat om voorlopige resultaten (95,8 procent van de ondernemingen).

Lees meer »

Hoge Gezondheidsraad pleit voor totaalverbod op gokreclame, ook voor Nationale Loterij: “Gokverslavingen zijn een groot onderschat probleem”

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft een reeks aanbevelingen gepubliceerd om de verslavingsrisico’s van gokactiviteiten in België te verminderen. De Raad pleit in een nieuw advies voor krachtigere en gevarieerdere waarschuwingen op advertenties voor loterijen, sportweddenschappen en andere gokactiviteiten, maar pleit in de eerste plaats voor een totaalverbod op gokreclame, ook voor de Nationale Loterij. Daarnaast steunt de HGR de verhoging

Lees meer »

Genks Staatsorkest brengt muzikanten uit uiteenlopende landen samen en dat kli(n)kt wonderwel: “Het viel gewoon allemaal op zijn plaats”

Het Genker Internationaal Staatsorkest heeft zijn eerste optreden erop zitten, en het was volgens alle aanwezigen een groot succes. Het orkest, dat bestaat uit 30 leden, brengt zeer uiteenlopende nationaliteiten bijeen zoals mensen uit Armenië, Syrië, Griekenland, Turkije, Italië en Spanje. "Zij brengen elk hun eigen instrument en invloeden mee", vertelt staatssecretaris Danny Bierset.

Lees meer »

Stefan (53) uit Diksmuide wordt nieuwe financieel directeur in Houthulst: “Ik ben op een leeftijd om een stap hogerop te zetten”

Houthulst heeft een nieuwe ambtenaar die uw belastingscenten int. In een besloten zitting stelde de gemeenteraad van donderdag de 53-jarige Diksmuideling Stefan Lagast aan als nieuwe financieel directeur. Hij volgt de 62-jarige Alain Paesbrugghe op, die binnenkort met pensioen gaat.
The post Stefan (53) uit Diksmuide wordt nieuwe financieel directeur in Houthulst: “Ik ben op een leeftijd om een

Lees meer »

Tien jaar na de moord op haar zoon Mikey (19) spreekt zijn moeder voor het eerst: “Ik moest tegelijk rouwbrieven en geboortekaartjes opsturen”

Al 10 jaar weet de politie waar de moordenaar van haar zoon precies woont. Hij is veroordeeld tot 30 jaar cel. Maar tien jaar na de dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge, blijft hij nog steeds ongestraft. Vanuit Tsjetsjenië kan hij niet uitgeleverd worden. “Of ik de moordenaar soms online zoek? Neen, nooit”, zegt Lesley Lecluyse (53), de mama

Lees meer »

Wit-Rusland wil niet langer deel uitmaken van CSE-Verdrag

Aleksandr Loekasjenko, de president van Wit-Rusland, heeft vorige week een decreet ondertekend dat ervoor zorgt dat Wit-Rusland niet langer deel uitmaakt van het Verdrag inzake Conventionele Strijdkrachten in Europa (CSE-Verdrag). Het decreet is vandaag gepubliceerd op de officiële website met juridische informatie van Wit-Rusland.

Lees meer »

Naaldcontainers in strijd tegen zwerfspuiten

Stad Oostende plaatst twee publieke naaldcontainers en gaat hiermee verder de strijd aan tegen zwerfspuiten – voor drugs of medicatie – op het openbaar domein.
The post Naaldcontainers in strijd tegen zwerfspuiten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marc Coucke neemt Zoute Grand Prix over

Alychlo, het investeringsvehikel van ondernemer Marc Coucke, en investeringsmaatschappij CIM Capital nemen de Zoute Grand Prix over, een organisator van exclusieve oldtimer- en sportwagenevenementen uit Knokke-Heist.
The post Marc Coucke neemt Zoute Grand Prix over appeared first on KW.be.

Lees meer »