Genks Staatsorkest brengt muzikanten uit uiteenlopende landen samen en dat kli(n)kt wonderwel: “Het viel gewoon allemaal op zijn plaats”

Het Genker Internationaal Staatsorkest heeft zijn eerste optreden erop zitten, en het was volgens alle aanwezigen een groot succes. Het orkest, dat bestaat uit 30 leden, brengt zeer uiteenlopende nationaliteiten bijeen zoals mensen uit Armenië, Syrië, Griekenland, Turkije, Italië en Spanje. "Zij brengen elk hun eigen instrument en invloeden mee", vertelt staatssecretaris Danny Bierset. 

Meer krantenkoppen in België

Paulusfeesten rond Ensor zijn Oostendser dan ooit

De Paulusfeesten bouwen niet af na hun 50e editie van vorig jaar. Voor dit jaar strikten ze Channel Zero, Urbanus en Guga Baul. Oostende Zingt blijft een vaste waarde en DJ’s krijgen een betere plaats. En de feesten introduceren een kan om bier bij te vullen.
The post Paulusfeesten rond Ensor zijn Oostendser dan ooit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kindergemeenteraad stapt rechtenwandeling in

Zopas werd het nieuwe speeltoestel in het Abtspark feestelijk geopend, een houten toestel in Romeinse stijl met twee torens en een loopbrug. Het verwijst naar een poortgebouw van een Romeins fort. Daarna stelde de kindergemeenteraad zijn kinderrechtenwandeling voor. De kindergemeenteraad zet zich dit jaar immers in voor de rechten van kinderen. Op verschillende locaties in
The post Kindergemeenteraad stapt

Lees meer »

Conner Rousseau over Freddy Willockx: “Hij had gehoopt de cirkel te kunnen rondmaken bij de gemeenteraadsverkiezingen. Zijn ‘kleinzoon’ kon burgemeester worden.”

De pas overleden Freddy Willockx en Vooruit-kopman Conner Rousseau deelden hun thuisstad en politieke kleur. Voor Rousseau kwam het overlijden van zijn “politieke opa” als een schok. “Natuurlijk was hij niet altijd de makkelijkste mens. Als je iets wil bereiken in je leven, mag je niet over je heen laten lopen.”

Lees meer »

IVVO opent nieuw overslagcentrum in Veurne

In samenwerking met het studiebureau Sweco en het bouwbedrijf Spanbo werd 15 maanden hard gewerkt om de bouw van deze nieuwe overslaghal te realiseren. “Deze multifunctionele hal met een oppervlakte van 3.484 m² geeft ons de flexibiliteit om meer gescheiden afvalfracties en piekaanvoer op te vangen”, aldus Valentijn Despeghel, voorzitter IVVO. Naast overslag van gft- en restafval kan IVVO meer

Lees meer »

Claeys reageert fel op kritiek van Dedecker en Vermote

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober hebben Nicolas Vermote (Pro Nieuwpoort) en Dimitri Dedecker (Gezond Verstand Nieuwpoort) hun krachten gebundeld om het stadsbestuur van Nieuwpoort op te roepen het verbod op verkiezingsborden op te heffen. Deze onverwachte samenwerking heeft de nodige reacties uitgelokt, waaronder een scherpe repliek van Maarten Claeys, voorzitter van de gemeenteraad en van CD&V

Lees meer »

KIJK. “Hij was mijn step aan het stelen en had zelfs mijn slot al doorgeknipt”: Jonatan Medart betrapt dief op heterdaad

“Die man was letterlijk mijn step aan het stelen.” Influencer Jonatan Medart schrok zich donderdagavond een ongeluk: hij betrapte een dief op heterdaad. De man in kwestie probeerde zijn elektrische step te stelen en had bovendien het slot al doorgeknipt. Net op tijd arriveerde Jonatan op de Gentse Vrijdagmarkt en legde hij de dief vast op beeld.

Lees meer »

Frans (75) komt om het leven bij aanrijding met vrachtwagen: “Zijn drie kleindochters waren zijn oogappels”

Frans Joseph (75) uit Hooglede is donderdagochtend om het leven gekomen bij een verkeersongeval met zijn fiets. Hij werd gegrepen door een vrachtwagen en overleefde de klap niet. “Toen de politie mij het nieuws kwam vertellen, kon ik het niet geloven. Dood, dat kan toch niet?”, reageert zijn zoon Eduard.
The post Frans (75) komt om het leven bij

Lees meer »

Met Jacky Lafon op de set van ‘Familie’: “Ik had hier nooit mogen stoppen. Daar heb ik al véél spijt van gehad”

Zatte Rita drinkt niet meer, maar dat belet Jacky Lafon (77) niet om met collega Caroline ‘Mieke’ Maes een flesje te kraken op haar glorieuze (maar kortstondige) terugkeer bij ‘Familie’. Af en toe is ze even haar tekst kwijt, maar ze stráált. “Awel, ik hoop dat dit niet de laatste keer is geweest”, zegt ze in ‘Dag Allemaal’, dat haar

Lees meer »