Regenjas en paraplu kunnen ook deze week nog niet in de kast blijven: nog meer regenweer op komst

Voor wie gehoopt had de regenkledij en paraplu deze week eindelijk in de kast te kunnen laten, is er slecht nieuws, want we staan opnieuw voor een regenachtige week. Vandaag zal het bewolkt zijn met af en toe regen of buien. Een donderslag is niet uitgesloten. En ook de rest van de week houden we het niet droog. 

Meer krantenkoppen in België

“Ik ga verkleed als een pak friet naar Keulen”: BV’s juichen mee voor Rode Duivels, en sommigen gaan héél ver

Ondanks de teleurstellende nederlaag van afgelopen maandag, laat bekend Vlaanderen hun steun voor de Rode Duivels niet wankelen. Ze supporteren morgen opnieuw massaal mee tijdens de EK-match tegen Roemenië. Vanuit de zetel, in de auto of ter plaatse in gastland Duitsland. Onder meer Kathleen Aerts, Gunther Levi en Andy Peelman vertellen ons over hun voorspellingen en hoe ver ze gaan

Lees meer »

Mbappé verschijnt met fraai Frans getint masker op training, maar hij mag er niet mee spelen tegen Nederland

Kylian Mbappé (25) is donderdag voor het eerst met z’n beschermend masker op training verschenen. En het moet gezegd, het ziet er fraai uit. De kansen dat Mbappé er morgen bij zal zijn tegen Nederland, lijken zo te stijgen. “We zorgen ervoor dat Mbappé morgen beschikbaar is”, aldus bondscoach Didier Deschamps. Maar of Mbappé nu speelt of niet, met dít

Lees meer »

School richt stilteplek in na fataal ongeval van Timo (16), examens gaan door

Op school in Torhout kenden ze hem als een vriendelijke en voorname leerling. Iemand die droomde van een carrière als ingenieur. Maar een dramatisch verkeersongeval op amper twee kilometer van zijn huis in Ichtegem besliste er anders over. Timo (16) kwam ten val en net op dat moment passeerde een wagen. De tiener overleefde de aanrijding niet.
The post

Lees meer »

Julie Vanpeteghem heeft boodschap na nationale titel kitesurfen freestyle: “Sporter, verleg je grenzen veilig”

In Side Shore Surfers in De Panne had onlangs het BK Freestyle Kitesurfen plaats. Julie Vanpeteghem uit Nieuwpoort was er bij de dames goed voor de nationale titel. Ze pleit voor meer veiligheid en risicobesef bij de kitesurfers.
The post Julie Vanpeteghem heeft boodschap na nationale titel kitesurfen freestyle: “Sporter, verleg je grenzen veilig” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luchthaven van Oostende krijgt op een na grootste zonnepanelenpark van ons land: “Goed voor elektriciteit voor de luchthaven en 10.000 gezinnen”

Met 60.000 zonnepanelen op een oppervlakte van wel 60 voetbalvelden, heeft de luchthaven van Oostende binnenkort het grootste zonnepanelenpark van West-Vlaanderen en het tweede grootste in ons land. Met een jaarlijkse productie van 37.000MWh per jaar kan de luchthaven volledig draaien op duurzame energie en daarnaast kunnen nog eens 10.000 gezinnen aangesloten worden.
The post Luchthaven van Oostende krijgt

Lees meer »

Benzine wordt duurder aan de pomp

De benzineprijs gaat zaterdag de hoogte in. Een liter benzine 95 (E10) kost dan maximaal 1,761 euro per liter, een toename met 2,3 cent. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Lees meer »

Toonaangevend dankzij die ene gedurfde zet: wereldspeler Vandemoortele Groep uit Izegem bestaat 125 jaar

Exact 125 jaar geleden legde Constant Vandemoortele in Izegem de basis voor wat nu een gereputeerd voedingsbedrijf is dat zo goed als overal ter wereld actief is. Vandaag is de Vandemoortele Groep toonaangevend in de wereld van bakkerijproducten en ‘plant based food solutions’. “Nog altijd met dezelfde visie als in 1899. Op een innovatieve manier gezondere en duurzamere producten ontwikkelen.”<br

Lees meer »

Otegem ontdekken met Zappie’s Kunstenroute

Onlangs werd Zappie’s Kunstenroute ingewandeld in Otegem. “Deze route is het resultaat van de inspanningen van onze kindergemeenteraad, die sterk heeft gestreden voor meer kunst in de openbare ruimte”, zegt cultuur- en jeugdschepen Isabelle Degezelle (CD&V).
The post Otegem ontdekken met Zappie’s Kunstenroute appeared first on KW.be.

Lees meer »