“Waar ben je mee bezig als je een minderjarige slaat?”: man (27) krijgt zes maanden met uitstel en boete na drie caféruzies

Drie afzonderlijke caféruzies leveren een 27-jarige man uit Harelbeke zes maanden cel en 800 euro boete op, beiden met uitstel. Hij moet zich vooral laten begeleiden voor zijn alcohol- en agressieproblematiek. De man werd al eerder veroordeeld voor geweld.

A.L. stond nog onder voorwaarden toen hij op 23 april 2022 ruzie kreeg bij een café in de Kortrijkse stationsbuurt. Hij deelde er meerdere vuistslagen uit aan een minderjarige. Het parket tilde daar zwaar aan. “De beklaagde is een hele grote mens”, zei de procureur op het proces. “Ik weet niet waar hij denkt dat hij mee bezig is als hij een minderjarige slaat.”

Spijt

Een maand na het eerste incident raakte A.L. opnieuw betrokken bij een caféruzie in ’t Straatje in Kortrijk. Meerdere omstaanders moesten tussenkomen om hem te bedaren. Bijna identieke feiten deden zich later nogmaals voor in Waregem. Deze keer wilde L. na de vechtpartij ondanks zijn dronken toestand nog met de wagen vertrekken. Toen mensen hem wilden tegenhouden, kwam het weer tot een gevecht.

“Ik heb er veel spijt van”, zei L. zelf. “Ik ga nu al een tijdje niet meer uit. Ik kom op een leeftijd dat ik een stap vooruit wil zetten.”

Door de volledig voorwaardelijke straf krijgt de man nu die kans van de rechter.

The post “Waar ben je mee bezig als je een minderjarige slaat?”: man (27) krijgt zes maanden met uitstel en boete na drie caféruzies is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hopelijk zet Nafi Thiam of Remco Evenepoel straks een Bavik of Kwaremont aan de lippen”: brouwerij De Brabandere partner van Lotto Belgium House tijdens Olympische Spelen

De vele Belgische fans op de Olympische Spelen in Parijs zullen dankzij Brouwerij De Brabandere hun tricolore gevoel nóg sterker kunnen laten weerklinken. De West-Vlaamse brouwer is met Bavik Super Pils en Kwaremont officieel partner van het Lotto Belgium House in Parijs én het Olympic Festival in Middelkerke. “Wij willen helpen om mensen samen te brengen.”
The post “Hopelijk

Lees meer »

Parket vraagt werkstraf voor Antwerpse profvoetballer, die nu slag met steen bekent: “Ik herken mezelf niet in dit verhaal”

Ilias Chair, sterspeler bij het Engelse QPR en Marokkaans international, hoeft van het parket niet naar de gevangenis. In beroep bekende hij woensdag dat hij in 2020 met een steen de schedel van een man brak na een kajaktocht. “Ik herken mezelf niet in dit verhaal”, zei hij. “Ik ben nooit in mijn leven gewelddadig geweest of in aanraking gekomen

Lees meer »

“Natuurlijk gaan de Rode Duivels winnen”: zelfs tijdens Graspop is koning voetbal nooit veraf

Een eclatante overwinning voor de Rode Duivels. Wie op Graspop de vraag stelt hoe de Belgen het er straks vanaf zullen brengen tegen Roemenië, krijgt alleen maar positieve vibes – én de belofte dat ze straks zullen kijken, op het grote scherm dat voorzien werd. Maar hoe stevig is die overwinning volgens metalheads nu écht? “Vier-één: dat moet haalbaar zijn.”

Lees meer »

Samir opent opnieuw zomerbar Cargo op de Konterdam

Op de Konterdam in Oostende opende zomerbar Cargo opnieuw de deuren. “We zijn vier dagen per week open en op alle dagen waarop de Rode Duivels spelen. Dan doen we een extraatje”, zegt Samir Ben Tahar.
The post Samir opent opnieuw zomerbar Cargo op de Konterdam appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moeder van Pelé overleden

Anderhalf jaar na de dood van de Braziliaanse voetballegende Pelé is zijn moeder Celeste Arantes op 101-jarige leeftijd overleden. Dat hebben verschillende familieleden bekendgemaakt.

Lees meer »