Triënnale Brugge opent tijdens het laatste weekend van de paasvakantie met een gratis drink voor de Bruggelingen

Tijdens het laatste paasweekend staat Brugge in het teken van verandering: dan opent ‘Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility’ officieel voor het publiek. Twaalf hedendaagse kunst- en architectuurinstallaties worden op zondag 14 april ingeklonken in de Stadshallen, gevolgd door een programma voor jong en oud.

“Zoals het er nu naar uitziet, zal dit de allereerste Triënnale zijn die in Brugge op tijd klaar is. De bouw van alle twaalf installaties zit nog op schema”, vertelt schepen Franky Demon, voorzitter van organisator Brugge Plus, bij de stellingen van ‘The Joyful Apocalyps’ in de stadshallen.

Gratis drink

Het is bij dit industrieel project van het tegendraadse Brusselse architectuurbureau Traumnovelle, dat nog moet bekleed worden met reflecterende gordijnen, dat de officiële aftrap gegeven wordt de de Triënnale Brugge 2024. De Bruggelingen worden uitgenodigd om als eerste met de installaties kennis te maken op zondag 14 april, en dat vanaf uur in de Stadshallen.

“Deze installatie wil een podium geven aan de activiteiten die zich op het binnenplein afspelen en doet dit meteen op de openingsdag als uitvalsbasis voor een gratis drink, aangeboden door het stadsbestuur”, kondigt Franky Demon aan. Het officiële luik wordt gevolgd door een reeks gratis activiteiten, die vertrekken vanuit het TRIBRU24-programma en de werken in het centrum op een originele manier belichten.

Je kunt op stap gaan met een zoekkaart en een mooie prijs winnen, een kruidenlimonade proeven, je eigen zaadbommetjes maken of je laten meevoeren met de verhalen achter het werk Under the Carpet van Adrien Tirtiaux op de parking van het Oud Sint-Janshospitaal.

Sluimerend potentieel

Van 13 april tot 1 september neemt Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility de straten van de historische binnenstad en Zeebrugge in met hedendaagse kunst- en architectuurinstallaties.?Samen met twaalf kunstenaars en architecten van over de hele wereld houdt Triënnale Brugge voor haar vierde editie het sluimerend potentieel van de steeds veranderende stad tegen het licht en daagt het uit om mee na te denken over de toekomst van Brugge, en ruimer, de stad.

Bijna vijf maanden lang zal het publiek kunnen genieten van installaties die het verborgen potentieel van de stad blootleggen. Bruggeling en bezoeker worden langs minder gekende plekken gebracht en aangemoedigd om Brugge en haar stedelijke omgeving door andere ogen te bekijken.

Onmoetingen

“Een jaar geleden waren we benieuwd naar wat de vierde editie van Triënnale Brugge voor ons in petto zou hebben, de laatste weken en maanden zagen we onze stad ook al echt veranderen en op zondag 14 april kunnen we samen de start van Triënnale Brugge 2024 vieren met feestelijke activiteiten, boeiende gesprekken en gezellige ontmoetingen”, zegt Franky Demon, voorzitter Brugge Plus.

Voor deze editie gaat Triënnale Brugge een samenwerking aan met vier culturele partners met lokale verankering: Cultuurcentrum Brugge, De Republiek, Het Entrepot en Musea Brugge. Samen werken ze een stadsbreed programma uit met Spaces of Possibility als rode draad.

Info en programma: www.triennalebrugge.be

The post Triënnale Brugge opent tijdens het laatste weekend van de paasvakantie met een gratis drink voor de Bruggelingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belg Christophe (49) doodgeschoten door landgenoot (42) in Thailand: dader probeerde lichaam nog te verbranden

Een Belg van 49 jaar is vrijdagavond met drie kogels doodgeschoten door een landgenoot, een 42-jarige man. De feiten speelden zich af in Seka Tai, een dorp bij de grens met Laos, op zo’n 700 kilometer van de hoofdstad Bangkok. Dat melden lokale media. Het slachtoffer, de 49-jarige Christophe Hercot, was afkomstig uit de Naamse gemeente Havelange, maar verhuisde enkele

Lees meer »

“Die assistent heeft een zuurstoftekort gehad bij de geboorte”: diensthoofd zorgt voor angstcultuur in Ziekenhuis Geel

Een diensthoofd van het Ziekenhuis Geel zorgt voor een toxische werksfeer door constante vernederingen en scheldpartijen. Verpleegkundigen werken in angst. Dat vertellen (ex-)werknemers van drie verschillende afdelingen aan de HLN-onderzoekscel: “Die assistent kan zich maar beter ophangen, hij is toch voor niets goed.” De verpleegkundigen deden de voorbije jaren tientallen meldingen bij de directie, maar de man kon gewoon aan

Lees meer »

Tom (27) houdt dieven staande in zijn supermarkt, maar belandt zélf voor rechter: “Frustrerend, want ik ben totaal geen agressieveling”

Tom Delva (27) wordt jaarlijks een 800-tal keer met diefstal geconfronteerd in zijn Proxy Delhaize in Bredene. Tóch staat hij nu zelf terecht voor geweld tegen drie betrapte dieven. “Wat moet een mens nog gaan doen om ze staande te houden?”
The post Tom (27) houdt dieven staande in zijn supermarkt, maar belandt zélf voor rechter: “Frustrerend, want ik

Lees meer »

Cristiano Ronaldo in tranen: bijna hemelse goal in King’s Cup, waarna beker verloren gaat na penalty’s

Droefenis voor Al-Nassr en Cristiano Ronaldo (39). De Saoedische bekerfinale verloren na penalty’s tegen kampioen Al-Hilal, nadat het een penalty die kon beslissen gestopt zag door Bounou. En Ronaldo – die zijn strafschop wel omzette – die een wereldgoal op de paal zag stranden. Zo blijft de wereldster ook in zijn tweede seizoen in Saoedi-Arabië zonder trofee achter.

Lees meer »

Zwaantjes Roller Club succesvol op BK

Het Belgisch kampioenschap skeeleren op de piste en de weg in Zandvoorde en Wilsele is voor de Zwaantjes Roller Club een voltreffer geworden. De club kon vijf kampioenen en 74 medailles vieren.
The post Zwaantjes Roller Club succesvol op BK appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gevel van Vooruit-kantoor beklad met slogan ‘Blood on your hands’

De uitvalsbasis van de campagne van Vooruit in Brussel, de Vooruit Vitrine op de Vlaamsesteenweg, is in de nacht van dinsdag op woensdag beklad met rode verf. Op het raam van het gebouw zijn de woorden “Blood on your hands” (Bloed aan jullie handen, red.) aangebracht. Dat meldt Ans Persoons, Brussels staatssecretaris voor Europese en Internationale Betrekkingen.

Lees meer »

Acht jaar cel voor moordpoging nadat ex met hakbijl woning bestormt

Een 54-jarige man uit Kuurne die op 31 maart 2023 in Roeselare met een bijl de woning van zijn ex bestormde, moet acht jaar de cel in. Volgens de rechter heeft hij een uitermate gevaarlijke ingesteldheid en een totaal gebrek aan normbesef. Aan zijn ex en haar twee kinderen moet hij zo’n 10.000 euro schadevergoeding betalen.
The post Acht

Lees meer »

“Ik ben een enorme doorzetter”: Xander (19) pakt goud op triatlon tijdens Nationale Zomerspelen

Begin mei vonden in La Louvière de Nationale Zomerspelen plaats, een organisatie van Special Olympics Belgium. Meer dan 3.000 deelnemers gaven het beste van zichzelf in een twintigtal sporten. Tieltenaar Xander Roussel (19) nam deel aan de triatlon en kwam met een gouden medaille terug naar huis.
The post “Ik ben een enorme doorzetter”: Xander (19) pakt goud op

Lees meer »