WIELERKORT. UCI legt Miguel Angel Lopez een dopingschorsing van vier jaar op, Lenny Martinez pakt vijfde seizoenszege

Het wegseizoen is volop aan de gang. Op deze pagina blijft u op de hoogte van al het nieuws in wielerland. 

Meer krantenkoppen in België

VBS De Wijzer is Octopusschool van het jaar

Zoals elk jaar deed de school mee aan de Octopuswedstrijd die de scholen aanzet voor duurzame mobiliteit en een veilige schoolomgeving. In Vlaanderen haalden ze de hoogste score.
The post VBS De Wijzer is Octopusschool van het jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Child Focus meldt recordaantal meldingen van misbruikbeelden

Child Focus heeft vorig jaar een recordaantal meldingen van misbruikbeelden gekregen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de organisatie. Die pleit voor de dringende goedkeuring van een Europese verordening die ervoor moeten zorgen dat seksuele misbruikbeelden worden opgespoord en verwijderd van online platforms.

Lees meer »

“Stank, ratten en ellende. Ik heb vaak écht gehuild”: Evy Gruyaert duikt in ondergrondse wereld van ‘mole people’

“Je loopt met je voeten door het water in het pikdonker en omringd door ongedierte. Dan voel je plots menselijke aanwezigheid en weet je niet of die vijandig is”. Evy Gruyaert trok voor zender Pickx+ onder de grond van de Strip in Las Vegas om er te praten met ‘mole people’: dakloze mensen die in honderden kilometers aan tunnels leven.

Lees meer »

Speelpleinwerking De (B)engels is 40 jaar jong: “Op piekdagen hadden we meer dan 100 kinderen”

Speelpleinwerking De Bengels bestaat dit jaar 40 jaar. Eén van de eerste medewerkers was Annie, die in 1990 de officiële naam De (B)engels koos. “Onder de vele kinderen zitten er kapoenen, dus Bengels, maar er zijn ook stillere kinderen, de engeltjes.”
The post Speelpleinwerking De (B)engels is 40 jaar jong: “Op piekdagen hadden we meer dan 100 kinderen” appeared

Lees meer »

Vriendenkring Paracommando Menen bestaat 30 jaar

De Vriendenkring Paracommando Menen bestaat 30 jaar en dat werd, op een bijzondere manier, gevierd. De verjaardag werd gekoppeld aan een stoet, die tot aan de sluizen trok, om er aan te sluiten bij de herdenkingsplechtigheden.
The post Vriendenkring Paracommando Menen bestaat 30 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prinses Diana’s broer gaat voor derde keer scheiden na onthullingen over misbruik: “Ik vond dat ik geen liefde verdiende”

Graaf Charles Spencer (60), de broer van prinses Diana, ziet voor de derde keer zijn huwelijk op de klippen lopen, ditmaal met de moeder van zijn zevende kind. Eerder dit jaar legde Earl Spencer zijn demonen bloot: als jonge knaap werd hij op de kostschool seksueel misbruikt. ‘Story’ reconstrueert zijn liefdesleven en wat leidde tot de scheiding: “Hoe denk je

Lees meer »

Verschillende generaties kleuren affiche Theater aan Zee

Theater Aan Zee heeft dit jaar als thema ‘Neem me mee, over golven en generaties’. Ook de affiche zet die generaties in de kijker, met onder meer visser Georges Lambrecht als figurant.
The post Verschillende generaties kleuren affiche Theater aan Zee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pop-up zomerspeelplein voor twaalfde jaar op rij op de Grote Markt

Het zomerspeelplein op de Grote Markt is dit jaar vooral gericht op de allerkleinsten. Het werd uitgetekend samen met de kinderen van de kleuterschool De Blauwe Poort en MPI Pottelberg. Dit jaar gaat het om een iets kleinere versie van het pop-up speelplein, zo’n 10 op 15 vierkante meter, om de combinatie met de triënnale After Paradise mogelijk te maken.<br

Lees meer »

Klimaatactivisten bekladden Stonehenge

Nadat ze al verschillende iconische kunstwerken in musea hadden geviseerd, hebben klimaatactivisten van de Britse Just Stop Oil nu ook de prehistorische site van Stonehenge, in het VK, besmeurd. “Een schaamteloze daad van vandalisme”, reageert de Britse premier Rishi Sunak.

Lees meer »

“Ik wil niet moeilijk of onnozel doen”: voorspelt Kevin De Bruyne’s zonnige humeur een orkaan tegen Slovakije?

Zeurderige ballads heeft Kevin De Bruyne (32) voor even uit zijn repertoire geschrapt. Zuchten en blazen op een persconferentie niet. Toch zegt een De Bruyne in een goeie luim nog altijd wat hij denkt. Op minder dan 24 uur van de EK-opener zet een aanvoerder de toon bij de Rode Duivels. Zou zijn zonnige lichaamstaal een orkaan voorspellen? Impressie vanuit

Lees meer »

Rutte voert het commando

20:02 Mark Rutte kan binnenkort aan de slag als secretaris-generaal van de NAVO. Hij moet de alliantie overeind houden. Want ondanks de gestegen defensie-uitgaven loert het gevaar in vele hoeken.

Lees meer »