WIELERKORT. Lenny Martinez pakt vijfde seizoenszege, Ronde van Zwitserland eert betreurde Gino Mäder met bergprijs en herinneringsrit

Het wegseizoen is volop aan de gang. Op deze pagina blijft u op de hoogte van al het nieuws in wielerland. 

Meer krantenkoppen in België

Hoogstraten stimuleert sociale verhuur door premies te geven aan wie verhuurt via woonmaatschappij

De stad Hoogstraten gaat mensen die hun pand sociaal laten verhuren door woonmaatschappij De Noorderkempen een premie geven. Eigenaars krijgen 50 procent van het verschil tussen de marktprijs en de prijs die de woonmaatschappij betaalt. "Via de premies hopen we dat veel eigenaars de stap zetten naar sociale verhuur, zodat kwetsbare gezinnen toch een betaalbare thuis vinden in onze stad",

Lees meer »

Rapper FabioW krijgt online bakken kritiek, maar scoort nu toch eerste hit: “Al m’n geld steekt in m’n muziek”

Wie tegen de jongeren van nu ‘Ik had koud’ zegt, zal aangevuld worden met ‘brr brr’. En dat komt door TikTok-sensatie FabioW, de artiestennaam van rapper Sebastiaan Van Tilborgh (26). Met het nummer ‘GTA’ heeft hij zijn allereerste hit te pakken. “Ik had niet verwacht dat het met dit nummer zou zijn, maar dat ik een hit ging scoren, zag

Lees meer »

Rechtbank Hasselt geeft huishoudhulpen ongelijk in strijd voor meer loon

De 30 huishoudhulpen van Het Poetsbureau hebben ongelijk gekregen van de arbeidsrechtbank van Hasselt. Vorige maand gingen ze de strijd aan om meer loon te krijgen, want er zou binnen de sector een minimumloon afgesproken zijn dat Het Poetsbureau niet volledig uitbetaalde. Maar de rechter oordeelde dat de zogenaamde loonnormwet hoger staat dan de regelgeving binnen de poetshulpsector en dat

Lees meer »

HET GELD VAN DE DUIVELS. Met die ene belofte in het achterhoofd: hoe Romelu Lukaku ook zonder oliedollars al (veel) meer dan 100 miljoen verdiende

Romelu Lukaku (31) was zes jaar toen hij besefte: “We zijn blut.” Vandaag kloppen de Saoedi’s met zakken vol geld aan zijn deur. Over heel zijn carrière verdiende de spits meer dan 100 miljoen euro bruto aan basissalaris alleen. Met in zijn achterhoofd altijd die ene belofte aan zijn moeder en grootvader. “Was je niet bij mij toen ik niets

Lees meer »

Houda (10) overleeft ramp in Hoboken niet: “Wetsdokter vertelde dat ze nog sliep toen het gebeurde, ze heeft niet geleden”

De hulpdiensten hebben donderdagavond het 10-jarig meisje Houda vanonder het puin gehaald. Kort na de explosie aan de Sint-Bernardsesteenweg was al een 44-jarige man overleden teruggevonden, wat later werd een tweede lichaam aangetroffen. Ook de mama van het tienjarig meisje werd intussen onder het puin teruggevonden. Er is nog zeker één persoon vermist.

Lees meer »

Keurslager viert 5-jarig bestaan

In januari 2019 namen Stijn Everaert (41) en Leen Bolle (37) de slagerij van Rik & Anja over. Omdat ze dat in open lucht wilden vieren, hebben ze tot vorig weekend gewacht om hun klanten te bedanken met allerhande proevertjes, een drankje en een goodiebag.
The post Keurslager viert 5-jarig bestaan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Olesia (16) keert na twee jaar België terug naar Oekraïne: “Ik zal moeten wennen aan een leven met bommen”

De ene bouwt aan een toekomst in België, de ander droomt van een leven in Oekraïne. Terwijl de oorlog zich voortsleept, vragen veel gevluchte Oekraïners zich af waar ze eigenlijk thuis horen, en de antwoorden lopen dwars door gezinnen heen. Zoals bij Anna (39) en dochter Olesia (16), vroeger uit Kryvyi Rih, nu uit Dendermonde. Anna doet alles om er

Lees meer »

Komiek Jeroen Verdick moet noodgedwongen pauze inlassen: “Ik kan mijn lichaam niet blijven negeren”

Comedian Jeroen Verdick, vooral bekend als de stem van het datingprogramma ‘Love Island’, moet noodgedwongen een pauze inlassen. “Zijn huidige mentale gezondheid laat het niet toe om een publiek te entertainen zoals gewoonlijk”, klinkt het bij zijn management ‘House of Entertainment’. Hij maakt deze zomer zijn agenda leeg en hoopt vanaf september weer op het podium te staan.

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Moorslede: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Moorslede trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Moorslede.
The post Verkiezingsresultaten in Moorslede: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »