Voor het eerst in dertig jaar zijn de verkiezingen in Zuid-Afrika echt onvoorspelbaar

Het is in Zuid-Afrika wachten op de uitslag van de meest onvoorspelbare en belangrijkste verkiezingen in 30 jaar. Voor het eerst sinds Nelson Mandela kan zijn ANC de absolute meerderheid verliezen. Door een afvallige voormalig ANC-president nog wel.

 

Meer krantenkoppen in België

“Dat twee zonen overleefden, houdt me recht”: moeder van overleden Mathias (12) reageert op verkeersdrama

“Dat ik mijn oudste zoon Mathias heb moeten afgeven, is verschrikkelijk, maar het feit dat Lukasz en Kyalo het ongeval hebben overleefd, houdt mij recht. We slaan er ons met drie wel doorheen”, reageert Fanny, de moeder van de drie Antwerpse kinderen die zaterdagmorgen betrokken waren bij een zwaar verkeersongeval in Sinsin, in de provincie Namen. Bij dat ongeval kwam

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. “Verrast door wegdek op sommige plekken”: Van Aert, Evenepoel en Kopecky spreken pers toe

Parijs is helemaal klaar voor de dertigste editie van de Olympische Spelen. Morgen is de openingsceremonie, zaterdag komen de eerste Belgen in actie. Onder meer de tijdrit bij de mannen en vrouwen staat dan geprogrammeerd. Met Remco Evenepoel, Wout van Aert en Lotte Kopecky. Zij spreken vanaf 16u30 met de pers, iets wat u integraal hieronder kan opvolgen!

Lees meer »

De laatste voorspelling voor de Spelen: 12 Belgische medailles (dankzij de terugkeer van een oude bekende)

Vrijdagavond wordt Parijs in een feestelijk jasje gestoken voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2024. De atleten leggen de laatste hand aan hun voorbereiding, statistiekenbureaus stellen hun laatste prognose voor. Bij het gerenommeerde databureau Gracenote heeft ons land op de valreep nog een extra plak bemachtigd. Volgens hun voorspelling zou België 12 medailles meenemen uit Frankrijk.

Lees meer »

Onderneemster Marie Laeremans (53) krijgt vierde plaats op Brugse Vlaams Belang-lijst

Met de eerder bekendgemaakte top drie en de lijstduwer krijgt de Brugse Vlaams Belang-lijst, aangevoerd door Stefaan Sintobin, steeds meer vorm. Onderneemster Marie Laeremans (53), die jarenlang in de vastgoedsector werkte en nu een koffiebar uitbaat, krijgt de vierde en dus verkiesbare plaats.
The post Onderneemster Marie Laeremans (53) krijgt vierde plaats op Brugse Vlaams Belang-lijst appeared first on

Lees meer »

Strooien belle-époquefietser warmt bezoekers op voor Trammelant in De Haan

In de aanloop naar het jaarlijkse belle époquefeest Trammelant onthulde de gemeente De Haan afgelopen weekend een strooien beeltenis in authentieke belle époquestijl. De 4,5 meter hoge bezienswaardigheid is van de hand van de Haanse strokunstenaar Maximus Sculptor.
The post Strooien belle-époquefietser warmt bezoekers op voor Trammelant in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gouden Batjes in Zedelgem drie dagen in teken van 50 jaar dorpsfeesten: “Ideaal om samen te komen en oude bekenden terug te zien”

Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 augustus wordt de dorpskern voor de vijftigste keer het toneel van de Batjes, onder de noemer Zilleghem Tegoare. Met voor elk wat wils blijft de gouden feesteditie trouw aan vaste waarden zoals de wieler- en loopwedstrijd, de avondmarkt, live optredens en terrasjes. Een expo toont een halve eeuw vermaak op de Batjes.<br

Lees meer »

Zware dakbrand in Maaseik, geen gewonden

In Maaseik is een zware dakbrand uitgebroken in een huis op de Diestersteenweg. De brandweer had een hele tijd nodig om het vuur te blussen en het dak dicht te leggen. Er vielen geen gewonden, maar de schade is groot.

Lees meer »