Voor het eerst in dertig jaar zijn de verkiezingen in Zuid-Afrika echt onvoorspelbaar

Het is in Zuid-Afrika wachten op de uitslag van de meest onvoorspelbare en belangrijkste verkiezingen in 30 jaar. Voor het eerst sinds Nelson Mandela kan zijn ANC de absolute meerderheid verliezen. Door een afvallige voormalig ANC-president nog wel.

 

Meer krantenkoppen in België

Roeselaars Minivoetbal bedankt scheidsrechters

Naar jaarlijkse gewoonte sloot het Koninklijk Roeselaars Minivoetbal het seizoen stijlvol af in een gezellige sfeer met bestuur en scheidsrechters in taverne Petrouska. Met 93 ploegen, 1.444 aangeslotenen en het spelen van 1.239 wedstrijden werd het seizoen afgesloten. Deze wedstrijden werden geleid door 13 scheidsrechters die in de bloemetjes gezet werden. We zien boven van
The post Roeselaars Minivoetbal

Lees meer »

“22 graden is voor ons ideaal”: experts leggen uit waarom we ons zo neerslachtig voelen door dit natte weer

Barbecues die maar niet doorgaan en Netflixen onder een dekentje. Je verwacht het niet midden juni. Niet moeilijk dat heel wat mensen zich somber voelen bij dit regenachtige grijze weer. Maar waarom lijkt dit nu harder aan te komen dan in de winter? Biometeoroloog Bert Heusinkveld en psycholoog Peter Kuppens leggen uit waarom je jezelf zo neerslachtig voelt én hoe

Lees meer »

Youtuber dringt ’s nachts verlaten Plopsaland binnen en klimt op attracties: “Water is ijskoud”

YouTuber Yung Jamie heeft enkele dagen geleden een video op sociale media gepost waarop hij Plopsaland binnendringt. “Hier is een zwakke plek”, zegt hij terwijl hij over een hek klimt. De jongeman gaat op enkele attracties zitten en duikt zelfs een vijver in. Het attractiepark zou klacht ingediend hebben, schrijft Het laatste nieuws. “Hij heeft niks beschadigd, maar we willen

Lees meer »