Duitse klimaatactivist in levensgevaar door hongerstaking

Een Duitse klimaatactivist verkeert na 83 dagen hongerstaking in levensgevaar. Volgens zijn medeactivisten is de 49-jarige Wolfgang Metzeler-Kick nog wel aanspreekbaar, maar fysiek erg zwak. Toch is hij vastberaden om door te gaan met de staking.

 

Meer krantenkoppen in België

China ‘verchineest’ namen van honderden Oeigoerse dorpen en steden

China heeft de voorbije jaren honderden Oeigoerse dorpen en steden hernoemd om culturele en religieuze verwijzingen uit te wissen. Dat blijkt uit een rapport van de ngo Human Rights Watch. Oeigoerse plaatsnamen worden systematisch vervangen door namen die de ideologie van China’s communistisch regime weerspiegelen. De Oeigoerse minderheid in de westelijke provincie Xinjiang wordt al jaren onderdrukt door de Chinese

Lees meer »

VTI laat u op een… bom zitten: “herinnering aan bommenwerper die neerstortte in Wingene”

De leerlingen van het vijfde jaar mechanische vormgevingstechnieken van het Torhoutse VTI hebben een herdenkingszitbank gemaakt in de vorm van een… bom. Een explosief ontwerp, al is de bom uiteraard nep. De zitbank is bestemd voor Wingene, waar 80 jaar geleden een bommenwerper neerstortte.
The post VTI laat u op een… bom zitten: “herinnering aan bommenwerper die neerstortte in

Lees meer »

Leerkracht Joost Denuwelaere gaat met pensioen: “Elke les moet een optreden zijn om leerlingen te boeien”

Na 35 jaar vol enthousiasme voor de klas te hebben gestaan, neemt Joost Denuwelaere afscheid van het Ieperse College. Hij gaf er de lessen plastische opvoeding. “Leerlingen moet je inspireren en boeien”, zegt Joost.
The post Leerkracht Joost Denuwelaere gaat met pensioen: “Elke les moet een optreden zijn om leerlingen te boeien” appeared first on KW.be.

Lees meer »

9 jaar cel voor flamboyante priester voor oplichten parochiaan: zelf ook bestolen voor 1 miljoen dollar aan juwelen tijdens mis

Lamor Whitehead (45) is veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf voor oplichting van, onder anderen, een van zijn parochianen. De flamboyante priester van Brooklyn is een opvallend figuur. Hij zat in het verleden al eens in de cel en werd zelf twee jaar geleden overvallen tijdens een mis, die live werd gestreamd. Dieven gingen toen aan de haal met juwelen van

Lees meer »

Nieuwe AED-toestellen bij kinderopvang en containerpark

Bij de buitenschoolse kinderopvang De Zonnebloem (Pol Gernaeystraat) en in het containerpark (Rochesterlaan) hangt voortaan een automatische externe defibrillator (AED).
The post Nieuwe AED-toestellen bij kinderopvang en containerpark appeared first on KW.be.

Lees meer »

REACTIES. Tedesco ziet gebrek aan efficiëntie: “Hadden 5x kunnen scoren” – Theate stelt gerust na wissel

En of de 2-0-zege tegen Roemenië deugd deed bij de Rode Duivels. Domenico Tedesco wees wel meteen op het gebrek aan efficiëntie. “We hadden vijf keer kunnen scoren.” Recordinternational Jan Vertonghen stond ondertussen te blinken in de interviewzone. “Zo’n matchen zijn de beste. Niet twijfelen of rekenen, maar er vanaf het begin voor gaan.” Zijn collega-verdediger Theate stelde de fans

Lees meer »