Oekraïne spreekt met China over mogelijke vredesonderhandelingen

Oekraïense toppolitici en functionarissen hebben opnieuw tot steun voor het vredesplan van Oekraïne opgeroepen in een ontmoeting met de Chinese speciale gezant Li Hui. Het vredesplan van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky vraagt de volledige terugtrekking van de Russische troepen uit het Oekraïense grondgebied. 

Meer krantenkoppen in België

Fotografe Emily vindt dankzij KW jongens die in 2017 voor haar lens poseerden: “Jongetjes van toen zijn uitgegroeid tot toffe, jonge gasten”

De Gouden Boomstoet trekt deze zomer na zeven jaar opnieuw door de straten van Brugge. Tijdens de vorige editie in 2017 was fotografe Emily Van Den Broucke uit Loppem erbij. Met een foto die ze toen nam, werd ze dit jaar geselecteerd voor de World Photographic Cup. Dankzij deze krant vond ze de broers terug die toen voor haar camera

Lees meer »

De Winkelse Stappers vieren hun dertigjarig bestaan: “Dit jaar pakken we uit met zeven wandelingen”

De Winkelse Stappers bestaan dertig jaar. De wandelvereniging organiseert dit jaar zeven wandelingen. Na de Lentetocht werd de verjaardag gevierd met een receptie, nu kijkt het bestuur al uit naar een volgende wandeling op maandag 27 mei.
The post De Winkelse Stappers vieren hun dertigjarig bestaan: “Dit jaar pakken we uit met zeven wandelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Open oorlog bij Nationale Loterij blijft duren: ook derde verzoeningspoging levert niets op

Ook een derde bemiddelingspoging tussen Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij, en de vakbonden heeft niets opgeleverd. Eind april stuurden zij een officiële klachtenbrief over hun topman naar de raad van bestuur omdat hij “soms dronken op kantoor zit”, “rookt op de werkvloer” en “werknemers uitscheldt”. “Haek heeft zich wel geëxcuseerd voor zijn gedrag”, klinkt het.

Lees meer »

Nieuw rapport toont aanhoudende uitbuiting bij Shein: 75-urige werkweken en zelfs tieners aan het werk

De Chinese webwinkel Shein beloofde vorig jaar om de lange werktijden in haar toeleveringsketen aan te pakken. Maar een nieuw rapport toont aan dat werknemers in sommige fabrieken die aan Shein leveren nog steeds 75 uur per week werken. Dit blijkt uit een onderzoek van Public Eye, een Zwitserse mensenrechtenorganisatie die in 2021 voor het eerst de onmenselijke omstandigheden aan

Lees meer »

Weduwe van vermoorde truckchauffeur doorbreekt stilte: “Terwijl die vijf jongens wegliepen, stierf Gheorghe in mijn armen”

“Arme jongens, arme ouders.” Maria Godja, de vrouw die naast haar verloofde Gheorghe Tibil (50) zat op het moment dat die geraakt werd door een rioolrooster, kan maar niet vatten wat voor onheil hen op een Belgische autosnelweg is overgekomen. Het geplande trouwfeest deze zomer komt er niet, wel een begrafenis komend weekend in thuisland Roemenië.

Lees meer »

Nieuwe details duiken op: “Medisch team van de Paus vloog naar Londen voor operatie prinses Kate”

Er zijn nieuwe details opgedoken over de operatie van prinses Kate (42). Op 16 januari onderging de vrouw van prins William (41) een buikoperatie in Londen, waarna werd ontdekt dat ze aan kanker leed. Sindsdien ondergaat de prinses preventieve chemotherapie en blijft ze afwezig uit het koninklijke leven. Volgens het Italiaanse blad ‘Gente’ werd de operatie uitgevoerd door het medisch

Lees meer »