Dienstencentrum De Parette bestaat 25 jaar

Het eerste lokaal dienstencentrum van Harelbeke opende 25 jaar geleden zijn deuren voor de senioren van Harelbeke en werd zo een centrale ontmoetingsplek. “We zijn trots op wat De Parette vandaag betekent voor de senioren uit de buurt”, zegt Lynn Callewaert, schepen van Welzijn en voorzitter van Zorgbedrijf Harelbeke.

In 1999 opende De Parette zijn deuren en mocht doorheen die 25 jaar duizenden senioren verwelkomen. “We zijn trots op wat De Parette vandaag betekent voor de senioren uit de buurt. Dienstencentrum De Parette is nu een gekende en centrale ontmoetingsplek in Harelbeke. Een plek waar elke senior terecht kan: voor een activiteit, om advies te vragen, voor een verse maaltijd, een gezellige babbel, en zo veel meer”, zegt Lynn Callewaert, voorzitter van Zorgbedrijf Harelbeke. Vele senioren vinden namelijk hun weg naar het dienstencentrum. “Het team staat steeds klaar voor de bezoekers met een luisterend oor en een oplettend oog. Naast het zorgen voor ontspanning, zorgen ze ook écht graag voor de bezoekers, die zijn gedragen door het enthousiasme van vele vrijwilligers. De buurt samenbrengen bij ons in het dienstencentrum of op je eigen stoep tijdens een buurtbabbel: daar staan wij voor. Wie mensen samenbrengt, hoort vele verhalen en (zorg)vragen, jouw vraag wordt onze zorg. Met deze verjaardag vieren we eigenlijk 25 jaar mensen samenbrengen. Het creëren van ontmoeting versterkt het sociaal contact in een buurt. Door met de buurtbewoners in gesprek te gaan, worden de wensen en de noden blootgelegd.”

Seniorenwijzer

Zorgbedrijf Harelbeke wil een samenleving waar ouderen op een gelijkwaardige manier kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven. “Door de beschikbaarheid, de grote laagdrempeligheid en kwaliteit van onze dienstverlening en het groot activiteitenaanbod, kunnen we hier sterk op inzetten”, duidt Louise Desloovere als Centrumleider LDC De Parette. Vrijwilligers zorgden ervoor dat elke 65-plusser de Seniorenwijzer thuis in de bus kreeg. “In de wijzer vind je een bundeling van de dienstverlening in Harelbeke voor de 65-plusser. Zorgbedrijf Harelbeke, Stad Harelbeke, Huis van Welzijn en de seniorenverenigingen nemen zo elke 65-plusser graag mee in hun aanbod. Senioren kunnen die wijzer gebruiken bij hun zoektocht naar ondersteuning of activiteiten.” (PVH)

The post Dienstencentrum De Parette bestaat 25 jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De beelden die fans Club nog deden huiveren: “Vreemd dat de videoref Lardot nog naar het scherm liet gaan”

De voet van Da Silva Lopes (rugnummer 22) nét buitenspel. Door scheidsrechter Lardot na een minutenlange interventie beoordeeld. Zeven minuten voor tijd leek de middenvelder er nochtans 0-1 van gemaakt te hebben voor Cercle Brugge. De bal net achter de lijn. Ongezien Brugs titelscenario. Maar uiteindelijk wel een volledig reglementair, zo luidt het oordeel van onze huisref Tim Pots: “Het

Lees meer »

Bieke (35) opent pop-uprestaurant Perruche in Diksmuide: “Fijne plek creëren waar mensen op hun gemak kunnen genieten”

Op donderdag 6 juni opent restaurant Perruche tijdelijk de deuren in het Begijnhofstraatje, aan de achterkant van Papegaei. Bieke Moerman (35), voormalig schepen en nog altijd gemeenteraadslid in Diksmuide, staat er tot september samen met haar partner Micha Sérafimoff (51) achter de potten.
The post Bieke (35) opent pop-uprestaurant Perruche in Diksmuide: “Fijne plek creëren waar mensen op hun

Lees meer »

Federale politie Oost-Vlaanderen viert feest voor 10 jaar politiehervorming, maar slaakt ook noodkreet 

Het is precies 10 jaar geleden dat de federale politiediensten in Oost-Vlaanderen hervormd werden. De politie viert dat met een feest, maar slaakt ook een noodkreet over het personeelstekort. De aparte gerechtelijke politiediensten van Dendermonde, Oudenaarde en Gent zijn in 2014 samengevoegd tot 1 federale gerechtelijke politie voor Oost-Vlaanderen. Hetzelfde gebeurde met de drie coördinerende en ondersteunende politiediensten.

Lees meer »

Pro-Palestijnse betoging aan Amerikaanse ambassade in Brussel: laatste arrestaties worden verricht

Vrijdagmiddag om 16 uur verzamelden honderden demonstranten voor de Amerikaanse ambassade aan de Regentlaan in Brussel om hun steun te betuigen aan de Palestijnse zaak. Het protest, georganiseerd door verschillende pro-Palestijnse organisaties, verliep grotendeels vreedzaam, maar nu de betogers de plaats moeten verlaten gaat het er iets grimmiger aan toe. Omdat vele betogers weigeren te vertrekken wordt er momenteel overgegaan

Lees meer »

Academiestudenten met expositie ‘Remake’ in Sint-Jozefskliniek Izegem

Naar jaarlijkse traditie stellen de volwassen leerlingen van de vierde graad van kunstacademie Art’iz domein beeld (tekenkunst, schilderkunst, model & figuur en productontwerp) tentoon in de Sint-Jozefskliniek. Tot midden juni kan je hun werk daar gaan bewonderen. “Onder de titel Remake gaan ze aan de slag met de kunstgeschiedenis. Iedere leerling kiest een werk uit
The post Academiestudenten met

Lees meer »

Stoffel Vandoorne elfde in Shanghai, zege voor Mitch Evans

De Nieuw-Zeelander Mitch Evans (Jaguar) heeft zaterdag de eerste ePrix in het Chinese Shanghai op zijn naam geschreven, dat is de elfde manche van het seizoen in het Formule E-kampioenschap. Stoffel Vandoorne (Penske) eindigde op de elfde plaats, op net iets meer dan vier seconden van de winnaar.
The post Stoffel Vandoorne elfde in Shanghai, zege voor Mitch Evans

Lees meer »

Bristol vraagt gerechtelijke reorganisatie aan en houdt uitverkoop

De Euro Shoe Group, de vennootschap achter de schoenen- en kledingwinkels Bristol, vraagt bij de rechtbank van Hasselt een gerechtelijke reorganisatie aan. Ze hoopt via die procedure een overnemer of overnemers te vinden, “om de werkgelegenheid maximaal te behouden”. Dat heeft de groep met 117 winkels in België vrijdag aangekondigd.
The post Bristol vraagt gerechtelijke reorganisatie aan en houdt

Lees meer »

Acht jaar cel voor moordpoging nadat ex met hakbijl woning bestormt

Een 54-jarige man uit Kuurne die op 31 maart 2023 in Roeselare met een bijl de woning van zijn ex bestormde, moet acht jaar de cel in. Volgens de rechter heeft hij een uitermate gevaarlijke ingesteldheid en een totaal gebrek aan normbesef. Aan zijn ex en haar twee kinderen moet hij zo’n 10.000 euro schadevergoeding betalen.
The post Acht

Lees meer »

Josephien Elewaut uit Varsenare is drijvende kracht achter Art de Co

Het onderwijs is voortdurend in beweging en dat moet je Josephien Elewaut uit Varsenare niet vertellen. Sinds enkele maanden is de 42-jarige onderwijzeres zaakvoerder van Art de Co. Samen met een groep enthousiaste freelancemedewerkers verzorgt ze trainingen en coaching in het onderwijs.
The post Josephien Elewaut uit Varsenare is drijvende kracht achter Art de Co appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Minstens 2 doden bij aanval op drukke bouwmarkt in Charkiv: “Puur terrorisme”

Bij een Russische raketaanval op een bouwmarkt in de noordoostelijke stad Charkiv zijn zeker twee doden gevallen. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky waren er “meer dan 200 mensen” in de hypermarkt op het moment van de aanslag. Het Russische leger beweert intussen het dorpje Archanhelske, in de oblast Donetsk in het oosten van Oekraïne, te hebben veroverd. Volg hier

Lees meer »

Saar (22) krijgt acute hartstilstand op skireis in Frankrijk: “De mooie toekomst die voor haar lag, is nu weg”

Twee jaar geleden stond ineens alles stil voor Saar Hayen (22) uit Born, een dorpje net over de grens in Nederland. Op skireis in Frankrijk kreeg ze een hartstilstand en door zuurstoftekort liep ze een aanzienlijke hersenbeschadiging op. Na intensief revalideren heeft ze nu, weer thuis bij haar ouders en zusje, weer een licht bewustzijn. “Het verdriet om het leven

Lees meer »