Chaudpain heropent in voormalig postkantoor: “Dit gebouw biedt meer en betere mogelijkheden”

Stan Roose (32) en Judith Fransoo (30) openen op woensdag 29 mei hun nieuwe bakkerij in Beernem. Het koppel had jarenlang hun bakkerij Chaudpain in Sijsele, maar kocht zo’n 2,5 jaar geleden het voormalige postkantoor in Beernem.

Deze woensdag vanaf 6.30 uur is het eindelijk zover. Dan openen Stan en Judith hun bakkerij Chaudpain in het gloednieuwe pand in de Parkstraat. Acht jaar geleden stampte het koppel de bakkerij in Sijsele uit de grond, maar de voorbije jaren waren ze uit op een nieuw gebouw.

“Iets meer dan twee jaar geleden startten we met dit traject”, legt Stan uit. “We gingen op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden. Eigenlijk wilden we verbouwen in een ander pand in Sijsele, maar dat vonden we niet meteen. Het gebouw hier in Beernem biedt eigenlijk nog meer en betere mogelijkheden.”

Efficiënter werken

De focus bij die zoektocht naar een gebouw voor hun nieuwe bakkerij lag vooral op functionaliteit. “Ons pand in Sijsele is lang en smal. Dat zorgt ervoor dat alle apparaten naast elkaar staan en we veel onnodige stappen moeten zetten. We namen de voorbije jaren uitgebreid de tijd om ons nieuw atelier zo functioneel mogelijk te maken. De meestgebruikte tools moeten rondom ons staan, zodat we efficiënt kunnen werken. Bovendien zou het heel moeilijk zijn om te verbouwen en tegelijkertijd de winkel open te houden. Nu konden we zowel onze nieuwe bakkerij bouwen en tegelijkertijd onze werking voortzetten. Dat was lastig, maar eigenlijk een ideaal scenario.”

Het koppel voorzag in de plannen ook een ruimte waar klanten eenvoudig hun bestellingen kunnen ophalen. “Daarbij moeten ze niet wachten, alles zal klaarstaan”, klinkt het.

De uitbaters beleven de opening van hun nieuwe bakkerij een beetje zoals toen ze voor het eerst openden. “Eigenlijk moeten we toegeven dat we bij de initiële start al uit waren op een pand in Beernem. Dat vonden we toen niet, nu dus wel. Het was een pittige periode, maar we kijken er enorm naar uit”, besluit Stan.

De winkel is open van 6.30 tot 18 uur. Op zaterdag is dat tot 17 uur, op zondag tot 14 uur. Chaudpain is dicht op maandag en dinsdag. Meer info vind je op de sociale media van de zaak. Bestellen kan via www.bakkerijchaudpain.be.

The post Chaudpain heropent in voormalig postkantoor: “Dit gebouw biedt meer en betere mogelijkheden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom steken kinderziektes zoals mazelen weer de kop op? “Niet ondenkbaar dat we ook in ons land binnenkort nieuwe uitbraken zullen zien”

De mazelen zijn weer in opmars in ons land. Hoe komt het dat we zestig jaar na de ontwikkeling van de eerste vaccins nog steeds met uitbraken kampen? Wat maakt deze besmettelijke kinderziekte zo hardnekkig? Biostatisticus Niel Hens van de UHasselt licht toe. “We moeten in de eerste plaats de vaccinatiegraad weer opdrijven”

Lees meer »

Frankrijk gestart met vervanging péages door elektronische tolportalen

Vanaf nu hoef je niet meer aan te schuiven aan de péage op de Franse snelweg A14 in Parijs. Je tarief wordt elektronisch berekend als je onder een portaal met camera’s doorrijdt. Het systeem zal geleidelijk alle klassieke tolpoorten in Frankrijk vervangen. “Het wordt eerst uitgetest op Franse pendelaars, toeristen komen er later mee in aanraking.”

Lees meer »

‘Penalty Protest’ bij De Tank in Brugge hekelt ondermaatse vergoeding voor beginnende kunstenaars

Tien kunstenaars nemen op zondag 23 juni deel aan een unieke performatieve voetbalwedstrijd bij De Tank, Generaal Lemanlaan 145 in Assebroek. Met ‘Penalty Protest’ willen ze tijdens de EK-drukte aandacht vragen voor de ongelijkheid in vergoedingen tussen beginnende kunstenaars en amateurvoetballers.
The post ‘Penalty Protest’ bij De Tank in Brugge hekelt ondermaatse vergoeding voor beginnende kunstenaars appeared first on

Lees meer »

Eerste bezoekers Graspop stromen toe, ondanks noodplan na hevige regen: “Gaan er het beste van maken”

De eerste bezoekers van Graspop Metal Meeting installeren zich op de camping, hoewel het festival vandaag het noodplan moest activeren door de felle regen. Dat houdt in dat er geen enkele parking open is en dat het voorprogramma vanavond wordt afgelast. De organisatie roept festivalgangers op om vandaag, maar ook de komende dagen, zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te

Lees meer »

PORTRET. “Ze schoren mijn hoofd kaal en spuwden op mij”: het turbulente parcours van Limp Bizkit-zanger Fred Durst

“Zo vreselijk Sean Paul was in 2022, zo erg waren Fred en de zijnen in 2023.” Fred Durst (53), die zaterdag verwacht wordt op Graspop Metal Meeting, maakte vorig jaar geen goede indruk op Pukkelpop. De Limp Bizkit-frontman gaf er net niet het meest bizarre optreden uit z’n carrière. Al hoeft dat niet te verwonderen, want Durst, die zelfs voor

Lees meer »

Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere vindt “dat we het moeten proberen” met N-VA, CD&V, Les Engagés en MR

Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere vindt dat haar partij “moet proberen” om federaal een regering te vormen met N-VA, CD&V, Les Engagés en MR. Dat zegt ze in een interview met de Krant van West-Vlaanderen. Ze benadrukt wel dat de verschillen tussen de partijen groot zijn en dat Vooruit niet van plan is om toe te geven op haar kernpunten, koopkracht en

Lees meer »

Rechter laat aanklacht tegen Alec Baldwin vanwege van onvrijwillige doodslag bij opname film niet vallen

Een poging van de Amerikaanse acteur Alec Baldwin om de aanklacht van onvrijwillige doodslag tegen hem van tafel te krijgen, is door een rechter in New Mexico afgewezen. De rechtbank vindt dat een jury moet beslissen of roekeloosheid heeft geleid tot de dood van cameravrouw Halyna Hutchins tijdens opnames van de western Rust in 2021, meldt het blad ‘Variety’.

Lees meer »

Murielle Scherre komt in oktober op als Groen-kandidaat voor Trots op Oostende

Murielle Scherre, zaakvoerder en ontwerper van lingeriemerk la fille d’O, zal in oktober terug te vinden zijn als kandidaat op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor Trots op Oostende. Ze engageert zich als Groen-kandidaat voor het stadsproject, en wil vooral de aandacht vestigen op de meerwaarde van lokaal en duurzaam ondernemerschap.
The post Murielle Scherre komt in oktober op

Lees meer »

Een zware loting: Singapore en Filipijnen zijn tegenstanders van Huybrechts en Van den Bergh op World Cup of Darts

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Dimitri Van den Bergh (29) en Kim Huybrechts (38) vormen wel degelijk het Belgische koningskoppel voor de World Cup of Darts van einde juni in Frankfurt. Dat heeft de Professional Darts Corporation (PDC) nu ook officieel bevestigd. In de eerste ronde wachten meteen twee zware dobbers, want Huybrechts en Van

Lees meer »