Chaudpain heropent in voormalig postkantoor: “Dit gebouw biedt meer en betere mogelijkheden”

Stan Roose (32) en Judith Fransoo (30) openen op woensdag 29 mei hun nieuwe bakkerij in Beernem. Het koppel had jarenlang hun bakkerij Chaudpain in Sijsele, maar kocht zo’n 2,5 jaar geleden het voormalige postkantoor in Beernem.

Deze woensdag vanaf 6.30 uur is het eindelijk zover. Dan openen Stan en Judith hun bakkerij Chaudpain in het gloednieuwe pand in de Parkstraat. Acht jaar geleden stampte het koppel de bakkerij in Sijsele uit de grond, maar de voorbije jaren waren ze uit op een nieuw gebouw.

“Iets meer dan twee jaar geleden startten we met dit traject”, legt Stan uit. “We gingen op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden. Eigenlijk wilden we verbouwen in een ander pand in Sijsele, maar dat vonden we niet meteen. Het gebouw hier in Beernem biedt eigenlijk nog meer en betere mogelijkheden.”

Efficiënter werken

De focus bij die zoektocht naar een gebouw voor hun nieuwe bakkerij lag vooral op functionaliteit. “Ons pand in Sijsele is lang en smal. Dat zorgt ervoor dat alle apparaten naast elkaar staan en we veel onnodige stappen moeten zetten. We namen de voorbije jaren uitgebreid de tijd om ons nieuw atelier zo functioneel mogelijk te maken. De meestgebruikte tools moeten rondom ons staan, zodat we efficiënt kunnen werken. Bovendien zou het heel moeilijk zijn om te verbouwen en tegelijkertijd de winkel open te houden. Nu konden we zowel onze nieuwe bakkerij bouwen en tegelijkertijd onze werking voortzetten. Dat was lastig, maar eigenlijk een ideaal scenario.”

Het koppel voorzag in de plannen ook een ruimte waar klanten eenvoudig hun bestellingen kunnen ophalen. “Daarbij moeten ze niet wachten, alles zal klaarstaan”, klinkt het.

De uitbaters beleven de opening van hun nieuwe bakkerij een beetje zoals toen ze voor het eerst openden. “Eigenlijk moeten we toegeven dat we bij de initiële start al uit waren op een pand in Beernem. Dat vonden we toen niet, nu dus wel. Het was een pittige periode, maar we kijken er enorm naar uit”, besluit Stan.

De winkel is open van 6.30 tot 18 uur. Op zaterdag is dat tot 17 uur, op zondag tot 14 uur. Chaudpain is dicht op maandag en dinsdag. Meer info vind je op de sociale media van de zaak. Bestellen kan via www.bakkerijchaudpain.be.

The post Chaudpain heropent in voormalig postkantoor: “Dit gebouw biedt meer en betere mogelijkheden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

25.000 toeschouwers zien Girmay nat na-Tourcriterium Herentals winnen

Groene trui Biniam Girmay heeft in een overvol Herentals het na-Tourcriterium Herentals Fietst gewonnen. Bij de na-Tourcriteriums in Aalst en Roeselare stond hij al op het podium, maar in Herentals kwam hij als eerste over de meet. Het was gezellig druk in Herentals. "Het is vooral de ambiance. De wielrenners zijn mooi meegenomen."

Lees meer »

Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer verbondenheid

“Neos is een vereniging waar iedere 55-plusser, die actief in het leven staat én van een stukje cultuur en andere interessante activiteiten wil genieten, zich thuis zal voelen”, zegt Rudy Pattyn, voorzitter van de lokale afdeling. Onlangs sloten ruim 80 leden het voorbije werkjaar af met een ‘Zomerhappening’ in kasteel Wallemote.
The post Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer

Lees meer »

KIJK. Eén, twee en drie! Pogacar heeft zelfs tijd om met de camera te spelen tijdens de tijdrit: de momenten uit de slotetappe

Buitenaards, bovenmenselijk, exceptioneel, weergaloos,… Woorden schieten tekort om de prestatie van Tadej Pogacar te beschrijven. De Sloveen wou ook de laatste kruimels van deze Tour de France voor zich en won de slotetappe op fenomenale wijze. In de laatste rechte lijn deed de winnaar al een teken naar de camera om zijn derde Tourwinst te vieren. De volgorde van het

Lees meer »

EXCLUSIEF. In dit landgoed verblijven Brad Pitt en Ines de Ramon: “Alleen al de oprijlaan is een kilometer lang”

Geen vijfsterrenhotel in de stad. Wel een prachtig landgoed temidden kilometers groen. Brad Pitt en Ines de Ramon kozen voor hun verblijf in ons land het prestigieuze ‘Manoir de Lébioles’. Een architecturale parel in Spa die gekend staat om z’n fenomenale spa en culinaire hoogstandjes. Al vinden de geliefden er vooral hun hoogste goed. “Wij beloven iedere bezoeker onvoorwaardelijke discretie.”

Lees meer »

N.S.B. reikt in Oudenburg eretekens uit op nationale feestdag

Zondag 21 juli, de nationale feestdag, kregen verdienstelijke leden van de Nationale Strijdersbond van België, groepering Westkerke-Oudenburg-Roksem & Gistel, een ereteken tijdens een receptie na het Te Deum.
The post N.S.B. reikt in Oudenburg eretekens uit op nationale feestdag appeared first on KW.be.

Lees meer »