Luchtaanval op vluchtelingenkamp in Rafah: zeker 35 doden, onder wie twee “belangrijke terroristen” volgens Israël

Bij een Israëlische aanval op een vluchtelingenkamp nabij de stad Rafag, in het zuiden van de Gazastrook, zijn volgens hulpmedewerkers zeker 35 doden en tientallen gewonden gevallen. Volgens Israël werden twee “belangrijke terroristen” uitgeschakeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Massaal gratie voor drugsmisdrijven in Maryland

De gouverneur van de Amerikaanse staat Maryland heeft massaal gratie verleend voor drugsmisdrijven. Ongeveer 175.000 veroordelingen voor het bezit van marihuana, ook van tientallen jaren geleden, werden kwijtgescholden. Zowat 100.000 mensen profiteren ervan.

Lees meer »

DNA-onderzoek bij zeven mannen in dossier Rusthuismoorden levert niks op: “Ik zou echt willen weten waarom oma dood moest”

De zeven DNA-stalen van mannelijke medewerkers die afgenomen zijn in het onderzoek naar de ‘Rusthuismoorden’ in Oostrozebeke zijn allemaal negatief. Speurders vonden op enkele verdachte insulinepennen een gemengd – zowel mannelijk als vrouwelijk – DNA-profiel. De onderzoeksrechter moet nu beslissen of hij ook alle vrouwelijke medewerkers – dat zijn er tientallen – gaat controleren. Strafpleiter Jef Vermassen oppert een nieuwe

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Drie doden en negentien gewonden bij Russische aanval op Charkiv

Er zijn volgens lokale autoriteiten drie doden en negentien gewonden gevallen bij een Russische aanval op de stad Charkiv in Oekraïne. Russische strijdkrachten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ook opnieuw een “massale” aanval uitgevoerd op de energie-infrastructuur in het westen en zuiden van Oekraïne. Dat zegt dan weer het Oekraïense ministerie van Energie. Volg hier alle ontwikkelingen

Lees meer »