LIVE GAZA. Israël: munitie alleen onvoldoende reden voor brand met 45 doden in vluchtelingenkamp Rafah – 21 doden bij nieuwe aanvallen in Rafah: “Israëlische tanks rijden centrum binnen”

Israëlische tanks hebben het centrum van Rafah bereikt. Dat zeggen getuigen dinsdag tegen persbureau ‘Reuters’. De Israëlische troepen zouden gezien zijn bij de Al Awsamoskee, een centraal punt in de stad. De brand in een vluchtelingenkamp waarbij zondag volgens lokale autoriteiten 45 Palestijnen om het leven kwamen, kan niet alleen veroorzaakt zijn door de munitie waarmee Israël een nabijgelegen doelwit bombardeerde. Dat zegt de woordvoerder van het Israëlische leger dinsdag op basis van eigen onderzoek: “Onze munitie alleen kan geen brand van die omvang hebben veroorzaakt”. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Tweede sneukelroute tien jaar na overlijden Atreyu Bral (20): “Hij hield van lekker eten en drinken”

Zondag 30 juni wordt voor de tweede keer een sneukelroute georganiseerd. Dit om Atreyu Bral, die in 2014 op amper 20-jarige leeftijd overleed, te herdenken. En om het goede doel te steunen. De opbrengst gaat naar Koester, een project van het Kinderkankerfonds.
The post Tweede sneukelroute tien jaar na overlijden Atreyu Bral (20): “Hij hield van lekker eten en

Lees meer »

BRES architecten opent kantoor naast beurs- en congresgebouw in Brugge

Simon Vansteenhuyse en Brecht Pot openden naast het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) in Brugge een vaste stek voor hun architectenkantoor BRES. Het pand waar voorheen een kantoor van Bpost gehuisvest was, en later ook nog een nachtwinkel, kreeg een heuse facelift. “Dit voelt aan als thuiskomen”, zeggen de architecten.
The post BRES architecten opent kantoor naast beurs- en

Lees meer »

Motorrijder zwaargewond bij ongeval in Koekelare

Een motorrijder van 29 uit Koekelare is zondagmiddag zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn thuisgemeente. De man reed met zijn motorfiets in op de auto die voor hem reed. Dat gebeurde toen de bestuurster van de auto een U-bocht wilde maken over de weg. De motorrijder werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer »

Jan Depraetere is kandidaat voor N-VA in Deerlijk

Jan Depraetere (55) zal in oktober op de lijst van N-VA te vinden zijn in Deerlijk. Voorzitter Marleen Depaemelaere maakte eerder al bekend dat huidig gemeenteraadslid Filip Terryn als lijsttrekker zal fungeren.
The post Jan Depraetere is kandidaat voor N-VA in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat doet Vlaams Belang op 13 oktober, na de historische winst op 9 juni? “In elke gemeente willen we opkomen”

Vlaams Belang werd op 9 juni de grootste partij van West-Vlaanderen. Zelfs in gemeenten zonder lokale afdeling behaalde ze monsterscores. De partij gooit nu alles in de strijd om op 13 oktober ook de gemeenteraden te veroveren. “Het is onze ambitie om overal lijsten in te dienen”, zegt provinciaal voorzitter Stefaan Sintobin. “En ik hoop dat we ergens het cordon

Lees meer »

LIVE GAZA. “Israëlische premier Benjamin Netanyahu trekt stekker uit oorlogskabinet”

In een mededeling die verspreid is naar aanleiding van het islamitische Offerfeest, heeft de Amerikaanse president Joe Biden zondag een nieuw pleidooi gehouden voor zijn plan voor een staakt-het-vuren in Gazastrook. En de Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft kritiek geuit op de plannen die het leger zondag heeft aangekondigd om dagelijkse tactische gevechtspauzes in te lassen. De pauzes dienen om

Lees meer »

Met slechts één document stelen dieven voor 600.000 euro aan nieuwe auto’s in Antwerpse haven: “Het ergste is: dat papier was in orde”

Dieven hebben veertien splinternieuwe Smart-wagens gestolen in de haven van Antwerpen. Met een wellicht gestolen document kwamen ze twee trailers — gevuld met auto’s ter waarde van 600.000 euro — gewoon ophalen en reden ze er de haven mee buiten. Zeven auto’s werden in Deurne teruggevonden. Zeven andere geraakten tot in Spanje. Daar stonden ze klaar om naar Marokko verscheept

Lees meer »

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Jan Vertonghen: “Verlies kwam hard binnen” – Spelers krijgen morgen dag vrij

Met het mes op de keel. Enkel winst lijkt zaterdagavond genoeg voor de Rode Duivels tegen Roemenië om uitzicht te houden op de achtste finales. Hoe verteren ze de opgelopen kater tegen Slovakije? Jan Vertonghen zei op de persconferentie vanmiddag alvast dat de nederlaag hard binnenkwam, “omdat ze zo onverwacht viel.” Volg de aanloop naar de wedstrijd op de voet

Lees meer »

Langerei Zwemmers presenteren nieuwe editie Urban Swim Brugge: “Duimen voor vrije zwemzones”

De Langerei Zwemmers hebben een vernieuwd bestuur en stevenen af op een recordaantal leden. Zaterdag 15 juni organiseert de club de traditionele Urban Swim Brugge. Een maand later gaat het richting de kust voor de Sportzot North Sea Swim Challenge.
The post Langerei Zwemmers presenteren nieuwe editie Urban Swim Brugge: “Duimen voor vrije zwemzones” appeared first on KW.be.

Lees meer »