Luchtaanval op vluchtelingenkamp in Rafah: zeker 35 doden, onder wie twee “belangrijke terroristen” volgens Israël

Bij een Israëlische aanval op een vluchtelingenkamp nabij de stad Rafag, in het zuiden van de Gazastrook, zijn volgens hulpmedewerkers zeker 35 doden en tientallen gewonden gevallen. Volgens Israël werden twee “belangrijke terroristen” uitgeschakeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Juf Sofie van basisschool in Neder-Over-Heembeek doet kinderen weer boeken lezen: “Lezen is gewoon plezant”

3 juffen uit het basisonderwijs zijn verkozen tot boekenjuf in 2024. Deze prijs beloont leerkrachten die hun leerlingen stimuleren om te lezen. De winnaars zijn Sofie Glorieus uit Neder-Over-Heembeek, Els De Latter uit Gent en Marianne Flour uit Hoboken. Het is een initiatief van onder andere de stichting Iedereen Leest en de Vlaamse Uitgevers van Kinder- en Jeugdboeken.

Lees meer »

Nieuwe daling van aantal kinderopvangplaatsen in 2023, maar beterschap op komst

In 5.731 opvanglocaties voor baby’s en peuters die het Agentschap Opgroeien vergund heeft waren vorig jaar alles samen 93.035 opvangplaatsen beschikbaar. Dat is voor het vierde jaar op rij een daling – in 2019 waren er nog 95.027 plaatsen. Opgroeien merkt op dat in de laatste cijfers nog geen rekening gehouden wordt met de uitbreiding van het aantal plaatsen die

Lees meer »

Onzichtbare vorm van mensenhandel in ons land: “Drugsbendes dwingen onbegeleide minderjarige jongens de criminaliteit in”

Talloze Noord-Afrikaanse en Afghaanse jongens worden in ons land ingezet als manusje-van-alles voor drugsbendes. Ze worden naar hier gelokt met de belofte op een luxeleven, en worden onder de knoet gehouden met geweld. Dat zegt Eric Garbar, het hoofd van de afdeling mensenhandel bij de Federale Gerechtelijke Politie, vandaag in ‘De Standaard’ en ‘Het Nieuwsblad’.

Lees meer »

“We zijn echt in slaap gesust”: Kristien Verbelen (Vlaams Belang) mag naar de Kamer van Volksvertegenwoordigers

“Ik wil in Brussel een aantal West-Vlaamse thema’s op de politieke agenda zetten”, zegt Kristien Verbelen (42) die voor het Vlaams Belang in de federale Kamer van Volksvertegenwoordigers mag gaan zetelen.
The post “We zijn echt in slaap gesust”: Kristien Verbelen (Vlaams Belang) mag naar de Kamer van Volksvertegenwoordigers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verdachte opgepakt na de dood van vermist Duitse meisje (9)

Een 36-jarige man is opgepakt in de Tsjechische hoofdstad Praag in de zaak van de vermoorde Valeriia in de Duitse stad Döbeln nabij de grens met Tsjechië. De man wordt er sterk van verdacht het 9-jarige meisje vermoord te hebben, heeft het Openbaar Ministerie van Chemnitz vrijdag laten weten.

Lees meer »

Torhoutse brandweerman ‘nonkel Jean’ hangt zijn jas aan de haak: “Ik zal het korps missen”

Op maandag 22 juli, zijn 68ste verjaardag, zet Jean Delbaere een punt achter zijn brandweercarrière. Daarmee gaat het oudste lid van het Torhoutse korps met pensioen. ‘Nonkeltje’, zoals hij algemeen genoemd wordt, zal de pompiers hard missen, maar omgekeerd zal ook de brandweer het zonder het noeste werk van nonkel Jean moeten rooien.
The post Torhoutse brandweerman ‘nonkel Jean’

Lees meer »

Child Focus meldt recordaantal meldingen van misbruikbeelden

Child Focus heeft vorig jaar een recordaantal meldingen van misbruikbeelden gekregen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de organisatie. Die pleit dinsdag voor de dringende goedkeuring van een Europese verordening die ervoor moeten zorgen dat seksuele misbruikbeelden worden opgespoord en verwijderd van online platforms.

Lees meer »

Europese begroting nadert kaap van 200 miljard euro

De Europese Commissie wil dat de Europese Unie volgend jaar voor bijna 200 miljard euro aan financiële verbintenissen kan aangaan, zo bleek woensdag bij de presentatie van de Europese ontwerpbegroting voor 2025. Daarnaast plant de Commissie nog eens 72 miljard euro aan uitbetalingen uit het coronaherstelfonds.

Lees meer »