Josephien Elewaut uit Varsenare is drijvende kracht achter Art de Co

Het onderwijs is voortdurend in beweging en dat moet je Josephien Elewaut uit Varsenare niet vertellen. Sinds enkele maanden is de 42-jarige onderwijzeres zaakvoerder van Art de Co. Samen met een groep enthousiaste freelancemedewerkers verzorgt ze trainingen en coaching in het onderwijs.

“Ik heb 18 jaar lesgegeven in vrije basisschool Driespan in Gistel”, vertelt Josephien enthousiast. “Naast de wijkafdeling in Zevekote was een school voor buitengewoon onderwijs. Door het contact met die kinderen en hun leerkrachten raakte ik geboeid in de begeleiding van kinderen met een rugzakje. Ik volgde verschillende bacheloropleidingen om me te vervolmaken in de zorg voor kinderen met één of ander leer- of ontwikkelingsprobleem. Enige tijd later maakte ik kennis met Art de Co en werd ik trainer in het nascholingscentrum. Ondertussen heb ik het bedrijf overgenomen en ben ik zaakvoerder.”

Josephien Elewaut is zowel een bezige bij als een creatieve duizendpoot. Naast zaakvoerder van een eigen bedrijf is ze ook halftijds ondersteuner in het Katholieke Leersteuncentrum West-Vlaanderen Noord. “Bij Art de Co zorgen mijn praktijkervaringen ervoor dat ik tijdens trainingen op verschillende niveaus heel praktijkgericht kan werken.Al onze coaches zetten altijd sterk in op competentie-ontwikkelend en coöperatief leren, collegialiteit en coachende communicatie op school- en klasniveau. Onze nascholingen zijn trainingen waarin beleven en ondervinden steeds centraal staan.”

Scholen kunnen inschrijven via de nascholingscentra van hun koepel of kunnen ook rechtstreeks via de website www.artdc.be een workshop reserveren. Op 19 en 20 augustus organiseert Art de Co in Brugge een groots evenement met als thema ‘coöperatief leren’. (PDC)

The post Josephien Elewaut uit Varsenare is drijvende kracht achter Art de Co is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Huis VS verwijt justitieminister Garland minachting van Congres

Het door de Republikeinen gecontroleerde Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag gestemd om minister van Justitie Merrick Garland minachting van het Congres te verwijten, melden Amerikaanse media. Aanleiding daarvoor is dat Garland, een Democraat, weigert audio-opnamen van een gesprek tussen een speciale aanklager en president Joe Biden over te dragen.

Lees meer »

Waarom Vooruit ‘hard to get’ speelt in de regeringsvorming. “Eén eis kunnen ze al binnenhalen: weg met Jan Jambon”

Aan de kleine en grote lettertjes van het huwelijkscontract moet nog volop gewerkt worden, maar in principe kunnen N-VA, CD&V en Vooruit de trouwpapieren toch al tekenen: ze zijn tot elkaar veroordeeld om een Vlaamse regering te vormen. En toch speelt Vooruit plots de weerspannige bruid. Waarom kunnen de socialisten zich dat permitteren? Wij maken de analyse: door zich zo

Lees meer »

Onweer zorgt deze week mogelijk opnieuw voor zware neerslag: “Lokaal is hagel met zware windstoten en zelfs een windhoos niet uitgesloten”

De eerste maand van de meteorologische zomer zit er al bijna op. Tot nu toe was de zon nog nergens te bespeuren, regen en koele temperaturen domineerden ons weerbeeld. Dat lijkt ook deze week niet anders. Meer nog, er is zelfs onstuimig weer op komst. Diverse weermodellen berekenen stevig onweer boven ons land. Lokaal kan dit opnieuw zorgen voor wateroverlast

Lees meer »

Maarten Breckx en Jarno Bertho vullen de HLN EK PRONO in: ontdek hun voorspellingen, doe zélf mee en maak kans op geweldige prijzen!

Het EK voetbal staat voor de deur, en dus ook onze HLN EK PRONO! Voorspel de uitslagen van alle wedstrijden, beantwoord de schiftingsvragen en maak zo kans op fantastische prijzen – waaronder tickets voor de matchen van de Rode Duivels. VTM NIEUWS-voetbaljournalisten Maarten Breckx en Jarno Bertho geven alvast het goeie voorbeeld. Ontdek hun voorspellingen hieronder en doe vooral zélf

Lees meer »

Jongen (16) overleden bij tragisch ongeval in Ichtegem: slachtoffer valt met fiets en wordt aangereden door auto

Bij een tragisch verkeersongeval in de Veldstraat in Ichtegem is vrijdagavond een 16-jarige jongen om het leven gekomen. Hij was op de baan met de fiets, toen hij ten val kwam. Daarop werd hij aangereden door een automobilist die uit de tegenovergestelde richting kwam.
The post Jongen (16) overleden bij tragisch ongeval in Ichtegem: slachtoffer valt met fiets en

Lees meer »