Josephien Elewaut uit Varsenare is drijvende kracht achter Art de Co

Het onderwijs is voortdurend in beweging en dat moet je Josephien Elewaut uit Varsenare niet vertellen. Sinds enkele maanden is de 42-jarige onderwijzeres zaakvoerder van Art de Co. Samen met een groep enthousiaste freelancemedewerkers verzorgt ze trainingen en coaching in het onderwijs.

“Ik heb 18 jaar lesgegeven in vrije basisschool Driespan in Gistel”, vertelt Josephien enthousiast. “Naast de wijkafdeling in Zevekote was een school voor buitengewoon onderwijs. Door het contact met die kinderen en hun leerkrachten raakte ik geboeid in de begeleiding van kinderen met een rugzakje. Ik volgde verschillende bacheloropleidingen om me te vervolmaken in de zorg voor kinderen met één of ander leer- of ontwikkelingsprobleem. Enige tijd later maakte ik kennis met Art de Co en werd ik trainer in het nascholingscentrum. Ondertussen heb ik het bedrijf overgenomen en ben ik zaakvoerder.”

Josephien Elewaut is zowel een bezige bij als een creatieve duizendpoot. Naast zaakvoerder van een eigen bedrijf is ze ook halftijds ondersteuner in het Katholieke Leersteuncentrum West-Vlaanderen Noord. “Bij Art de Co zorgen mijn praktijkervaringen ervoor dat ik tijdens trainingen op verschillende niveaus heel praktijkgericht kan werken.Al onze coaches zetten altijd sterk in op competentie-ontwikkelend en coöperatief leren, collegialiteit en coachende communicatie op school- en klasniveau. Onze nascholingen zijn trainingen waarin beleven en ondervinden steeds centraal staan.”

Scholen kunnen inschrijven via de nascholingscentra van hun koepel of kunnen ook rechtstreeks via de website www.artdc.be een workshop reserveren. Op 19 en 20 augustus organiseert Art de Co in Brugge een groots evenement met als thema ‘coöperatief leren’. (PDC)

The post Josephien Elewaut uit Varsenare is drijvende kracht achter Art de Co is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We werden aangevallen door een hele zwerm”: eerste knijtenplaag dient zich aan en iedereen wijst naar zelfde schuldige

De vrees van menig Tielrodenaar komt uit: de eerste knijtenplaag dient zich aan. De grote schuldige is volgens de betrokkenen de ontpoldering van het Klein Broek. Het getijdengebied zorgt er voor de ideale habitat voor de kleine mugjes die voor pijnlijke, jeukende beten zorgen. “We werden aangevallen door een hele zwerm”, vertelt Conny, die zich met de fiets op de

Lees meer »

Antwerpse 21 juliviering in teken van sport en pluraliteit: “De magie van sport en sportbeleving is voor velen een lichtpunt”

Aan het Stadspark van Antwerpen hebben de stad en provincie Antwerpen hun traditionele 21 juliviering gehouden. Die stond ditmaal in het teken van sport en pluraliteit. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) toonde zich vooral dankbaar dat de drukke sportzomer de publieke aandacht wat wegneemt van de federale en Vlaamse regeringsonderhandelingen.

Lees meer »

Fitnessinfluencer deelt tip om veilig te blijven tijdens avondwandelingen: “Je jaagt ze weg voor er iets kan gebeuren”

Hoewel het tijdens de zomer wat langer licht blijft, kan je je toch nog onveilig voelen als je ’s avonds wanneer het donker wordt nog een wandeling wil gaan maken. De Amerikaanse Julie Capozziello, een fitnessinfluencer uit Tennessee, deelde daarom een opvallende tip met haar volgers. In een video waarin ze zich klaarmaakt om een wandeling te maken met haar

Lees meer »

Kunstgrasveld en nieuwe LED-verlichting voor Eendracht Wervik: “Voor iedereen aangenamer om de wedstrijden te beleven”

Derdeklasser Eendracht Wervik beschikt nu ook over een kunstgrasveld op het hoofdterrein van het Viroviosstadion. Het nieuw kunstgrasveld werd woensdagavond ‘ingespeeld’ tijdens een oefenwedstrijd tegen Tweede Amateur KRC Harelbeke. Ondertussen is ook de verlichting volledig vernieuwd.
The post Kunstgrasveld en nieuwe LED-verlichting voor Eendracht Wervik: “Voor iedereen aangenamer om de wedstrijden te beleven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Andreas en Lydia zijn een diamanten paar

Andreas Demol en Lydia Soenens zijn 60 jaar getrouwd. André is afkomstig van ‘t Motje in Roeselare en werkte tot aan zijn pensioen bij de firma Vandemoortele in Izegem. Lydia is afkomstig van op de Haaipander in Ingelmunster, werkte 18 jaar bij de firma Neyrinck in Lendelede en was daarna nog 20 jaar huishoudster bij
The post Andreas en

Lees meer »

Gewezen directie-secretaris van VTI Ieper Luc Vangheluwe (85) is overleden

In Huize Sint-Jozef in Ieper is Luc Vangheluwe (85) overleden. Hij begon als leerkracht aan het VTI Ieper en eindigde er als directie-secretaris. Hij is ook secretaris van Rijschool VTI Ieper en Koninklijke Harmonie De Kerels VTI Ieper geweest.
The post Gewezen directie-secretaris van VTI Ieper Luc Vangheluwe (85) is overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »