Academiestudenten met expositie ‘Remake’ in Sint-Jozefskliniek Izegem

Naar jaarlijkse traditie stellen de volwassen leerlingen van de vierde graad van kunstacademie Art’iz domein beeld (tekenkunst, schilderkunst, model & figuur en productontwerp) tentoon in de Sint-Jozefskliniek. Tot midden juni kan je hun werk daar gaan bewonderen.

“Onder de titel Remake gaan ze aan de slag met de kunstgeschiedenis. Iedere leerling kiest een werk uit ons collectief erfgoed en maakt een remake, een herwerking van dit werk”, zegt leerkracht Lisa Spillebeen.

“Het gekozen werk doet dienst als referentiekader, een uitgangspunt voor het creëren van een ‘eigen’ werk. Soms is de link duidelijk, anderen gaan eerder aan de slag met de kleur of textuur. We proberen geen reproducties van het voorbeeld te maken maar een autonoom iets, een werk dat op zich kan staan los van het voorbeeld.” Je kan de werken overdag tijdens de bezoekuren van het ziekenhuis spotten. (vadu/foto Frank)

The post Academiestudenten met expositie ‘Remake’ in Sint-Jozefskliniek Izegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Internationale luchthaven Nieuw-Caledonië heropent maandag

De belangrijkste internationale luchthaven van het Franse overzeese gebiedsdeel Nieuw-Caledonië gaat vanaf maandag weer open. Dat heeft de Franse vertegenwoordiging op de eilandenarchipel ten oosten van Australië bekendgemaakt. Het vliegveld werd in mei gesloten nadat in Nieuw-Caledonië dodelijke onlusten waren uitgebroken.

Lees meer »

Fietser (75) komt om het leven in Kortemark, omstandigheden nog onduidelijk

Een 75-jarige fietser uit Hooglede is donderdagochtend om het leven gekomen in Kortemark. Wat er precies gebeurde, is nog erg onduidelijk. Wellicht werd de man aangereden. “Een deskundige moet meer duidelijkheid brengen”, meldt het parket van West-Vlaanderen.
The post Fietser (75) komt om het leven in Kortemark, omstandigheden nog onduidelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Huis VS verwijt justitieminister Garland minachting van Congres

Het door de Republikeinen gecontroleerde Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag gestemd om minister van Justitie Merrick Garland minachting van het Congres te verwijten, melden Amerikaanse media. Aanleiding daarvoor is dat Garland, een Democraat, weigert audio-opnamen van een gesprek tussen een speciale aanklager en president Joe Biden over te dragen.

Lees meer »

Help, monsters op de moderoute van campus Annuntiata!

De leerlingen Kunst en creatie en Creatie en mode van campus Annuntiata kregen bij de start van het schooljaar een spreekwoordelijk ei. Aan hen om het uit te broeden. De inhoud? Een monster … dat diep in elk van ons verscholen zit of dat ze uit oude verhalen, mythes en sagen opdiepten. Elke leerling ging
The post Help, monsters

Lees meer »

Tomorrowland brengt eigen trilogie van fantasyromans uit

Het dancefestival Tomorrowland breidt uit naar de literaire wereld, met een geplande trilogie van fantasyromans. Het eerste deel, ‘The Great Library of Tomorrow’, verschijnt dit najaar. Tomorrowland belooft er “de unieke magie van het festival in verhaalvorm tot leven te brengen”.

Lees meer »

Drugsproblematiek in Europa neemt toe

Het Europese drugsprobleem wordt steeds erger. Er zijn steeds meer nieuwe illegale stoffen, sterke synthetische drugs en nieuwe mengsels. Daarnaast vormt ook ‘polydruggebruik’, dat is het gelijktijdige of opeenvolgende gebruik van twee of meer psychoactieve stoffen, een groter gevaar. Dat heeft het Europees Waarnemingscentrum voor drugs- en drugsverslaving (EWDD) gemeld in zijn jaarverslag.

Lees meer »