Academiestudenten met expositie ‘Remake’ in Sint-Jozefskliniek Izegem

Naar jaarlijkse traditie stellen de volwassen leerlingen van de vierde graad van kunstacademie Art’iz domein beeld (tekenkunst, schilderkunst, model & figuur en productontwerp) tentoon in de Sint-Jozefskliniek. Tot midden juni kan je hun werk daar gaan bewonderen.

“Onder de titel Remake gaan ze aan de slag met de kunstgeschiedenis. Iedere leerling kiest een werk uit ons collectief erfgoed en maakt een remake, een herwerking van dit werk”, zegt leerkracht Lisa Spillebeen.

“Het gekozen werk doet dienst als referentiekader, een uitgangspunt voor het creëren van een ‘eigen’ werk. Soms is de link duidelijk, anderen gaan eerder aan de slag met de kleur of textuur. We proberen geen reproducties van het voorbeeld te maken maar een autonoom iets, een werk dat op zich kan staan los van het voorbeeld.” Je kan de werken overdag tijdens de bezoekuren van het ziekenhuis spotten. (vadu/foto Frank)

The post Academiestudenten met expositie ‘Remake’ in Sint-Jozefskliniek Izegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prijzen strandcabines in Westende schieten fors de hoogte in, tot grote onvrede van huurders: “Zou me meer kosten dan mijn klein pensioentje”

In Westende zorgen de torenhoge prijzen voor de strandcabines dit seizoen voor nogal wat commotie. Het gemeentebestuur schreef eind vorig jaar nieuwe concessies uit voor strandbars en bijhorende cabines en dat had zijn weerslag op de tarieven voor de huurders. “Dit kan ik echt niet meer bolwerken”, getuigt Micheline Van Boekel (79). Burgemeester Dedecker reageert.
The post Prijzen strandcabines

Lees meer »

Volgend weekend monsterfiles van en naar Frankrijk

Met de Olympische Spelen in het vooruitzicht verwacht reishulporganisatie Touring komend weekend extreme drukte van en naar Frankrijk. De Spelen komen bovenop de traditionele verkeersellende in het midden van de zomervakantie. Het wordt aanschuiven in grote delen van Europa.

Lees meer »

Israël roept op zuiden Gazastrook te evacueren, zeker 70 Palestijnen gedood bij Israëlische aanvallen op Khan Younis

Het Israëlisch leger heeft een deel van de inwoners van Khan Younis, een stad in het zuiden van de Gazastrook, het bevel gegeven om te evacueren, waar het een intensieve operatie zal uitvoeren. Dat laat het Israëlische leger weten op X. Even later zijn bij Israëlische aanvallen op Khan Younis zeker 70 Palestijnen, onder wie vrouwen en kinderen, gedood en

Lees meer »

Janne Deleu grijpt met Young Belgian Yellow Tigers zilver op EK: “Ticket voor WK en het EYOF op zak”

Een verrassing van formaat. De Belgian Young Yellow Tigers met Janne Deleu hebben in het damesvolleybal bij de U18 een zilveren medaille behaald op het Europees kampioenschap dat in Roemenië (Blaj) en Griekenland (Heraklion) werd gespeeld.
The post Janne Deleu grijpt met Young Belgian Yellow Tigers zilver op EK: “Ticket voor WK en het EYOF op zak” appeared first

Lees meer »

Catherine Willaert runt hoevewinkel en picknickdienst in Zwevegem: “Ideaal gelegen, midden in een wandelgebied”

De zomer is het ideale moment om een lekkere picknick te organiseren, maar op de oude hoeve van Catherine Willaert in Sint-Denijs kan je het hele jaar door picknicken. Ze ontwikkelde er speciaal een seizoenskrat voor, die gevuld is met lokale en seizoensgebonden lekkernijen. Regen? Geen probleem, dan kun je in het droge genieten.
The post Catherine Willaert runt

Lees meer »