Getrouwheidspremie op spaarboekjes mogelijk op de schop: “Of strijd losbarst tussen banken, hangt vooral van spaarder zélf af”

De verplichte getrouwheidspremie op ons spaarboekje gaat mogelijk op de schop. Dat moet voor meer concurrentie tussen de banken zorgen — en dus ook voor hogere rentevoeten. Maar zal dat ook echt het geval zijn? Hoe zullen de banken dan om ons spaargeld strijden? En krijg ik als trouwe spaarder nog iets extra’s? Hans Degryse, professor financiële economie aan de KU Leuven, beantwoordt zes vragen over het spaarboekje zonder getrouwheidspremie. 

Meer krantenkoppen in België

Reünie van de 60-jarigen met twee jaar vertraging

Door de coronacrisis en de onzekerheid daarrond ging de reünie van de 60-jarigen uit Geluwe niet door. Gelukkig kwamen de leeftijdsgenoten onlangs wel samen. De aanwezigen waren Ronny Borry, Nadine Berghman, Ivan Claeys, Marina Bintein, Filip Debeuf, Marijke Bonte, Christ Decock, Veronique Declercq, Dirk Decoulombier, Linda Dejonghe, Joost Decruyenaere, Christine Deprez, Yves Dehuysser, Hilde Dierynck,
The post Reünie van de

Lees meer »

Populaire kledingketen Monki stopt met aanbod voor grote maten: “Was die body positivity dan toch maar platte commercie?”

De Zweedse kledingketen Monki rolde ooit met een reclamecampagne de rode loper uit voor vrouwen met een maatje meer, maar haalt nu de grote maten weer uit de rekken. Officieel omdat er weinig interesse is, al geloven modekenners dat niet. Is plussize misschien ‘uit de mode’? “Dit zal weer tot extra eetstoornissen leiden”, waarschuwt Finne Smets, styliste met een maatje

Lees meer »

Orderboek van bouwgroep CFE droogt op

08:47 CFE haalt steeds minder orders in België en Luxemburg binnen, waardoor het orderboek van de bouwgroep in een jaar met bijna een kwart is gekrompen. De nettowinst ging fors lager, blijkt uit de jaarcij…

Lees meer »

Gepassioneerd ondernemer Bavo Goos duikt nu ook op op tv: “Alles is gemakkelijker als je positief bent”

Twee weken geleden dook Bavo Goos van Smart-boost op als expert in het VRT-programma Andermans Zaken, maar de meeste Ieperlingen kennen hem wellicht als een van de mannen achter KidzFestival, dat al twee keer bijna 3.000 bezoekers ontving. “Of er dit jaar een derde editie komt, is nog onzeker.”
The post Gepassioneerd ondernemer Bavo Goos duikt nu ook op op

Lees meer »

Laat de recuperatie stoppen

Niemand had Youtuber Acid, zijn geldschieters en zijn politieke vrienden zo krachtig op hun plaats kunnen zetten als de moeder van Sanda Dia. “Ik hoop dat de recuperatie van dit verschrikkelijke gebeuren mag stoppen”, schrijft ze in een open brief.

Lees meer »

Dikke Mathille ligt eind maart weer op haar plaats

Over een maand ligt Dikke Mathille weer op haar vertrouwde plaats in de waterpartij in de Leopold II-laan. De restauratie verloopt volgens plan, maar het waren late goedkeuringen die ervoor zorgden dat het bekende beeld nu al vijf maanden weg is uit de badstad.
The post Dikke Mathille ligt eind maart weer op haar plaats appeared first on KW.be.

Lees meer »