Verdwijnt getrouwheidspremie op spaarboekjes binnenkort? Econoom legt uit wat dat voor uw spaargeld betekent

De verplichte getrouwheidspremie op ons spaarboekje gaat mogelijk op de schop. Dat moet voor meer concurrentie tussen de banken zorgen — en dus ook voor hogere rentevoeten. Maar zal dat ook echt het geval zijn? Hoe zullen de banken dan om ons spaargeld strijden? En krijg ik als trouwe spaarder nog iets extra’s? Hans Degryse, professor financiële economie aan de KU Leuven, beantwoordt zes vragen over het spaarboekje zonder getrouwheidspremie. 

Meer krantenkoppen in België

Al bijna 150.000 euro ingezameld om schadevergoeding te betalen: crowdfunding van Acid is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

West-Vlaming Amar (25) en vriendin Sara (26) vreesden voor hun leven bij dodelijke brand in Valencia: “Uren moeten wachten voor we gered werden”

Menenaar Amar (25) en Portugese vriendin Sara (26) vreesden voor leven bij appartementsbrand in Valencia: “We moesten 2 uur wachten op de brandweer.”
The post West-Vlaming Amar (25) en vriendin Sara (26) vreesden voor hun leven bij dodelijke brand in Valencia: “Uren moeten wachten voor we gered werden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De broches maken de vrouw: dit geschenk krijgt koningin Mathilde altijd van Filip (en het mag wat kosten ook)

Of het ‘overdreven’ is, daarover lopen de meningen uiteen, maar koningin Mathilde (51) weet hoe ze de aandacht moet trekken. Tijdens de herdenkingsmis in Laken waren alle ogen gericht op haar opvallende broche. Een juweel dat niet alleen van immense waarde is, maar ook een verhaal vertelt over liefde en invloed. Onze koninklijke mode-expert Jelka Van Duyse achterhaalde de afkomst

Lees meer »

Senioren verheffen hun stem in theaterstuk ‘De Generatie:’“We willen geen betutteling, wel respect”

Met de theatervoorstelling ‘De Generatie’ verheft een groep senioren zijn stem tegen de manier waarop onze maatschappij met hen omgaat: er wordt te veel over en te weinig met hen gepraat. Met de jongste en oudste speler, Heleen Allary en Urbain Vermandere, hebben we het over het spanningsveld tussen jong en oud, kunnen en niet meer kunnen, kwetsbaarheid en weerbaarheid.<br

Lees meer »

Nu begeleider weer les moet volgen: zo ‘gruwelijk’ beleven ouders de rijles met hun kind. “Beveiligingsfirma moest ons bevrijden”

Er is weinig zó zenuwslopend als samen met een meerderjarige tiener, die de gevoeligheden van het verkeer niet kent, achter het stuur kruipen. Toch leren veel ouders hun kind autorijden. Vanaf vandaag moet zo’n begeleider — opnieuw — een verplichte vorming volgen. Dat rijles geven niet altijd op wieltjes loopt, getuigen vier ouders die vertellen over hun ‘gruwelijkste’ rijervaring met

Lees meer »

Ketchup & Sangria van Toneelkring Harlekijn gaat vanavond in première

Met trots kondigt Toneelkring Harlekijn hun volgende productie ‘Ketchup & Sangria’ aan. In 1993 bracht Harlekijn dit stuk al eens op de planken en dat betekende toen het debuut van Philip Strobbe als regisseur en Dominique Delobelle als speelster. Beiden zijn er in dezelfde hoedanigheid nu ook weer bij.
The post Ketchup & Sangria van Toneelkring Harlekijn gaat vanavond in

Lees meer »

Dovy Keukens-FCC naar Road Series: “Lastig jaar”

Mijlpaal in de nog jonge clubgeschiedenis! Dovy Keukens-FCC waagt zich in seizoen twaalf aan de Road Series. In tien wedstrijden in België en Nederland nemen de beloften van de ploeg het op tegen de driekwart profs van developmentteams.
The post Dovy Keukens-FCC naar Road Series: “Lastig jaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Filmfestival Berlijn onder vuur na pro-Palestijnse boodschappen: “geen plaats voor eenzijdige kijk”

In Duitsland opent het ministerie van cultuur een onderzoek naar enkele uitspraken tijdens de prijsuitreiking van het Filmfestival van Berlijn. Daar hadden verschillende winnaar het over ‘genocide op de Palestijnen in Gaza’ en ‘apartheid’. Ook werd een controversiële leuze op de Instagrampagina van de organisatie geplaatst. Het festival kom nu zwaar onder vuur te liggen.

Lees meer »