Verdwijnt getrouwheidspremie op spaarboekjes binnenkort? Econoom legt uit wat dat voor uw spaargeld betekent

De verplichte getrouwheidspremie op ons spaarboekje gaat mogelijk op de schop. Dat moet voor meer concurrentie tussen de banken zorgen — en dus ook voor hogere rentevoeten. Maar zal dat ook echt het geval zijn? Hoe zullen de banken dan om ons spaargeld strijden? En krijg ik als trouwe spaarder nog iets extra’s? Hans Degryse, professor financiële economie aan de KU Leuven, beantwoordt zes vragen over het spaarboekje zonder getrouwheidspremie. 

Meer krantenkoppen in België

Milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland door gebruik wegwerpbekers: festival riskeert boete van 2 miljoen euro

Milieutoezichthouders van het Departement Omgeving hebben afgelopen zaterdag een milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland in Boom. Het festival gebruikt deze zomer als enige grootschalig muziekfestival een voorraad wegwerpbekers op, ondanks de wettelijke verplichting om herbruikbare bekers in te zetten. De organisatie riskeert daardoor een boete tot 2 miljoen euro.

Lees meer »

Smoefeltocht bij Landelijke Gilde

De Landelijke Gilde Staden organiseert na een onderbreking van vier jaar op zondag 4 augustus opnieuw een smoefeltocht.
The post Smoefeltocht bij Landelijke Gilde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader en zoon (12) sterven bij tragisch ongeval op weg naar vakantie in de Ardennen: “De jongste ontwaakt morgen uit zijn coma. Hij weet nog niet dat zijn papa en broer er niet meer zijn”

Wat een fijne uitstap moest worden, is voor een Antwerps gezin uitgedraaid op een drama. Zaterdag botsten ze in het Waalse Sinsin met de wagen tegen een landbouwvoertuig. Vader en oudste zoon Mathias (12) waren op slag dood. Lukaz (5) en Kyalo (8), de twee andere zoons, raakten zwaargewond. “Ze keken ongelooflijk uit naar hun vakantie.”

Lees meer »

“Geef mensen opnieuw de vrijheid om op eigen tempo te verbouwen: sloop de renovatieplicht”

De partijen die straks een nieuwe Vlaamse regering willen vormen, denken eraan om de renovatieplicht te hervormen. “Maar welk van hun voorstellen het ook haalt: burgers zullen gedwongen blijven om te verbouwen aan een door de overheid opgelegd tempo”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Niemand wil tabula rasa maken. Zou het dan zo’n ramp zijn om de renovatieplicht simpelweg af te

Lees meer »

“Altijd weer opstaan, rug rechten en ‘voesj’ doen”: het Tourdebuut van Evenepoel door de ogen van papa Patrick (en mama Agna)

Het zal je kind maar wezen. Derde in zijn allereerste Tour. Met ritwinst en de witte trui van beste jongere erbovenop. “Trots en blij”, maakte Remco Evenepoel papa Patrick en mama Agna, die in alle discretie en anonimiteit van de avonturen van hun zoon hebben genoten. “Een vuistje in onze WhatsApp-groep volstond om te weten: hij blinkt in zijn vel.”

Lees meer »

Mexico vernietigt 50 “monstertrucks” van drugskartels

In Mexico hebben de autoriteiten 50 zelfgemaakte gepantserde voertuigen van drugskartels vernietigd. De “monstertrucks” waren in beslag genomen bij 30 onderzoeken, zo maakte het openbaar ministerie bekend. De voertuigen werden vernietigd in de noordoostelijke stad Reynosa in de staat Tamaulipas, aan de grens met de VS.

Lees meer »

Dijkbreuk doet vijver van 2 hectare leeglopen in Pelt

In het Hageven in Pelt is een grote vijver, van 2 hectare groot, leeggelopen. Door de vele regen van de afgelopen tijd is de dijk tussen de vijver en de Dommel doorsijpeld en is er uiteindelijk een breuk ontstaan. Het water van de vijver is in de Dommel gestroomd. Voor de natuur in de omgeving is er geen probleem. Er

Lees meer »

Baanwielrenster Julie Nicolaes uit Maasmechelen 6 dagen voor de Olympische Spelen: “Ik wil er keihard met mijn fiets rijden”

Zes dagen voor de start van de Olympische Spelen stelden de Belgische teams voor het baanwielrennen, BMX, de Olympische wegkoers en het mountainbiken hun deuren open voor de pers. De laatste voorbereidingen worden onder meer getroffen in de Velodroom in Heusden-Zolder. Met Jens Schuermans, Julie Nicolaes en Robbe Ghys gaan ook 3 Limburgers mee met Team Belgian Cycling.

Lees meer »