Getrouwheidspremie op spaarboekjes afschaffen kan, zegt ook toezichthouder FSMA

09:54 Nadat de Nationale Bank vorige week al voorzichtig de deur op een kier had gezet voor de afschaffing van de getrouwheidspremie op spaarboekjes, zegt nu ook de toezichthouder FSMA zich daar niet per se… 

Meer krantenkoppen in België

Beelden tonen hoe tienermeisjes over sporen lopen om selfies te nemen: “Verboden én levensgevaarlijk”

In het station van Veurne werden twee tieners gefilmd die zich levensgevaarlijk gedragen. Een treinreizigster kon het duo filmen: het ene meisje rent plots de sporen over, hurkt zich en lijkt een foto te nemen. Het andere meisje zit neer met haar benen over de perronrand. “Dit is niet alleen verboden, maar ook levensgevaarlijk”, zegt Frédéric Petit van Infrabel, dat

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Tientallen lichamen aangetroffen in massagraf in ziekenhuis – Netanyahu zegt “militaire druk” op Hamas te zullen opvoeren

Israël roept vandaag de ambassadeurs op het matje van landen die in de VN-Veiligheidsraad voor een volwaardig Palestijns VN-lidmaatschap stemden. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken kondigt naar verwachting binnenkort sancties aan tegen een bataljon van het Israëlische leger. Die eenheid zou mensenrechten hebben geschonden op de Westelijke Jordaanoever, dat meldt het Amerikaanse medium ‘Axion’. Volg alle ontwikkelingen

Lees meer »

Kopecky eindigt voorjaar met 38ste plaats en is streng voor zichzelf: “Ik geef mijn campagne een zeven op tien”

Net zoals bij de mannen was bij de vrouwen de laatste klassieker van dit voorjaar van het goede te veel voor de wereldkampioene. Lotte Kopecky (28) eindigde achtendertigste na haar eerste kennismaking met koersen tussen Bastenaken en Luik. Een first date met optie op meer. “Met meer frisheid in de benen ligt ook deze koers binnen mijn mogelijkheden.” Grace Brown

Lees meer »

VDL Bus & Coach verwelkomt meer dan 250 ondernemers

Deze week werd het jaarlijks ondernemersontbijt van de Stad Roeselare georganiseerd. Ruim 250 ondernemers werden verwelkomd in de nieuwe bedrijfssite van VDL Bus en Coach.
The post VDL Bus & Coach verwelkomt meer dan 250 ondernemers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oekraïense familie van elf dreigt uit nooddorp te worden gezet na komst van extra familieleden: “Ze kunnen niet anders dan een kreet om hulp slaken”

Een Oekraïense familie in het nooddorp op Linkeroever zit in een patstelling en roept hulp in omdat ze met elf op straat dreigen te belanden. Ze mogen namelijk maximaal met zes in één woonunit verblijven en gaan tegen de regels in, nu vijf van hen – onder wie een tweeling van nog geen twee maanden – halsoverkop uit Kiev naar

Lees meer »

Van schouderklopje tot knuffel, aanrakingen kunnen fysiek en mentaal welzijn verbeteren: “Moeten we meer toepassen in de zorg”

Vrijwillige aanrakingen zoals een schouderklopje of een knuffel kunnen je mentaal en fysiek welzijn bevorderen. Dat blijkt uit een studie van het Nederlands Herseninstituut en het Universitair Ziekenhuis Essen. "We zouden vaker aanrakingen moeten toedienen in de zorg", zegt Kelly Fredriksen, een van de onderzoekers. Al moeten die aanrakingen wel steeds met toestemming gebeuren.

Lees meer »

Lukaku heeft “klein spierprobleem” en mist Bologna, coach stelt gerust: “Niets om ons zorgen over te maken”

Geen Romelu Lukaku (30) tegen Bologna morgen. De Rode Duivel heeft een “klein spierprobleem”, maar niets om zich zorgen over te maken, vertelt AS Roma-coach Daniele De Rossi. Lukaku vroeg donderdag in de Europa League tegen AC Milan na een halfuur zelf om zijn wissel. Bondscoach Domenico Tedesco kijkt sowieso met argusogen toe. Zijn steunpilaar moét topfit zijn op het

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Minstens 14 doden en 60 gewonden bij nieuwe raketaanval: “Wereld is niet vastberaden genoeg om Russische terreur te stoppen”

Bij de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv zijn al zeker 14 doden en ruim 60 gewonden geteld. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken. “De wereld is niet vastberaden genoeg om de Russische terreur te stoppen”, stelt president Volodymyr Zelensky in een bericht op X. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Poaldorppekkers pakken uit met tweede BK Vrouwensjouwen: “Dit keer hopen we deelnemers te strikken uit heel Vlaanderen”

Het eerste Belgisch kampioenschap Vrouwensjouwen was vorig jaar zo’n succes dat een vervolg niet kon uitblijven. De Poaldorppekkers pakken op zondag 9 juni uit met een tweede editie van de ludieke wedstrijd en openen nu de inschrijvingen. Het opzet blijft even simpel maar plezant: met iemand op je rug of schouder zo vlug mogelijk een hindernissenparcours afleggen.
The post Poaldorppekkers

Lees meer »

“Voor de stoet nog zes uur werk”: Wagen met bodypaintmodellen is opvallende nieuwkomer in Kattenstoet

Een schilderachtige museumwagen met bodypaintmodellen en Kartje Kilo dat in een kattenorgelwagen de Kattenstoet zal openen, dat zijn de opvallendste nieuwigheden in Kattenstoet op zondag 12 april. Het wordt ook wennen aan het nieuwe parcours met zwaartepunt in de Elverdingestraat.
The post “Voor de stoet nog zes uur werk”: Wagen met bodypaintmodellen is opvallende nieuwkomer in Kattenstoet appeared first on

Lees meer »

Kuurne maakt haar mooiste tuinen en gevels bekend

Zaterdagochtend heeft de gemeente Kuurne de winnaars bekendgemaakt van haar jaarlijkse tuin- en gevelwedstrijd. Dit jaar hebben zo’n 155 deelnemers hun geluk beproefd in drie verschillende categorieën.
The post Kuurne maakt haar mooiste tuinen en gevels bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noorse koning Harald keert terug na ziekteverlof

Koning Harald van Noorwegen gaat na een lange ziekteperiode vanaf maandag weer aan het werk. Dat maakte het Noorse koningshuis vrijdag bekend. Hij zal de stafchef van het Noorse leger en twee andere hoge officieren in audiëntie ontvangen. In februari liep de koning een infectie op tijdens een privébezoek aan het eiland Langkawi in Maleisië. De 87-jarige vorst kreeg een

Lees meer »

Havenschool versterkt samenwerking met bedrijven

VTI Zeebrugge kondigde onlangs aan dat de havenschool haar aanbod uitbreidt met vijf nieuwe duale richtingen. Daardoor legt de school nog meer nadruk op de samenwerking met bedrijven.
The post Havenschool versterkt samenwerking met bedrijven appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Biden: “Steun voor Israël onwrikbaar” – Raketten vanuit Irak afgevuurd op Amerikaanse basis in Syrië

Zondagavond zijn vanuit het noorden van Irak raketten afgevuurd op een basis van de door de Verenigde Staten geleide anti-jihadistische coalitie in Syrië. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten werden de raketten afgevuurd richting de basis van Kharab al-Jir. Minstens een raket zou de basis geraakt hebben, een drone die eerst naar de basis werd gestuurd, werd neergeschoten. En

Lees meer »