MeDirect-topman: ‘Spaarboekjes zijn niet het enige probleem bij de banken’

01:10 De Belgische banken verhoogden de voorbije maanden dan wel hun spaarrentes, volgens MeDirect-topman Alain Moreau betekent dat nog niet dat er nu meer concurrentie is in de sector. ‘Er is geen evenwich… 

Meer krantenkoppen in België

Zeven 70-plussers staan in Nederland terecht voor verstrekken van ‘zelfmoordpoeder’: “Ik heb 16 mensen geholpen met iets wat ze heel graag wilden”

Zeven verdachten, allemaal 70-plussers, staan vanaf maandag in Nederland terecht omwille van hun vermeende betrokkenheid bij het verstrekken van het zelfmoordpoeder ‘Middel X’. Allemaal hebben ze een link met Coöperatie Laatste Wil, een organisatie die vindt dat iedereen het recht heeft om zijn eigen levenseinde te bepalen.

Lees meer »

Het leek nobel, maar bleek een dekmantel voor pedofilie: hoe een schatrijke beleggingsadviseur een weerzinwekkend dubbelleven leidde

De succesvolle Streamz-serie True crime Belgium spit voor de nieuwste aflevering het gruwelijke verhaal uit van Pieter Ceulen (68). Deze Nederlandse beleggingsadviseur uit Antwerpen leidde een hallucinant dubbelleven als pedofiel. Met 19 jaar cel én 15 jaar terbeschikkingstelling kreeg hij een zware straf. Opmerkelijk: intussen is hij alweer op vrije voeten. Hij woont in een luxeappartement in Amsterdam.

Lees meer »

“Hij staat met zijn rug tegen de muur”: waarom Israëlisch premier Netanyahu toch wil doorzetten met een offensief op Rafah

De datum voor een – uiterst omstreden – offensief in de Gazaanse stad Rafah is geprikt, zo meldde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu maandag. Het is een aankondiging die de internationale gemeenschap doet huiveren, maar de uiterst rechtse regeringspartners van Netanyahu moet geruststellen. “De vernietiging van Hamas moet Netanyahu’s laatste gift aan het Israëlische volk worden.”

Lees meer »

Londense Nubi (29) rijdt alleen naar Nigeria om anderen te inspireren, en krijgt grote verrassing bij aankomst: “Dit is te veel!”

De 29-jarige Pelumi Nubi stapte eind januari met een groot doel in haar kleine Peugeot genaamd ‘Lumi’. Ze zou alleen van Londen naar haar thuisland Nigeria rijden, om andere vrouwen aan te moedigen om net zoals haar alleen op avontuur te gaan. De influencer kwam na ongeveer drie maanden en 7.000 km aan bij de grens van het land, en

Lees meer »

Kwart van de cannabisgebruikers in Nederland kruipt nog achter het stuur

Bijna een kwart van de cannabisgebruikers in Nederland rijdt kort na het blowen met de auto. “Soms ook echt met totaal verkeerde informatie. Omdat men zegt: ik word er zo rustig van, dus kan ik beter autorijden. Precies het tegenovergestelde is waar”, reageert Nederlands minister van Infrastructuur en Waterstaat geschokt in de Tweede Kamer.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israël zal reageren op de Iraanse aanval, maar nog “geen definitieve beslissingen over omvang of timing”

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. Israël zal “Iran een prijs laten betalen op een manier en op een moment die voor ons gepast is”. Dat zei de Israëlische minister Benny Gantz in een verklaring na de bijeenkomst

Lees meer »