Israël bevrijdt twee gijzelaars bij operatie in Rafah – Wereldrecordhouder marathon Kelvin Kiptum overleden

Met dit overzicht bent u snel mee met de belangrijkste gebeurtenissen van vandaag.

 

Meer krantenkoppen in België

“Crew kon niet stoppen met lachen”: seksscène tussen Kate Winslet en Matthias Schoenaerts in ‘The regime’ liep fout

Kate Winslet (45) speelt in de nieuwe serie ‘The Regime’ verschillende expliciete seksscènes met haar tegenspeler, niemand minder dan de Vlaamse Matthias Schoenaerts (47). In een interview met ‘The New York Post’ onthult de actrice wat er achter de schermen afspeelde tijdens die scènes. “De crew moest op een gegeven moment naar buiten gaan. Ze konden niet meer stoppen met

Lees meer »

Ruim 8 ton cocaïne onderschept bij Franse Antillen

Bij de Franse Antillen is in totaal 8,3 ton cocaïne in beslag genomen. Zeventien mensen zijn aangehouden tijdens verschillende operaties die tussen 22 en 29 februari op zee werden uitgevoerd, heeft het Openbaar Ministerie in Martinique zaterdag bekendgemaakt. De verdachten zijn een Rus, twee Britten, een Zuid-Afrikaan, Colombianen, Venezolanen en Spanjaarden.

Lees meer »

Wintersterfte onder bijen in Vlaanderen groeit

Het gaat de honingbij in Vlaanderen niet voor de wind. Deze winter verloren de imkers gemiddeld 27 procent van hun bijenvolken, een verslechtering in vergelijking met vorig jaar, toen er 23 procent wintersterfte was. Dat zegt het Vlaams Bijeninstituut (VBI). Tien procent van de Vlaamse imkers verloor zelfs al hun bijenvolken.

Lees meer »

Uber Eats begint met bezorgdienst door robots in Tokio

Uber Eats laat vanaf deze week in Tokio maaltijden bezorgen door robots. De robots zijn ontwikkeld in samenwerking met het Japanse techbedrijf Mitsubishi en zullen in eerste instantie alleen gebruikt worden bij bestellingen in een beperkt aantal restaurants in het drukke zakendistrict Nihonbashi.

Lees meer »

Noodtoestand in Haïti nadat honderden gevangenen worden bevrijd

De regering van Haïti heeft de noodtoestand uitgeroepen na gewelddadige confrontaties in de hoofdstad en de ontsnapping van honderden gevangenen. Een deel van de humanitaire hulp is gestaakt: “Op dit moment kunnen wij de veiligheid van onze hulpverleners niet garanderen”, zegt een woordvoerster van Plan International.

Lees meer »

Stad onderneemt actie na auditgeruchten woonzorgcentrum De Zathe

In reactie op recente speculaties op sociale media over woonzorgcentrum De Zathe wenst burgemeester Geert Vande Broucke helderheid te verschaffen omtrent de situatie in het wzc en de genomen besluiten van het stadsbestuur. Burgemeester Vanden Broucke: “We betreuren dergelijke beweringen, vooral als ze niet overeenkomen met de feiten. Ja, er heeft een audit plaatsgevonden, maar de bevindingen kunnen niet als

Lees meer »

Na de gelekte rapporten: voetbalbond wil computers en gsm’s van scheidsrechters en personeel laten controleren

Het rommelt nog maar eens bij de Belgische Voetbalbond (KBVB). De nieuwe CEO, Piet Vandendriessche, is op zoek naar de interne mol die het rapport met VAR-beslissingen, fouten per clubs en scheidsrechterrapporten lekte aan kranten van het Mediahuis. Vandendriessche bestelde een externe audit en zou op die manier computers en mobiele telefoons willen controleren.

Lees meer »