Wereldrecordhouder marathon Kelvin Kiptum overleden

 

De Keniaanse marathonloper Kelvin Kiptum is overleden. Dat heeft de Keniaanse minister van Sport bevestigd aan persbureau Reuters.

 

Meer krantenkoppen in België

MEER WEER. Nog heel even geduld, maar de lente is in aantocht: “Er komt een gevoelige weersverbetering”

Wanneer. Stopt. Het. Met. Regenen? Wel, nog niet dit weekend, zegt onze weerman Frank Deboosere. “Maar het lentegevoel komt er binnenkort wel aan”, belooft hij. Al is onze perceptie van het weer niet altijd de realiteit. “Februari was warmer dan maart vorig jaar”, weet Frank. “En overal ter wereld zijn er in de afgelopen maand warmterecords gesneuveld.”

Lees meer »

Meer dan 175.000 huishoudens op wachtlijst voor sociale woning: wanneer heb je er recht op? En hoe lang moet je erop wachten?

Meer dan 175.000 huishoudens staan op een wachtlijst voor een sociale woning. Zij proberen zich te behelpen op de private woonmarkt, waar het aanbod schaars is. Hoe lang moeten ze wachten en waar wonen ze nu? En waarom zijn er te weinig sociale woningen in Vlaanderen? “De volgende Vlaamse regering zou een allesomvattend woonplan moeten maken.”

Lees meer »

Kevin Demeyere en TSC Proven gaan zaterdagavond op bezoek in Merkem: “We willen nu revanche pakken”

Na de knappe 5-1-overwinning tegen Ploegsteert ging TSC Proven afgelopen weekend in derde provinciale A met 2-0 onderuit op het veld van Handzame. Zaterdagavond hopen aanvalsleider Kevin Demeyere (29) en co opnieuw aan te knopen met een overwinning. Demeyere zelf wil maar wat graag opnieuw aan het kanon staan. Tegen Ploegsteert liet hij maar liefst vier keer de netten trillen.<br

Lees meer »

Waarom rijbegeleiders op cursus moeten: “Je koppeling? Zo weinig mogelijk gebruiken. Terugschakelen is ook niet meer van deze tijd”

Nee, de handen moeten niet meer op tien voor twee op het stuur. En remmen op de motor is écht not done, wat u ook geleerd hebt zoveel geleden. Rij-instructeurs leggen uit waarom zo’n verplichte vorming voor begeleiders geen tijdverlies is, want wat vroeger soms verplichte kost was om te leren rijden is vandaag taboe. “Veel begeleiders beginnen met tegenzin

Lees meer »

“Blijf gefocust op start seizoen”: Horner reageert kort nadat anonieme bron vermeend WhatsApp-gesprek met jongedame lekt

Een nieuwe wending in de zaak Christian Horner zorgt voor ongeziene chaos bij Red Bull: een anonieme bron lekte een hele hoop WhatsApp-berichten die de Red Bull-teambaas naar de jongedame die hem beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag zou hebben gestuurd. Horner zelf kwam intussen met een (kort) statement. “Ik reageer niet op anonieme speculaties.”

Lees meer »

“Profrenner worden is de ambitie”: Jelle Harteel bereidde zich in de Ronde van Rwanda voor op het wielervoorjaar

Jelle Harteel (20) heeft zijn eerste wedstrijd als renner van het Soudal-Quick-Step Devo Team goed verteerd. In de voorbije Ronde van Rwanda reed de Adinkerkenaar in dienst van zijn ploegmaat William Lecerf Junior. “Het parcours van de rittenkoers was wat te zwaar voor mij, maar dit was pure voorbereiding op de komende wedstrijden.”
The post “Profrenner worden is de ambitie”:

Lees meer »