KIJK. Kelvin Kiptum verpulvert wereldrecord Kipchoge op de marathon: “Droomde er even van om onder de twee uur te gaan”

De Keniaan Kelvin Kiptum (23) heeft in de marathon van Chicago het wereldrecord op de marathon bij de mannen verbeterd. Hij won de race over 42,195 kilometer in een tijd van 2u00:35 en dook daarmee onder de 2u01:09, die de Keniaanse hardloopgrootheid Eliud Kipchoge vorig jaar in de marathon van Berlijn liep.

Meer krantenkoppen in België

Heemkring Mulenbeca zet schouders onder Erfgoeddag op 21 april: “We willen de vijf zintuigen aan het werk zetten”

Onder de noemer ‘Zinnenprikkelend thuiskomen’ zet de heemkring Mulenbeca Erfgoeddag op zondag 21 april in de kijker. “Het wordt een drieluik”, zegt voorzitter Frank Develtere. Erfgoeddag 2024 stelt de laatste kasteelheer Edgard Van Bavegem centraal met de uitgave van een boek, een tentoonstelling rond die laatste kasteelbewoner en een verkenning van zijn schilderkunst.
The post Heemkring Mulenbeca zet schouders onder Erfgoeddag

Lees meer »

Cryptofraudeur Bankman-Fried in beroep tegen jarenlange celstraf

Sam Bankman-Fried, oprichter van de failliete cryptobeurs FTX, gaat in beroep tegen zijn celstraf van 25 jaar. De 32-jarige werd eind maart door de rechtbank in New York veroordeeld voor het wegsluizen van acht miljard dollar (bijna 7,5 miljard euro) van klanten, een van de grootste financiële fraudes ooit.

Lees meer »

LIVEBLOG AMSTEL GOLD RACE VROUWEN. Vrouwenwedstrijd geneutraliseerd door ongeval buiten koers, ambulances blokkeren volgende beklimming

Vandaag wordt de tiende editie van de Amstel Gold Race voor vrouwen gereden. De rensters moeten 157 kilometer overwinnen in Nederlands Limburg. Onderweg wordt er 22 keer geklommen. De scherprechter wordt ongetwijfeld de Cauberg, die maar liefst vijf keer getemd moet worden. Kan Lotte Kopecky na Parijs-Roubaix ook de Amstel winnen? Volg de race hieronder.

Lees meer »

Watou neemt afscheid van dichter Gwy Mandelinck

Tijdens een twee en een half uur durende profane dienst in de kerk van ‘zijn’ geliefde Watou, werd zaterdag 13 april afscheid genomen van dichter Gwy Mandelinck (87), stichter en bezieler van de Poëziezomers in het kunstdorp op de Franse grens.
The post Watou neemt afscheid van dichter Gwy Mandelinck appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Er resten ons nog drie doelen”: KV Koksijde-Oostduinkerke blijft ambitieus na titel in vierde provinciale A

De titel lag binnen handbereik voor KVKO. Het kwam door het verlies van FA Nieuwpoort op zaterdagavond nog vroeger dan verwacht. Op een zonovergoten middag klopten de jongens van Marc Dawyndt daags nadien De Panne en zo mochten ze nog een tweede keer feesten.
The post “Er resten ons nog drie doelen”: KV Koksijde-Oostduinkerke blijft ambitieus na titel in vierde

Lees meer »

KIJK. Mensen over de hele wereld aan webcam van Nederlandse ‘visdeurbel’ gekluisterd om vissen door sluis te helpen

Mensen over de hele wereld zitten aan hun scherm gekluisterd door de Nederlandse ‘visdeurbel’ in Utrecht. In de Weerdsluis hangt er een onderwatercamera die voorbijzwemmende vissen filmt. Dat wordt allemaal gelivestreamd op YouTube en de website ‘visdeurbel.nl’ om de dieren te helpen. De sluis gaat namelijk niet zo vaak open, waardoor de vissen niet verder kunnen zwemmen. Wanneer een aandachtige

Lees meer »

Precies, verwoestend en goedkoop: dit zijn de glijbommen waarmee Poetin Charkiv onleefbaar wil maken

Poetin is erop gebrand Charkiv onleefbaar te maken. En dat doet hij met een bijzonder smerig wapen: glijbommen. De gevleugelde bommen van 1.500 kilogram zaaien dood en verderf in de op één na grootste stad van Oekraïne. Waarom moet net Charkiv eraan geloven? Hoe werkt zo’n bom precies? En hoe kan Oekraïne zich ertegen verdedigen? “Eén glijbom kan hele gebouwen

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Leeg verdiep

01:00 Antwerpen zit begin volgend jaar zonder burgemeester. Dat moet geleden zijn van toen Camille Huysmans in 1940 naar Londen vluchtte. Vader Leo Delwaide nam toen over, wat zoon Leo Delwaide in de jaren …

Lees meer »

Wil Iran oorlog? Hoe reageert Biden? Experts maken analyse van Iraanse aanval op Israël: “Wat Iran deed, was gas geven met de handrem op”

De aanval die Iran de voorbije nacht uitvoerde met 300 drones en raketten, was uniek omdat Iran nog nooit in de aanval was gegaan tegen Israël vanop het eigen grondgebied. Dreigt hiermee een oorlog in de hele regio, en hoe kan de VS dat nog verhinderen? Midden-Oostenexpert Koert Debeuf (VUB) en oorlogscorrespondent Robin Ramaekers (VTM) analyseren. “Dat Amerikaanse troepen de

Lees meer »