KIJK. Kelvin Kiptum verpulvert in Chicago wereldrecord van grootheid Kipchoge op de marathon, Bashir Abdi derde

De Keniaan Kelvin Kiptum (23) heeft in de marathon van Chicago het wereldrecord op de marathon bij de mannen verbeterd. Hij won de race over 42,195 kilometer in een tijd van 2.00.35 en dook daarmee onder de 2.01.09, die de Keniaanse hardloopgrootheid Eliud Kipchoge vorig jaar in de marathon van Berlijn liep.

Meer krantenkoppen in België

Italiaanse premier Meloni wil snel goedkeuring van strengere wet tegen draagmoederschap: “Praktijk is onmenselijk”

De Italiaanse premier Giorgia Meloni vindt draagmoederschap "onmenselijk". Dat zei ze op een conferentie in Rome. De premier van de uiterst rechtse partij Fratelli d’Italia wil strenger optreden tegen deze praktijk met boetes tot 1 miljoen euro. Het wetsvoorstel van haar partij werd al goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden, nu moet de Senaat er zich over buigen. Meloni wil

Lees meer »

“Was me dat schrikken bij z’n flashinterview”: Michel Wuyts zag zéér scherpe Dylan Teuns, die op interesse kan rekenen van Jayco AlUla

In de Ronde zat een podiumplek – z’n kinderdroom – er net niet in voor Dylan Teuns. In de Brabantse Pijl werd hij tweede. Dan maar scoren in de Amstel? Michel Wuyts ziet alleszins een scherpe Teuns, die straks einde contract is bij Israël-Premier Tech en ook rijdt voor z’n toekomst. “Het is nu dat de cijfers opgekrikt kunnen worden.”

Lees meer »

Belg (25) die met tas vol wapens, munitie en kogelvrije vesten werd opgepakt in Madrid mogelijk huurdoder van Mocro Maffia

De Belg (25) die gisteren in Madrid werd opgepakt met een tas vol oorlogswapens, munitie en kogelvrije vesten, is volgens de Spaanse politie mogelijk een huurmoordenaar van de Mocro Maffia. Dat meldt de Spaanse zakenkrant ‘Vozpopuli’. Er wordt onder meer onderzocht of de man betrokken was bij enkele drugsdiefstallen tussen criminele bendes aan de Costa del Sol.

Lees meer »

Bekend jeugdvoetbaltornooi in Bassevelde ontvangt 6 Belgische topclubs op allereerste meisjestornooi: “Ook interesse uit buitenland”

Zes topclubs uit het Belgische vrouwenvoetbal nemen deel aan de allereerste U14 Sparks Cup in Bassevelde: OH Leuven Women, KRC Genk Ladies, Standard Fémina, Club YLA Westflames, KAA Gent Ladies en RSC Anderlecht Women. De organisatie wil vrouwenvoetbal een boost geven met het nieuwe tornooi. "En op termijn hopen we Red Flames af te leveren."

Lees meer »

“Op waarde geklopt” en “misschien wel mijn beste voorjaar ooit”: nét niet voor Dylan Teuns en Tim Wellens in Brabantse Pijl

Het voorjaar van Tim Wellens (32) zit erop. Hij sluit af met een goed gevoel – derde in Overijse, na opnieuw een attractieve koers – en een nieuwe richting voor zijn carrière. De reconversie van Waalse naar Vlaamse coureur lijkt definitief. Voor Dylan Teuns moet het seizoen nog goed en wel beginnen. “Ik trek met ambitie naar de Amstel, Waalse

Lees meer »

Marktkramers in De Haan over hun geliefde stiel: “Op de markt staan is hobby en werk tegelijk”

April is Maand van de Markt, en dus gingen wij tijdens de paasvakantie de temperatuur even opmeten op de woensdagmarkt in De Haan, waar we tussen beddengoed, handtassen en ‘wonderdoekjes’ in de typische marktambiance verzeilden. “De markt boert achteruit, maar fijne buren maken al veel goed”, klinkt het bij enkele vaste marktkramers. “Wat ook leuk is aan de markt: onderweg

Lees meer »

Valse huurmoordenaar probeert mensen via mail op te lichten

Politiezone Het Houtsche – actief in Oostkamp, Beernem en Zedelgem – waarschuwt via Facebook voor een weerkerende vorm van oplichting. Iemand die zich voordoet als een huurmoordenaar stuurt mails rond met als doel om geld af te troggelen van onschuldige mensen door hen bang te maken. “We kunnen inwoners niet genoeg waarschuwen, elke dag trappen mensen in een phishing-val”, aldus

Lees meer »

Stortvloed aan racistische reacties op zwarte actrice in ‘Romeo & Julia’ in Londen, 800 collega’s zijn het beu

Actrice Francesca Amewudah-Rivers heeft de afgelopen weken een grote hoeveelheid racistische reacties ontvangen nadat bekend werd dat zij als zwarte vrouw Julia gaat spelen in een nieuwe versie van ‘Romeo & Julia’ in Londen. Na de producent veroordelen nu ook meer dan 880 collega’s het gedrag van de “toetsenbordridders” in een open brief. “Dit is te veel om te verdragen.”

Lees meer »

Britse premier krijgt onder zijn voeten nadat hij gehypete Adidas-sneakers draagt: “Hij heeft de look voor iedereen verpest”

Rishi Sunak (43) zit in nauwe schoentjes. De reden? Tijdens een interview droeg de Britse premier de Samba-sneakers van het merk Adidas, zowat de meest gehypete schoen van het moment. Sunak kreeg al snel bakken kritiek op zijn schoenkeuze. “Hij heeft de look voor iedereen verpest”, klonk het onder meer. De premier heeft zich intussen verontschuldigd aan alle Samba-liefhebbers. “Maar

Lees meer »

Neymar, die uitpakt met peperduur t-shirt van ‘Antwerpen’, door het stof nadat hij zélfs op feestje van dochtertje poker speelt

Een onschuldig Instagram-verhaal heeft heel wat stof doen opwaaien voor Neymar (32). De speler van Al-Hilal vierde met zijn ex-vrouw Bruna Biancardi dat zijn dochter een halfjaar werd. Tijdens het zingen voor zijn dochter zie je Neymar online poker spelen op zijn gsm. Dat is bij vele mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Eerder deze week ging Neymar om een

Lees meer »