“Hij was de kiezel in de schoen van de coalitie en zijn partij”: wat zit achter het ontslag van Tom Meeuws (Vooruit) als schepen in Antwerpen?

De tegendraadse houding van Tom Meeuws (Vooruit) binnen de coalitie met de N-VA in Antwerpen en zijn stroeve relatie met partijgenote Jinnih Beels liggen aan de basis van zijn plotse vertrek als schepen. Dat zegt onze politieke journalist Bart Verhulst. "Hij was de kiezel in de schoen van de coalitie en zijn partij." 

Meer krantenkoppen in België

Slachtoffer schermutseling in Bilzen overleden aan verwondingen

De man van 32 jaar, die zwaar gewond raakte bij een schermutseling aan een woning in Bilzen, is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Het slachtoffer werd dinsdagmiddag levenloos teruggevonden op de oprit. De vermoedelijke dader, een man van 64, moet morgen voor de raadkamer in Tongeren verschijnen.

Lees meer »

André Hazes reageert voor het eerst op moeder Rachel die hem onterfde: “Het verbaast me niet meer”

André Hazes jr. (30) heeft voor het eerst gereageerd op het nieuws dat zijn moeder hem ooit voor een korte periode heeft onterfd. Dit feit kwam recentelijk aan het licht tijdens een getuigenverhoor in de rechtszaak tussen Rachel Hazes en twee voormalige zakenpartners“Ik geloof niet dat het onzin is, het is wel degelijk waar”, zegt de zanger aan ‘RTL Boulevard’.

Lees meer »

Dienst Toerisme ontvangt het Q-label

26 West-Vlaamse toeristische organisaties haalden succesvol de eindmeet van het Q-traject. Gedurende een jaar zetten ze zich met hun team in om de kwaliteit van hun gastbeleving en bezoekerstevredenheid te optimaliseren. Een van die organisaties was de dienst Toerisme Kortemark. En ze vielen in de prijzen. Door in het Q-traject te stappen, kiezen toeristische ondernemers
The post Dienst Toerisme ontvangt

Lees meer »

Memento Woordfestival palmt opnieuw drie dagen de Kortrijkse binnenstad in

Van 15 tot 17 maart vindt de negende editie van het Memento Woordfestival plaats. Drie dagen lang valt er van alles te beleven rond het thema ‘spelen’. Het is een organisatie van de openbare bibliotheek Kortrijk. Curator en Letterzetter van Kortrijk, Astrid Haerens, zette er samen met haar stadsdichterscollectief de schouders onder.
The post Memento Woordfestival palmt opnieuw drie dagen

Lees meer »