Tom Meeuws (Vooruit) stopt per direct als schepen in Antwerpen en verlaat politiek

Tom Meeuws (53) heeft zijn ontslag als schepen van de stad Antwerpen aangekondigd. Hij laat weten dat hij per direct zijn schepenambt neerlegt en niet meer opkomt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij wordt in het schepencollege vervangen door gemeenteraadslid Tatjana Scheck.

 

Meer krantenkoppen in België

Titel lonkt voor dames Volley Bredene A

Na een ongetwijfeld deugddoende paasonderbreking staan de speelsters van Volley Bredene A voor de weken van de waarheid. De titel in Promo 2 lonkt, maar dan moeten de dames van coach Bjorn De Roo zaterdag eerst nog voorbij de buren van Volley de Haan. Eén week later wacht de topper tegen het tweede gerangschikte Ruvo Ruddervoorde.
The post Titel lonkt

Lees meer »

Blikseminslag op 36 kilovoltlijn in Koekelare: tot 8.000 bewoners even zonder stroom

Tijdens het hevige onweer dat maandagavond over West-Vlaanderen trok is de bliksem ingeslagen op een 36 kilovolt middenspanningslijn in Koekelare. Tot 8.000 bewoners zaten daardoor even zonder stroom. Zowat heel Koekelare en een deel van Ichtegem was in de duisternis gehuld, op de talrijke bliksemflitsen na dan.
The post Blikseminslag op 36 kilovoltlijn in Koekelare: tot 8.000 bewoners even zonder

Lees meer »

Knip aan De Kromte wordt nog voor het verlof doorgevoerd: “Al in de jaren tachtig was daar sprake van”

Nog voor de zomervakantie zal het stukje Tieltstraat dat tussen de Ringlaan (N37) en de Vijfstraat ligt afgesloten worden voor het verkeer. Oppositiepartij NPE vreest dat die ingreep voor gevaarlijke situaties zal zorgen, maar de bewoners van het stukje straat zien geen graten in het idee. Al zal het sowieso wel drukker worden aan het kruispunt met de Vijfstraat.
The

Lees meer »

Sea Life Blankenberge laat in één week tijd vier zeehondjes vrij

Het SOS Rescue Team van Sea Life stuurt deze week vier genezen zeehondjes naar huis: woensdagmorgen kozen Zugroo, Selkie en Matuvu al het ruime sop, op zaterdag is het de beurt aan Clickie. Een combinatie van onrustig weer en het grijze pupseizoen zorgde de afgelopen maanden voor een ware toeloop bij Sea Life. “Blij dat we deze vier terug konden

Lees meer »

LIVE ATLETICO MADRID-GIRONA (14u). Belgen Witsel en Vermeeren starten op de bank tegen seizoensrevelatie Girona

Atlético Madrid, met Axel Witsel en Arthur Vermeeren op de bank, neemt het op tegen Girona FC, de stuntploeg in LaLiga. Girona, dat de heenwedstrijd won met 4-3, zou bij winst een kloof van 10 punten hebben tegenover Los Colchoneros. Atlético Madrid, dat nog volop meedoet voor een plaats in de Champions League, wil dit logischerwijs niet zomaar laten gebeuren.

Lees meer »

Xabi Alonso en Leverkusen zijn fan: net nu de Duitse top meekijkt, staat de beste El Khannouss op

Zijn afscheidstournee is sterk ingezet. Net op het moment én op het podium dat de topclubs Bilal El Khannouss (19) komen bekijken, neemt de Marokkaanse middenvelder Racing Genk bij de hand. RB Leipzig en met name Bayer Leverkusen volgen het met argusogen. Een van die twee Bundesliga-clubs lijkt een mogelijk goede keuze. Dat meent ook onze huisanalist Marc Degryse. Al

Lees meer »

Vinkenwijding in Deerlijk aan 65ste editie toe

De vinkenwijding is op zondag 14 april aan de 65ste editie toe. De priester zegent dan de vinken en de liefhebbers opdat ze een prima seizoen zouden tegemoet gaan en gespaard zouden blijven van allerlei tegenslagen en kwaaltjes. “De vinkensport heeft het moeilijk, maar we doen er alles aan om onze hobby in stand te houden”, stelt Ruud Callewaert, die

Lees meer »