Tom Meeuws (Vooruit) stopt meteen als schepen in Antwerpen en verlaat politiek

Tom Meeuws (53) heeft zijn ontslag als schepen van de stad Antwerpen aangekondigd. Hij laat weten dat hij per direct zijn schepenambt neerlegt en niet meer opkomt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij wordt in het schepencollege vervangen door gemeenteraadslid Tatjana Scheck.

 

Meer krantenkoppen in België

Vernieuwde Adolphe Maxlaan in Brussel leeft op hoop: “Het mag een echte winkelstraat worden”

Loungebanken, bloemperken en bredere voetpaden: met de vernieuwde Adolphe Maxlaan is de voetgangerszone in het centrum van Brussel alweer wat langer. Zaterdagnamiddag zet de Stad Brussel de feestelijke inhuldiging luister bij met een fanfare, speeches en animatie. De stemming bij de handelaars is eerder voorzichtig. “De straat is mooi, maar zal ze niet vooral horeca aantrekken?”

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vijf jaar geleden werden we opgeschrikt door de felle brand in het Parijse monument. Maar tegen de Olympische Spelen van komende zomer zou de Notre Dame in volle glorie hersteld moeten zijn
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kathleen Aerts woont al bijna 10 jaar in het zonnige Zuid-Afrika: “Mocht K3 er niet geweest zijn, ik was 25 jaar geleden al vertrokken”

Regi heeft er zijn buitenverblijf, Christoff gaat er jaarlijks op vakantie, Piet Huysentruyt heeft er zijn stek… Zuif-Afrika was nooit eerder zo in trek bij onze bekende Vlamingen. Bijna 10 jaar geleden pakte ook het volledige gezin van Kathleen Aerts (45) hun koffers om daar een nieuw leven te beginnen. Maar wat maakt Zuid-Afrika plots zo ontzettend populair? Showbits-reporter Jarne

Lees meer »

Worstelt Demi Vollering met de druk van één miljoen?

In 2023 nam ze definitief de fakkel over als leading lady van het Nederlandse wielrennen, maar dit jaar blijven de resultaten voorlopig uit voor Demi Vollering (27). De Tourwinnares moet de druk torsen van haar nieuwe status en van een vermeend miljoenenaanbod uit de Emiraten.

Lees meer »

Baanbrekend onderzoek ontdekt hoe we astma mogelijk kunnen voorkomen in de toekomst: “Het resultaat van meer dan tien jaar werk”

Naar lucht happen terwijl je snel en piepend ademhaalt. Iedereen kan zich wel iets voorstellen bij een astma-aanval. Een nieuw wetenschappelijk onderzoek in het vooraanstaande tijdschrift Science heeft nu aangetoond hoe de vernauwing van de luchtwegen zorgt voor ontsteking en slijm. Met deze nieuwe kennis kunnen we astma mogelijk voorkomen in de toekomst. HLN-wetenschapsexpert Martijn licht toe wat de wetenschappers

Lees meer »

Portugese droom eindigt in nachtmerrie voor Britse familie: “Mijn kinderen werden bespuwd en kregen te horen dat ‘die Engelse varkens’ beter naar huis zouden terugkeren”

Een Britse moeder en haar twee dochters zijn halsoverkop teruggekeerd naar het Verenigd Koninkrijk, nadat ze een nieuw leven probeerden uit te bouwen in Portugal. Daar werden ze met de dood bedreigd door de lokale bevolking, die het gemunt had op hun huisdieren. “Mijn kinderen werden bespuwd en kregen te horen dat ‘die Engelse varkens’ beter naar huis zouden terugkeren.”

Lees meer »

“Artsen konden doen wat ze wilden”: hoe kon sperma zonder medeweten gebruikt worden voor vruchtbaarheidsbehandelingen?

"De jaren 70 waren pioniersjaren voor het gebruik van donorsperma bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Er was geen wetgeving, dus artsen konden eigenlijk doen wat ze wilden." Dat zegt historica Tinne Claes, nu aan het licht gekomen is dat een man uit Luik die in de jaren 70 meewerkte aan wetenschappelijk onderzoek aan de VUB, ontdekt heeft dat hij minstens 2 donorkinderen heeft.

Lees meer »

Eerste ooievaarsjong van 2024 geboren in Zwin Natuur Park

Op dinsdag 16 april is het eerste ooievaarsjong van 2024 geboren in het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist. Dat is zo’n twee weken vroeger dan voorgaande jaren. Jonge ooievaars zijn zo’n twaalf centimeter groot en wegen ongeveer 70 gram.
The post Eerste ooievaarsjong van 2024 geboren in Zwin Natuur Park appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG PAOK-CLUB BRUGGE. Club, dat met Balanta achterin start, warmt zich op voor cruciale clash

Met een 1-0-bonus begint Club Brugge vanavond aan z’n levensbelangrijke terugmatch van de kwartfinale in de Conference League tegen PAOK Saloniki. Slaagt Club erin om in de Griekse heksenketel te overleven? Als blauw-zwart zich kwalificeert, dan is het de eerste Belgische club sinds Antwerp in 1993 die een Europese halve finale haalt. Volg het op de voet in onze liveblog!

Lees meer »

Eerste reactie van Dennis ‘Black Magic’ na veroordeling: “Ik zou haar 2 keer verkracht hebben, terwijl ik 4 keer seks met haar had”

“M’n koffers staan al klaar. De politie komt me zo oppikken om naar de gevangenis te gaan”, zegt Dennis ‘Black Magic’ Burkas (49) aan HLN via de telefoon. De voormalige pornoproducent werd deze ochtend veroordeeld tot zeven jaar cel voor de verkrachting en aanranding van acht vrouwen. Vanuit zijn woonkamer in Boutersem, omringd door zijn gezin, reageert hij voor het

Lees meer »