Tom Meeuws (Vooruit) stopt per direct als schepen in Antwerpen en verlaat politiek

Tom Meeuws (53) heeft zijn ontslag als schepen van de stad Antwerpen aangekondigd. Hij laat weten dat hij per direct zijn schepenambt neerlegt en niet meer opkomt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij wordt in het schepencollege vervangen door gemeenteraadslid Tatjana Scheck.

 

Meer krantenkoppen in België

“De drugsmarkt ent zich niet uitsluitend op Antwerpen”: krijgen we straks ook drugsgeweld in onze kleinere steden?

Van drugsgeweld kijken ze in Antwerpen en in Brussel allang niet meer op, maar in Sint-Niklaas daverden de inwoners afgelopen nacht letterlijk uit hun bed na een explosie waarbij een link naar de drugswereld wordt vermoed. Moet ook de rest van Vlaanderen rekening houden met meer drugsgeweld? Jelle Janssens, hoofddocent strafrecht en criminologie (UGent), voorspelt.

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Humphries straft foutjes ‘MVG’ af en duikt met dubbele voorsprong kleedkamer in

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

Jasper Cloet levert zeer knappe prestatie op EK Lifesaving: “Hierdoor kan ik naar het WK voor de jeugd in Gold Coast”

Op het voorbije Europees kampioenschap lifesaving voor de jeugd (15-18 jaar) in het Duitse Riesa en Mücheln was Jasper Cloet goed voor verschillende individuele medailles. “Met die prestatie kan ik naar het WK voor de jeugd in Gold Coast”, vertelt Jasper enthousiast.
The post Jasper Cloet levert zeer knappe prestatie op EK Lifesaving: “Hierdoor kan ik naar het WK

Lees meer »

Evelyne Van Audenhove uit Bredene op provinciale CD&V-lijst

Nadat ze eerder haar kandidatuur voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendmaakte, mag Evelyne Van Audenhove (35) zich nu ook opmaken voor de provinciale kieslijst van CD&V in West-Vlaanderen. In Bredene komt ze op voor de lokale lijst Team Bredene.
The post Evelyne Van Audenhove uit Bredene op provinciale CD&V-lijst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Populair restaurant Bistro Dhôme houdt er binnenkort mee op: “Nieuw concept in Kortrijk, automaat blijft gevestigde waarde in Menen”

Start countdown voor Bistro Dhôme. Het gastronomische restaurant in de Bruggestraat in Menen stopt op 31 augustus dit jaar. Katija Sturica en Dorian Parmentier starten met een nieuw culinair avontuur in Kortrijk. De automaat in Menen – intussen een gevestigde waarde – blijft wél bestaan.
The post Populair restaurant Bistro Dhôme houdt er binnenkort mee op: “Nieuw concept in

Lees meer »

Massaal protest tegen toerisme op Mallorca

In Spanje is opnieuw massaal geprotesteerd tegen de negatieve gevolgen van het toerisme. Op het vakantie-eiland Mallorca gingen zondagavond volgens de politie 20.000 mensen de straat op in hoofdstad Palma onder het motto “Minder Toerisme, Meer Leven”.

Lees meer »

Luc en Martine sluiten hun warme bakkerij in Ettelgem na 32 jaar: “Het was een soort dorpswinkel zoals er vroeger heel veel bestonden”

De inwoners van Ettelgem moeten het sinds eind juni zonder Bakkerij Maene doen. Zaakvoerders Luc Maene (63) en Martine Vanhessche (63) beslisten om er een punt achter te zetten na 32 jaar. “Wij waren al de 4de generatie van de familie achter deze bakkerij. Ooit werd het brood nog rondgebracht met paard en kar”, reageert Martine.
The post Luc

Lees meer »

“Er moet een schepen komen voor tradities en monumenten”: Vooruit wil meer aandacht Oostendse authenticiteit

Met enkele concrete voorstellen vraagt Vooruit Plus aandacht voor Oostendse tradities en monumenten. “We willen ze bewaken en sommige tradities terugbrengen”, klinkt het bij John Crombez en Niko Geldhof. Ze willen een aparte schepen voor toerisme die ook waakt over de authenticiteit.
The post “Er moet een schepen komen voor tradities en monumenten”: Vooruit wil meer aandacht Oostendse authenticiteit

Lees meer »