Tom Meeuws (Vooruit) stopt per direct als schepen in Antwerpen en verlaat politiek

Tom Meeuws (53) heeft zijn ontslag als schepen van de stad Antwerpen aangekondigd. Hij laat weten dat hij per direct zijn schepenambt neerlegt en niet meer opkomt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij wordt in het schepencollege vervangen door gemeenteraadslid Tatjana Scheck.

 

Meer krantenkoppen in België

Jonas Vingegaard eindelijk geopereerd aan sleutelbeen na zware crash: “Niet duidelijk hoelang zijn herstel gaat duren”

Vijf dagen na zijn zware val in de Ronde van het Baskenland is Jonas Vingegaard (27) eindelijk geopereerd aan zijn sleutelbeen. De Deense tweevoudig Tourwinnaar kan aan zijn herstel beginnen, maar vertoefde tot nu toe nog in het Spaanse ziekenhuis. “Ik zou naar daar willen gaan, kijken hoe het met hem gaat”, vertelt Nathan Van Hooydonck in wielerpodcast ‘Wuyts en

Lees meer »

Verschillende doden bij brand in appartementsgebouw in Hongkong

Bij een brand in een appartementsgebouw in Hongkong zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen. Meer dan vijftien anderen zijn woensdagochtend lokale tijd gewond geraakt bij de brand en naar het ziekenhuis gebracht, meldden verschillende media zoals de South China Morning Post, die de politie citeerde.

Lees meer »

Zware aanrijding in Hooglede: drie inzittenden naar ziekenhuis

Langs de Diksmuidsesteenweg in Hooglede kwam het maandagavond omstreeks 18.30 uur tot een zware aanrijding tussen een Opel en een Peugeot. Niemand geraakte zwaargewond, maar drie inzittenden werden wel overgebracht naar AZ Delta in Roeselare.
The post Zware aanrijding in Hooglede: drie inzittenden naar ziekenhuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antwerpse lijstduwer van Voor U, de partij van Els Ampe (ex-Open Vld), haakt na één dag al af: “Ik zal u de hele uitleg besparen”

De Antwerpse filosoof en Midden-Oosten-kenner Ludo Abicht (87) zal dan toch niet opkomen als lijstduwer van de nieuwe politiek beweging van Els Ampe (ex-Open Vld). Abicht kondigde donderdag aan de Antwerpse Kamerlijst van Voor U te duwen, maar amper één dag later ontdekte “hij dat het niet om de partij ging die hij dacht te steunen”.

Lees meer »

Broedende vogels blokkeren verlichting fietssnelweg tussen Kortemark en Diksmuide

Terwijl het dossier rond de fietssnelweg tussen Kortemark en Diksmuide al jaren op tafel ligt en het tracé tussen Zarren en Diksmuide ontward lijkt, duikt er een nieuw probleem op. De plannen om verlichting te plaatsen op het tracé worden geblokkeerd door het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) omdat die de vogelbroedplaatsen in het gedrang brengen.
The post Broedende

Lees meer »