Twintigers riskeren vijf en drie jaar cel voor gijzelen en verkrachten tieners: “Verliest u wel vaker sperma? Dan zou ik daar toch eens laten naar kijken”

Een Afghaanse man van 25 riskeert in beroep vijf jaar cel voor het gijzelen, aanranden en verkrachten van twee meisjes van 14 en 15 jaar oud. In eerste aanleg kreeg hij geen straf omdat de rechtbank onvoldoende bewijzen vond dat het verhaal van de meisjes klopte.

Op 19 maart 2017 stapten de twee meisjes van 14 en 15 jaar oud naar de politie. Ze vertelden hoe ze thuis waren weggelopen en vier dagen eerder bij L.A. (25) in Oostende onderdak hadden gevonden. Daar werden ze naar eigen zeggen drie dagen lang vastgehouden en misbruikt. Het jongste meisje zou tot vijf keer toe verkracht zijn geweest. Ook zijn landgenoot A.D. (28) werd vervolgd. Op één broek van de meisjes zou zijn sperma zijn gevonden. Maar de rechtbank in Brugge sprak hen beiden vrij van verkrachting, aanranding en opsluiting omdat er teveel tegenstrijdigheden in de verhalen zaten.

Schuldig aan ontucht en aanranding

L.A. is wel schuldig aan aanzetten tot ontucht en aanranding omdat de meisjes jonger waren dan zestien jaar. Omdat het onderzoek zolang aansleepte, kreeg hij wel geen straf meer opgelegd. Maar het parket ging in beroep. Volgens de procureur-generaal waren de meisjes van huis weggelopen om in Middelkerke onderdak te zoeken in een leegstaande caravan, maar werden ze onderschept door twee seksuele roofdieren. “Het ging om minderjarige meisjes, weggelopen van thuis dus erg kwetsbaar!”

Bovendien werden ze volgens haar versuft met cannabis en drank zodat ze zich niet konden verzetten. Ze verwees ook naar foto’s waarop de jongens en de meisjes staan. “Ze lachen niet. Volgens de politie amuseerden ze zich kostelijk, maar op basis van de foto’s zie ik ze niet kostelijk lachen!”

Eerdere vordering gezakt

Ze vorderde aanvankelijk acht jaar voor L.A. en vijf jaar voor A.D., maar omdat de feiten al van 2017 dateren, liet ze haar vordering zakken naar respectievelijk vijf en drie jaar cel. Volgens de advocaten van L.A. en A.D. was er wel seks met wederzijdse toestemming en hadden ze de vrienden wijsgemaakt dat ze 17 waren. “Dit gaat om leugenachtige verklaringen van twee onbetrouwbare meisjes”, pleitte meester Silke Brutin. “Die meisjes zijn toen vrijwillig mee gegaan. Mijn cliënt was toen amper 18 jaar en twee maanden oud. Sindsdien durft hij al zeven jaar niet meer met meisjes praten.”

Ook meester Pieterjan Dens pleit onschuldig. “Er zijn geen letsels gevonden bij de meisjes. Zelfs een van de moeders gelooft hun verhaal niet omdat ze weet dat het verzinsels zijn van haar dochter die was weggelopen en een excuus moest hebben om niet naar school te gaan.”

Geen verklaring voor sperma op broek

Enig minpuntje, A.D. kon geen verklaring geven voor zijn sperma op de broek van een van de meisjes. Nochtans beweerde hij ze niet te hebben aangeraakt. “Verliest u wel vaker sperma? Dan zou ik daar toch eens laten naar kijken”, gaf de voorzitter hem nog als raad mee.

Uitspraak op 22 maart. (OSM)

The post Twintigers riskeren vijf en drie jaar cel voor gijzelen en verkrachten tieners: “Verliest u wel vaker sperma? Dan zou ik daar toch eens laten naar kijken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Veel nieuwkomers bij Hoger Op en regie door een nieuw duo

Ze vallen al enkele weken op in het straatbeeld: de knalgele affiches van het jeugdtoneel van de koninklijke toneelgilde Hoger Op Wervik. Met veel enthousiasme brengen ze het stuk ‘Gezellige vakantie? Vergeet het maar’. De voorstelling gaat door op een zondagvoormiddag en de regie is in handen van een nieuw duo: Delphine Depuydt en Caithlin Volcke.
The post Veel

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël: offensief in Rafah “geen risico” voor burgers – Internationaal Gerechtshof beveelt aanval te stoppen

Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag heeft vrijdag geoordeeld dat Israël de aanval op Rafah moet beëindigen. Volgens het VN-hof is de humanitaire situatie in de Palestijnse grensstad verergerd sinds de laatste beslissing van het hof en wordt de situatie nu als “rampzalig” beschouwd. In Israël wordt woedend gereageerd op het tussenvonnis. Ook gematigde Israëlische stemmen reageren afkeurend. Minister

Lees meer »

Tachtiger vergist zich van pedaal: ravage in carwash in Denderleeuw

In Welle bij Denderleeuw heeft een vrouw van boven de tachtig zware schade aangericht in de wasstraat van een carwash. Ze had haar auto niet in neutraal gezet en schoot 30 meter vooruit. Daarbij vernielde ze een groot deel van de installatie. De vrouw zat geklemd in haar voertuig en werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer »

Axel Witsel in beeld bij Rode Duivels voor EK

Is het verhaal van Axel Witsel bij de Rode Duivels dan toch nog niet ten einde? De 35-jarige tot verdediger omgevormde middenvelder staat op de lijst van bondscoach Domenico Tedesco om eventueel mee te reizen naar het EK dat op 14 juni in Duitsland begint.

Lees meer »

Schooien om een fooi of slim gezien? Horecazaken doen suggestie als je met de kaart betaalt: 10, 15 of zelfs 20% extra

Digitaal afrekenen is in België de norm tegenwoordig, maar daardoor lopen obers in cafés en restaurants steeds vaker een fooi mis. In sommige horecazaken lossen ze dat zo op: wanneer je betaalt met de kaart, kan je op de terminal kiezen voor 10, 15 of 20% fooi, ‘een ander bedrag’ of ‘geen fooi’. Sommige klanten voelen zich daardoor voor het

Lees meer »

Toneelverenigingen houden weer theaterwandeling door Gullegem

Vijf Wevelgemse theatergezelschappen houden zaterdag 25 mei onder de titel Theater Lokaal weer een theaterwandeling langs enkele bekende Gullegemse locaties, waar ze een reeks fabels spelen over de fictieve inwoonster Maine Verghulle.
The post Toneelverenigingen houden weer theaterwandeling door Gullegem appeared first on KW.be.

Lees meer »