Steeds meer huidkanker, maar dit nieuwe Vlaamse toestel scant ál je moedervlekken. Onze journalist: “Het is toch wat ongemakkelijk”

Op dit moment duurt het vaak een half jaar voordat je met een verdachte moedervlek bij de dermatoloog kan langsgaan. Dat terwijl het aantal Belgen met huidkanker maar blijft stijgen. Het Aalters bedrijf Spotwatch wil ingrijpen: hun nieuwe 3D-scanner onderzoekt in minder dan één seconde je volledige lijf. Hoe voelt zo’n onderzoek en hoeveel kost het? Onze journalist zet zich in zijn onderbroek en bekijkt de resultaten met een dermatoloog. 

Meer krantenkoppen in België

Studenten dringen rectoraat binnen en vallen personeel UGent aan: “Vreedzaam protest is helemaal ontspoord”

Het protest aan de UGent tegen het geweld in Gaza wordt grimmiger. Het Oost-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar een incident van afgelopen vrijdag, toen een tiental studenten het rectoraat met geweld binnendrongen. Een beveiligingsagent kreeg een elleboogstoot, een personeelslid werd op de grond geduwd. Medewerkers vertellen wat er zich precies heeft afgespeeld: “Sommige collega’s hebben zich verschanst om

Lees meer »

Deze bezoekers van de Belastingmarathon spaarden bijna 10.000 euro uit: “Alsof ik de lotto gewonnen heb”

De Belastingmarathon van HLN en VTM Nieuws – zaterdag in het DPG-gebouw in Antwerpen én online – was een succes. Twaalf uur lang hebben zestig fiscaal experten maar liefs 1.341 mensen geholpen met hun belastingaangifte. Samen konden ze 217.402 euro recupereren. Onder anderen deze vier bezoekers liepen op wolkjes weer buiten. Waarop konden zij besparen? “Met dit geld ga ik

Lees meer »

“We beschouwen onszelf als een Vlaamse haven”: Duinkerkse haven mikt steeds meer op West-Vlaamse investeerders

Een van dé exponenten van de economische ontwikkeling van Noord-Frankrijk is de Grand Port Maritime de Dunkerque. Vandaag hebben een negental West-Vlaamse bedrijven een vestiging in de havenstad en dat aantal mag voor directeur Daniel Deschodt zeker verder aangroeien. “België, en zeker West-Vlaanderen, zien we als familie. We beschouwen Duinkerke dan ook als een Vlaamse haven.”
The post “We

Lees meer »

Ze dwongen ‘Gekke Geert’ een moord te bekennen die hij niet had gepleegd, nu staan speurders zelf voor rechter

Twee rechercheurs van politiezone Grensleie (Ledegem, Menen, Wevelgem) staan vandaag voor de rechter in Kortrijk op beschuldiging van valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken. De twee zouden in april 2011 een zwakbegaafde man gedwongen hebben een moord te bekennen die hij niet had gepleegd en daarover het proces-verbaal niet correct opgesteld hebben. Ze ontkennen.
The post Ze

Lees meer »

Gastro Henri verkozen tot restaurant van het jaar op Horeca Awards in Roeselare, ook andere horecazaken bekroond

Woensdagavond vond de vijfde editie plaats van de Horeca Awards. Ruim 210 horecaondernemers verzamelden op de Trax-site voor de uitreiking van zes awards door burgemeester Kris declercq en Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.
The post Gastro Henri verkozen tot restaurant van het jaar op Horeca Awards in Roeselare, ook andere horecazaken bekroond appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Tiffany is 14.000 euro kwijt nadat ze boekingsnummer deelt op Facebook en onbekende de reis annuleert: “Jullie moeten mij mijn geld teruggeven”

Een heel jaar keek de Amerikaanse Tiffany Banks uit naar een cruise met haar man en vier kinderen, tot twee dagen voor vertrek de reis plots geannuleerd werd. In paniek belde ze de helpdesk van het cruisebedrijf, maar zij konden haar niet verder helpen. Enkele dagen nadien bleek plots een foto op Facebook de boosdoener te zijn.

Lees meer »