Deze bezoekers van de Belastingmarathon spaarden bijna 10.000 euro uit: “Alsof ik de lotto gewonnen heb”

De Belastingmarathon van HLN en VTM Nieuws – zaterdag in het DPG-gebouw in Antwerpen én online – was een succes. Twaalf uur lang hebben zestig fiscaal experten maar liefs 1.341 mensen geholpen met hun belastingaangifte. Samen konden ze 217.402 euro recupereren. Onder anderen deze vier bezoekers liepen op wolkjes weer buiten. Waarop konden zij besparen? “Met dit geld ga ik een mooie reis maken.” 

Meer krantenkoppen in België

Audi rijdt met hoge snelheid tegen bestelwagen op E40 in Oostkamp

Zaterdagmorgen even voor halfzeven gebeurde op de E40 in Oostkamp een zwaar ongeval. Een kleine buitenlandse bestelwagen die in de richting van de kust reed werd er achteraan aangereden door een zware Audi RS.
The post Audi rijdt met hoge snelheid tegen bestelwagen op E40 in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom steken kinderziektes zoals mazelen weer de kop op? “Niet ondenkbaar dat we ook in ons land binnenkort nieuwe uitbraken zullen zien”

De mazelen zijn weer in opmars in ons land. Hoe komt het dat we zestig jaar na de ontwikkeling van de eerste vaccins nog steeds met uitbraken kampen? Wat maakt deze besmettelijke kinderziekte zo hardnekkig? Biostatisticus Niel Hens van de UHasselt licht toe. “We moeten in de eerste plaats de vaccinatiegraad weer opdrijven”

Lees meer »

Banken pompten meer dan 60 miljard euro in bedrijven die ook wapens leveren aan Israël: “Regering moet ingrijpen”

Europese banken en financiële instellingen hebben samen tientallen miljarden geïnvesteerd in bedrijven die wapens verkopen aan Israël. Dat klagen ngo’s 11.11.11 en Fairfin aan in een nieuw rapport. BNP Paribas, waarvan de Belgische overheid aandeelhouder is, staat helemaal bovenaan het lijstje. En dus is de oproep van de ngo’s duidelijk: de regering moet dit aanpakken.

Lees meer »

Kunstschilder Laurent De Backer (87) uit Loker is overleden

In woonzorgcentrum Sint-Medardus in Wijtschate is kunstschilder Laurent De Backer (87) uit Loker overleden. Overal ter wereld hingen zijn werken, tot in Amerika en Australië. Zijn werk was te zien op vele tientallen exposities in binnen- en buitenland. Zijn echtgenote Carmen Bonnier had destijds een kapsalon in Wervik. In 1971 kochten Laurent en Carmen een huis in de Galooiestraat in

Lees meer »

Politie houdt grote controleactie met tal van partners: trucker gebruikt gsm achter stuur van gevaarte van 44 ton

Politiezone Westkust hield vrijdag een grote controleactie in het verkeer in Koksijde en Nieuwpoort. Daarbij werd samengewerkt met partners GOCA, RVA, de Arbeidsinspectie en VLABEL. Elke partner stelde tal van overtredingen vast. Zo verloor een trucker die een gevaarte van 44 ton voorttrok zijn rijbewijs omdat hij zijn smartphone gebruikte achter het stuur. VLABEL haalde 4.521,84 euro achterstallige belastingen op.<br

Lees meer »

Hoe Noorwegen tegelijk het Saudi-Arabië van West-Europa en een pionier in groene energie is

Energie was een van de hoofdtopics bij de economische missie van prinses Astrid naar Noorwegen. Ze trok met een delegatie van 450 deelnemers onder wie 5 ministers en een staatssecretaris naar het Scandinavische land. Logisch, voor energie kunnen we niet zonder Noorwegen. Ook niet voor de energietransitie. Noorwegen is tegelijk onze belangrijkste aanvoerder van gas en wereldwijd de vierde grootste

Lees meer »

Koning Filip was samen met Prinsen en Prinses present, net als Weyts, Francken (N-VA) en uittredend premier De Croo

Met Koning Filip onder de twaalfde man. Een goed uur voor de start van België – Roemenië werd de koninklijke suite het Rheinergiestadion ingereden. Ook Prins Gabriel, Prins Emmanuel en Prinses Eleonore waren van de partij. Net als Ben Weyts en Theo Francken van N-VA, naast de uittredende premier Alexander De Croo. De Rode Duivels konden in Keulen rekenen op

Lees meer »