Man die duizenden euro’s uitgaf om als hond door het leven te gaan, is van gedachten veranderd

Toco, de Japanner die duizenden euro’s uitgaf om als een hond door het leven te gaan, heeft zich bedacht. Hij wil niet langer een hond zijn. Maar hij heeft zijn droom om een dier te zijn niet volledig opgeborgen.

 

Meer krantenkoppen in België

Amerikaans president Biden vergemakkelijkt staatsburgerschap voor 500.000 echtgenoten zonder papieren

De Amerikaanse president Joe Biden heeft maatregelen aangekondigd die het makkelijker moeten maken om verblijfs- en werkvergunningen af te leveren aan een grote groep migranten. Meer specifiek gaat het om zo’n 500.000 echtgenoten en 50.000 kinderen van Amerikaanse burgers. Het plan is een van de grootste beschermingsmaatregelen sinds het DACA-beleid, dat vandaag zijn 12-jarig bestaan viert.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin: “We zijn bezig met strijd tegen hegemonie en ‘imperialistische’ beleid van de VS”

In Azov, in de Russische regio Rostov, is na een nachtelijke droneaanval brand uitgebroken in een olieraffinaderij. Volgens gouverneur Vasili Goloebev vlogen er olietanks in brand, maar zijn er voorlopig geen slachtoffers gemeld. Oekraïne, dat al meer dan twee jaar te lijden heeft onder een Russisch offensief, gaat regelmatig in de tegenaanval door drones te lanceren richting Russisch grondgebied. Kiev

Lees meer »

DE GRENS. 2,6 miljoen Brabanders in de bres voor aankoop van Van Gogh: “Wie in de ogen van Gordina kijkt voelt onze geschiedenis”

Het Noordbrabants Museum in Den Bosch heeft dezer dagen een bijzondere missie. Het wil 2,6 miljoen euro ophalen om een Brabants schilderij van Van Gogh in zijn bezit te krijgen. En laat 2,6 miljoen nu exact het aantal inwoners zijn dat Brabant telt. Daarom roept het museum de hulp in van iedereen in de Nederlandse provincie. En dat lijkt te

Lees meer »

Nieuwe zomerbar Bar à Boire stevig uit de startblokken in De Haan: “Meteen een vol huis”

Vorig weekend zwaaiden langs de Nieuwe Steenweg de deuren open van Bar à Boire. Met film en voetbal op groot scherm, lokale gastchefs, salsalessen en leuke kinderactiviteiten, mikken uitbaters Céleste Vandenheede en Loric Fanuel de hele zomer lang op een breed publiek. Het is trouwens voor het eerst dat De Haan een pop-up zomerbar krijgt. “We hoorden te pas en

Lees meer »

Er wordt minder gevreeën in films, en daar zit China voor iets tussen. Hoe komt dat? En zijn we in Vlaanderen ook preutser geworden?

De stomende autoscène in ‘Titanic’, met aangedampte ramen, is intussen ook alweer 27 jaar geleden gefilmd. Hollywoodfilms zijn ondertussen steeds preutser geworden. Sinds 2000 is het aantal seksscènes gehalveerd en daar zit China voor iets tussen. Hoe komt dat? Hoe groot is de impact? En hoe zit dat in de Vlaamse filmindustrie? Jan Verheyen: “Wereldwijd is het een vorm van

Lees meer »

Oude weerspreuken blijven verrassend actueel: “Maar nog nooit zoveel natte maanden na elkaar gezien”

Het was de afgelopen dagen best fris en het regende veel. En dat in juni… Al is dat helemaal niet zo vreemd, weet weerman Geert Naessens. “In de oude volksweerkunde werd dat ook wel de ‘schaapscheerderskoude’ genoemd. De meeste oude weerspreuken houden trouwens nog altijd stand, al daagt de klimaatverandering ze wel uit.”
The post Oude weerspreuken blijven verrassend

Lees meer »

Twee gewonden na frontale botsing tussen 2 auto’s in Kasterlee

Op de Lichtaartsebaan in Kasterlee zijn gisterenavond 2 auto’s frontaal op elkaar gebotst. Daarbij zijn 2 personen gewond geraakt, waarvan 1 zwaargewond. Een slachtoffer zat gekneld in zijn wagen en kon door omstaanders worden bevrijd. De drukke verbindingsweg was een tijdlang versperd, maar is intussen weer vrij.

Lees meer »