Julien (23), de enige West-Vlaamse deelnemer van Kamp Waes, moet uit programma stappen

Toen waren ze nog met tien. Drie rekruten uit het meedogenloze ‘Kamp Waes’ zijn afgevallen in de derde aflevering, waaronder Rollegemse Julien Eggermont (23). De kandidaten moesten, zonder licht en moederziel alleen, zich oriënteren in het tunnelcomplex van het Naamse Fort de Dave. Bij Julien gaat het mis en slaat bij het terugkeren zijn enkel om. “Ik kwam helemaal ten.”

“Ik was als laatste aan de beurt, dus al wat onderkoelt wou ik gewoon zo snel mogelijk beginnen aan de proef”

De derde aflevering van Kamp Waes start met een claustrofobische oefening in een ondergronds gangenstelsel van achthonderd meter in Fort de Dave. “Je kreeg een plan die je moest vanbuiten leren om vervolgens in het pikkedonker het parcours af te leggen. Ik was als laatste aan de beurt, dus al wat onderkoelt wou ik gewoon zo snel mogelijk beginnen aan de proef. Normaal kwam je na 200 meter een eerste muurtje tegen om dan naar rechts te gaan, maar dat vond ik gewoon niet. Zo heb ik een heel stuk heen en weer blijven lopen en kwam ik ook niemand tegen. Dan begin je je natuurlijk al wat op te jagen”, vertelt Julien aan de telefoon richting een skireis in Tignes met zijn familie.

“Ik begreep de logische beslissing wel, maar was achteraf teleurgesteld. Ik zou nooit opgeven. De andere proeven waren tot dan toe supergoed gelukt”

De opdracht was voor de rekruten ook een mentale beproeving. De breedgeschouderde sportmanagementstudent vindt zijn weg niet in het benauwend donker en roept ‘no play’, het codewoord om de opdracht onmiddellijk te stoppen. “Ik had het gehad. Via de ingang liep ik terug naar boven om te zeggen dat het me niet lukte, maar iedereen was al weg. Al teruglopend door het bos sloeg ik dan ook nog eens mijn enkel om. Toen kwam ik helemaal ten. Gelukkig hadden ze me gehoord en zijn ze me komen halen. De volgende dag kreeg ik te horen van Fly dat ik niet mocht starten aan de volgende proef, ‘Tender Feet’, een tocht van vijftig kilometer door de Hoge Venen. Ik begreep de logische beslissing wel, maar was achteraf teleurgesteld. Ik zou nooit opgeven. De andere proeven waren tot dan toe supergoed gelukt. Ik kreeg complimenten en van sommigen was ik zelfs de favoriet binnen de opleiding. Jammer dat ik door een blessure naar huis moet.”

“Finalisten komen doorgaans minder in beeld in het begin, dus het was wel pijnlijk om te weten dat dat helemaal niet de reden was”

Julien kijkt – voor wat hij kon meedoen – met een voldaan gevoel terug naar Kamp Waes, maar vindt het jammer dat hij niet veel in beeld kwam. “Iedereen wordt voorgesteld met weetjes over hun persoonlijk leven, maar bij mij niet. Die keuze snapte ik niet zo goed. De West-Vlamingen worden onderdrukt zeker?” grapt Julien. “Veel van mijn vrienden waren er daarom van overtuigd dat ik erin zou blijven tot het einde. Finalisten komen doorgaans minder in beeld in het begin, dus het was wel pijnlijk om te weten dat dat helemaal niet de reden was. Hoe dan ook, ik heb de smaak wel te pakken voor zo’n soort survivalprogramma’s. Als een nieuwe uitdaging op mijn pad komt, ga ik die met veel plezier aan.”

The post Julien (23), de enige West-Vlaamse deelnemer van Kamp Waes, moet uit programma stappen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Joost Klein zal vanavond niet optreden voor de vakjury maar deelname aan finale nog steeds onbeslist

Joost Klein zal vanavond niet te zien zijn bij de generale repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag. De EBU liet weten in een statement dat er zich een incident met de Nederlander heeft voorgedaan en dit onderzoekt. Volgens de Zweedse media gaat het mogelijk over een fysieke confrontatie. Zolang het onderzoek niet is afgerond, blijft Joost dus nog

Lees meer »

Ondanks inspanningen weer geen enkele nieuwe Wervikse deelnemer aan folkloristische Tabaksstoet: “Om diverse redenen geen interesse”

De grensoverschrijdende Tabaksstoet met start in Wervik en aankomst in Wervicq-Sud is een vaste traditie op Hemelvaart. Ondanks diverse inspanningen van het lokaal bestuur zijn er vanuit Wervik opnieuw geen nieuwe deelnemers. Integendeel. Door omstandigheden haakt KLJ Wervik-Geluwe af.
The post Ondanks inspanningen weer geen enkele nieuwe Wervikse deelnemer aan folkloristische Tabaksstoet: “Om diverse redenen geen interesse” appeared first

Lees meer »

Dwergvinvis die aanspoelde in Oostende kwam om door onderkoeling en verhongering: “Eens ze de moeder kwijtraken, zijn ze ten dode opgeschreven”

De jonge dwergvinvis die maandagmorgen in Oostende aangespoeld is, is volgens de autopsie door dierenartsen van de faculteit geneeskunde gestorven aan uitputting, onderkoeling en ondervoeding. “Onze vermoedens worden daarmee bevestigd”, zegt Jan Haelters van het Instituut voor Natuurwetenschappen.
The post Dwergvinvis die aanspoelde in Oostende kwam om door onderkoeling en verhongering: “Eens ze de moeder kwijtraken, zijn ze ten

Lees meer »

Bommelding in Antwerpse handelsschool Sint-Lodewijk: leerlingen geëvacueerd, sweeping door politie blijkt negatief

In Antwerpen heeft de sweeping van de Sint-Lodewijkschool na een bommelding niets opgeleverd. Dat zegt de lokale politie. Alle leerlingen en leerkrachten mogen weer naar binnen, al zal dat gezien het uur vooral zijn om spullen op te halen. In totaal werden zowat 350 leerlingen geëvacueerd. De politie kwam massaal ter plaatse, met onder meer de mobiele eenheid en twee

Lees meer »

Terwijl basketsterren schitteren in ondergoed van Kim Kardashian, gaan vooral scherpe uitspraken over wit toptalent over de tongen

De WNBA gaat deze week in stijl van start, want de vrouwelijke basketbalsterren zullen dit seizoen met bijzonder ondergoed spelen. SKIMS, een bedrijf opgericht door niemand minder dan Kim Kardashian, is namelijk de officiële ondergoedleverancier. Nieuwe sensatie Caitlin Clark schittert niet in de publiciteitscampagne, maar gaat om een heel andere reden over de tongen.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Tadej Pogacar verkent het parcours: Sloveen begint om 16u24 aan tijdrit, volg het op VTM en VTM GO

De renners krijgen vandaag een tijdrit van 40,6 kilometer voor de wielen geschoven. Na een vlakke aanloop volgt er in het slot een klimmetje van zes kilometer, waarvan vooral de eerste steil (10,7%) omhooggaat. Bouwt Tadej Pogacar zijn voorsprong in het klassement uit? En wat kan onze Cian Uijtdebroeks? Volg de aanloop naar de rit en natuurlijk de etappe in

Lees meer »

Mollenvanger Marc Denys in gesprek met de Mol van het 12de seizoen

Het spel is gespeeld: de Mol is ontmaskerd en dit is de winnaar van het 12e seizoen. OPGELET, SPOILER ALERT! In de finale van ons favoriet programma is Senne ontmaskerd als de snoodaard van dit seizoen. Bernard kroonde zich tot winnaar. Hij haalde het van Michaël en gaat met de groepspot van 24.160 euro naar huis.
The post Mollenvanger

Lees meer »

Ilse Mertens uit Heule is gezins- en kinderfotografe bij Créalie

Ilse Mertens (40) is een nieuwe Kortrijkzaan. Ze is afkomstig van Ronse. Sinds augustus 2023 woont ze samen met partner Shana Devolder (35) in Heule. Samen hebben ze een dochter Alexine. Ilse studeerde grafische en digitale media aan de Arteveldeschool in Gent.
The post Ilse Mertens uit Heule is gezins- en kinderfotografe bij Créalie appeared first on KW.be.

Lees meer »