“Mijn hart brak samen met die spaghetti”: ook in de keuken blijken Emile en Emma uit ‘Blind getrouwd’ geen match

It’s almost D-day voor de ‘Blind getrouwd’-koppels: binnen enkele dagen moeten ze beslissen of ze getrouwd willen blijven of niet. Maar voor het zo ver is, kruipen Emma en Emile nog een keertje samen achter de kookpotten en maken ze pasta klaar.

Meer krantenkoppen in België

Sovjet-automerk Volga maakt comeback

Rusland heeft het voormalige Sovjet-automerk Volga nieuw leven ingeblazen. Het door de staat gecontroleerde persbureau Tass spreekt van drie modellen, die in 2024 in serie van de band zullen beginnen te rollen.

Lees meer »

Rode Kruis-Vlaanderen krijgt rechtspersoonlijkheid

Rode Kruis-Vlaanderen heeft voortaan rechtspersoonlijkheid. Dat is het gevolg van een decreet dat recent unaniem is goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Die decretale verankering versterkt de samenwerking tussen Rode Kruis-Vlaanderen en de Vlaamse overheid, wat belangrijk kan zijn tegen de achtergrond van toenemende dreiging van conflicten en rampen.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël: offensief in Rafah “geen risico” voor burgers – Internationaal Gerechtshof beveelt aanval te stoppen

Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag heeft vrijdag geoordeeld dat Israël de aanval op Rafah moet beëindigen. Volgens het VN-hof is de humanitaire situatie in de Palestijnse grensstad verergerd sinds de laatste beslissing van het hof en wordt de situatie nu als “rampzalig” beschouwd. In Israël wordt woedend gereageerd op het tussenvonnis. Ook gematigde Israëlische stemmen reageren afkeurend. Minister

Lees meer »

Eeuwelinge Martha geniet volop in wzc ’t Ponton

Martha Markey werd op 15 mei 100 jaar. Het was een dag waar ze al lang naar uit keek. Ze vierde haar 100ste verjaardag samen met haar familie en medebewoners van het woonzorgcentrum ’t Ponton en kreeg bezoek van de burgemeester van Oostende Bart Tommelein en schepen Hina Bhatti.
The post Eeuwelinge Martha geniet volop in wzc ’t Ponton

Lees meer »

Mechelse kerkfabriek voor honderdduizenden euro’s opgelicht door penningmeester: “We zijn diep geschokt”

De penningmeester van de Lieve-vrouweparochie in Mechelen heeft de kerkfabriek voor honderdduizenden euro’s opgelicht. De feiten kwamen aan het licht na een controle van de rekeningen van 2023. "Dit komt hard aan omdat wij allemaal vrijwilligers zijn die in vertrouwen werken," zegt voorzitter Marc De Geyter. De kerkfabriek heeft klacht ingediend bij het Antwerpse parket.

Lees meer »

Sporting Hasselt promoveert toch naar 1e Nationale

Voetbal Vlaanderen heeft de promotie bevestigd van Sporting Hasselt naar 1e nationale, de vroegere 3e klasse. De promotie komt er na 7 seizoenen. Doordat KV Oostende geen licentie aanvraagt, omwille van de slechte financiële situatie, is de promotie voor Sporting Hasselt, Lyra-Lierse, Merelbeke en Jong Cercle verzekerd. Sporting moet dus ook geen promotiewedstrijd meer spelen.

Lees meer »