Sporting Hasselt promoveert toch naar 1e Nationale

Voetbal Vlaanderen heeft de promotie bevestigd van Sporting Hasselt naar 1e nationale, de vroegere 3e klasse. De promotie komt er na 7 seizoenen. Doordat KV Oostende geen licentie aanvraagt, omwille van de slechte financiële situatie, is de promotie voor Sporting Hasselt, Lyra-Lierse, Merelbeke en Jong Cercle verzekerd. Sporting moet dus ook geen promotiewedstrijd meer spelen. 

Meer krantenkoppen in België

Onderzoek naar gesjoemel met miljoenerfenis én moord op echtgenoot gaat verder: ‘femme fatale’ vrij met enkelband

Hilde R. (38) uit Oudenaarde is terug thuis bij haar twee kinderen. In afwachting van verder onderzoek naar financieel gesjoemel met een miljoenenerfenis van een vzw voor personen met een handicap is ze na 3,5 maanden gevangenis vrijgelaten met een enkelband. De flamboyante vrouw blijft echter zowel in dit dossier, als in het dossier van de moord op haar man,

Lees meer »

Hoe ziet de toekomst van ‘gouden duo’ Rousseau en Depraetere eruit bij Vooruit? “Nieuwe voorzitter sluit ik niet uit”

Conner Rousseau en Melissa Depraetere worden nu al ‘het gouden duo van Vooruit’ genoemd. Ondanks alle problemen van het voorbije jaar behaalde de partij toch een heel mooie score bij de verkiezingen. Hoe is de rolverdeling binnen het tweetal? En zullen ze als duo standhouden? “Misschien worden ze wel allebéi minister”, blikt politicoloog Dave Sinardet (VUB) vooruit.

Lees meer »

INTERVIEW. “Ik ben bezorgd om het oprukkend Vlaams Belang”: Hilde Crevits na haar tegenvallende resultaat

Hilde Crevits (CD&V) haalde dan wel de meeste voorkeurstemmen in West-Vlaanderen (77.533), het waren er wel 50.000 minder dan 5 jaar geleden. Er drukte dan ook méér op haar dan enkel de verkiezingen: doordat haar mama met kanker op intensieve zorgen was beland, bleef ze opvallend onzichtbaar tijdens de campagne. Maar nu praat ze wel: over haar mama, over het

Lees meer »

Internationale luchthaven Nieuw-Caledonië heropent maandag

De belangrijkste internationale luchthaven van het Franse overzeese gebiedsdeel Nieuw-Caledonië gaat vanaf maandag weer open. Dat heeft de Franse vertegenwoordiging op de eilandenarchipel ten oosten van Australië bekendgemaakt. Het vliegveld werd in mei gesloten nadat in Nieuw-Caledonië dodelijke onlusten waren uitgebroken.

Lees meer »

Comedian Jeroen Verdick moet noodgedwongen een pauze inlassen: “Ik kan mijn lichaam niet blijven negeren”

Comedian Jeroen Verdick, vooral bekend als de stem van het datingprogramma ‘Love Island’, moet noodgedwongen een pauze inlassen. “Zijn huidige mentale gezondheid laat het niet toe om een publiek te entertainen zoals gewoonlijk”, klinkt het bij zijn management ‘House of Entertainment’. Hij maakt deze zomer zijn agenda leeg en hoopt vanaf september weer op het podium te staan.

Lees meer »