Westerlo sluit Europe Play-offs met zege af tegen negenkoppig OHL

KVC Westerlo heeft op de slotdag dan toch nog finaal zijn eerste sportieve driepunter in de Europe Play-offs meegegraaid. Al voelde een fel strijdend OH Leuven zich achteraf toch wel bekocht door ref Vermeiren, die met twee rode kaarten voor Ricca en Russo de partij deed kantelen. 

Meer krantenkoppen in België

Leider Islamitische Staat mogelijk gedood bij Amerikaanse luchtaanval

Een Amerikaanse luchtaanval heeft mogelijk het leven gekost aan de man die wordt gezien als de wereldwijde leider van terreurgroep Islamitische Staat (IS). Dat meldt NBC News zaterdag. Bronnen zeggen tegen de Amerikaanse nieuwszender dat Abdulqadir Mumin het doelwit was van een aanval die vorige maand plaatsvond in Somalië.

Lees meer »

Georges-Louis Bouchez: “We hebben een historische kans om België te hervormen in het belang van de burger”

De grootste partij in Wallonië, dat is sinds 9 juni de MR van Georges-Louis Bouchez. De partijvoorzitter van de Franstalige liberalen schoof aan in de studio van VTM Nieuws, waar hij optimistisch keek naar de regeringsonderhandelingen: “Ik denk dat we veel raakvlakken hebben op gebied van migratie, economie en veiligheid”, zei hij over N-VA, dat nu het initiatief mag nemen

Lees meer »

Mugshot vrijgegeven na Justin Timberlake’s arrestatie voor dronken rijden: “Hij begon weer te drinken door Britney”

Justin Timberlake (43) heeft zijn beste week niet. Maandag werd hij gearresteerd omdat hij dronken achter het stuur zat, en de politie gaf intussen zijn ‘mugshot’ vrij. Volgens insiders hadden de agenten er geen idee van wie hij was, toen ze hem van straat plukten. Vrienden van de zanger bevestigen dat het momenteel niet zo goed met hem gaat. “Hij

Lees meer »

Gratis duikinitiatie in duiktank op de Batjes voor de Wallenparking in Roeselare

De RDK ofwel de Roeselaarse DuikersKlub viert dit jaar zijn vijftigjarig jubileum. De aanvraag om een koninklijke vereniging te worden, is in gang gezet en er volgen enkele leuke activiteiten voor leden en niet-leden. Zoals een duiktank op de Roeselaarse Batjes.
The post Gratis duikinitiatie in duiktank op de Batjes voor de Wallenparking in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna 600.000 mensen op de vlucht voor geweld in Haïti

Het aantal mensen dat binnen hun eigen land op de vlucht is, is in Haïti sinds maart met 60 procent gestegen als gevolg van het toenemende bendegeweld. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie. Volgens het VN-agentschap gaat het om bijna 600.000 ontheemden.

Lees meer »

Nieuwe zorgcampus ’t Huis aan Condédreef wordt officieel geopend

Het gaat om de grootste investering van Kortrijk in deze legislatuur, goed voor een bedrag van 40 miljoen euro. Na drie jaar bouwen start het hypermoderne zorgcampus ’t Huis op. Een breed scala aan zorg- en gemeenschapsdiensten komen samen op één site, van kinderopvang over sociale dienstverlening tot ouderenzorg. “Een thuis voor iedereen: jong en oud, bewoners en familie en

Lees meer »

Bolwerk Tuin is sinds kort toegankelijk via jaagpad langs kanaal Bossuit-Kortrijk

Bolwerk is een culturele vrijhaven in Kortrijk. Op de site wordt een atypische publieksplek gecombineerd met een artistiek maakatelier. De Bolwerk Tuin grenst aan het jaagpad langs het kanaal Bossuit-Kortrijk. Via een nieuwe poort is de tuin makkelijk toegankelijk vanaf het jaagpad als groen rustpunt tijdens een wandel- of fietstocht.
The post Bolwerk Tuin is sinds kort toegankelijk via

Lees meer »

Stad Antwerpen verhoogt boetes voor sluikstorten: “Sluikstorters kosten ons meer dan 37 miljoen euro per jaar”

In de stad Antwerpen kunnen sluikstorters binnenkort hogere boetes krijgen. Wie betrapt wordt op sluikstorten, ontvangt een GAS-boete van 500 euro en betaalt ook de opruimkosten. Vanaf juli kunnen die kosten niet alleen berekend worden op basis van het gewicht, maar ook op basis van het volume van het sluikstort. Dat betekent dat daders naast een boete ook vaker een

Lees meer »