Magneetvissers vissen in Leuven onschadelijke bom op

Een groepje magneetvissers heeft een bom uit de Dijle in Leuven opgevist. Het ging om een obus die niet meer actief was en dus ook geen schade meer kon aanrichten. Vrijdag werd op dezelfde plaats ook al een vuurwapen boven water gehaald. 

Meer krantenkoppen in België

‘Bosapen’, een ‘verwijfde’ Billie en kinderporno: VRT blijft achter 19 geschrapte afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’ staan

‘F.C. De Kampioenen’ drukt nog maar eens op de ‘reset’-knop. Vanaf vandaag starten de herhalingen op VRT namelijk opnieuw bij aflevering één. Na een hoop commotie blijft de omroep er ook nu bij om negentien van de verhalen niet uit te zenden op televisie. Om welke gaat het? En wat om welke uitspraken gaat het precies?

Lees meer »

Sylvie Vangheluwe uit Torhout kort na haar 105de verjaardag overleden

Op dinsdag 11 juni vierde Sylvie Vangheluwe in het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus haar 105de verjaardag. Vandaag donderdag 20 juni, een dikke week later, is ze helaas overleden. Ze was de oudste vrouw van Torhout.
The post Sylvie Vangheluwe uit Torhout kort na haar 105de verjaardag overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente bedankt scholen voor opruimacties

Dit schooljaar is de werkgroep Zwerfvuil van de gemeentelijke adviesraad (minaraad) samen met de twee Oostrozebeekse basisscholen opnieuw de strijd aan met het zwerfvuil aangegaan.
The post Gemeente bedankt scholen voor opruimacties appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het mysterie-Mbappé: sterspeler voedt met geheimzinnige boodschap geruchten dat hij tóch kan spelen, maar ontbreekt op training

Het is nog steeds niet honderd procent zeker dat Kylian Mbappé (25) het duel vrijdag tegen Nederland op het EK voetbal mist. ‘L’Équipe’ beweert zeker te weten dat hij ontbreekt door de neusbreuk, maar zijn teammaats, bondscoach en bondsvoorzitter brengen geen uitsluitsel. Wél ontbrak Mbappé vandaag op training. Om het allemaal nog wat mysterieuzer te maken stuurde de Franse superster

Lees meer »

Vriendenkring Paracommando Menen bestaat 30 jaar

De Vriendenkring Paracommando Menen bestaat 30 jaar en dat werd, op een bijzondere manier, gevierd. De verjaardag werd gekoppeld aan een stoet, die tot aan de sluizen trok, om er aan te sluiten bij de herdenkingsplechtigheden.
The post Vriendenkring Paracommando Menen bestaat 30 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europa wil stokje steken voor doorvoer van Russische lng

Er is donderdag een principeakkoord afgeklopt door de Europese Unie over een nieuwe reeks sancties tegen Rusland. Zo ziet het ernaar uit dat de EU een stokje wil steken voor de doorvoer vloeibaar aardgas uit Rusland via Europese havens. Momenteel speelt de haven van Zeebrugge een zeer belangrijke rol in die doorvoer.

Lees meer »

Chinese premier trekt voor het eerst in zeven jaar naar Australië, en belooft nieuwe “schattige” panda’s uit te lenen

De Chinese premier Li Qiang, op president Xi Jinping na de belangrijkste man van China, trekt voor vier dagen naar Australië. Beide landen onderhouden goede handelsrelaties met elkaar. Onder de vorige Australische regering kwamen die onder druk, wat leidde tot Chinese sancties op heel wat handelsproducten. Die moeten nu worden weggewerkt. En Li beloofde ook nieuwe panda’s te zullen lenen

Lees meer »

DE STEMMEN VAN ASSISEN. Sven Pichal komt voor de raadkamer. Wat leren we uit het onderzoek?

Maandag verschijnt ex-presentator Sven Pichal voor de raadkamer in het onderzoek naar beelden rond kindermisbruik. In onze true crime podcast De Stemmen van Assisen blikken we terug op wat er gebeurde sinds zijn arrestatie, intussen al bijna tien maanden geleden. We leggen uit wat het onderzoek opleverde, waar hij uiteindelijk van beticht wordt en wat er vanaf maandag zal gebeuren.

Lees meer »

Franse oud-president Hollande wil meedoen aan verkiezingen

De Franse oud-president Francois Hollande heeft voor een verrassing gezorgd door een politieke comeback aan te kondigen. De socialist wil zich in het departement Corrèze kandidaat stellen bij de parlementsverkiezingen. “Een uitzonderlijk besluit voor een uitzonderlijke situatie”, zei hij tegen journalisten in de gemeente Tulle.

Lees meer »

Oude bekenden kloppen Oekraïne: Roemenië leidt na 3-0-zege in groep Rode Duivels

De eerste trotse leider in de groep van België heet Roemenië. En dat na een toch wel even klinkende als verrassende 3-0-zege tegen Oekraïne. Opvallend: drie oude bekenden uit de Belgische competitie troffen raak: Nicolae Stanciu (ex-Anderlecht), Razvan Marin en Dennis Dragus (ex-Standard). Te onthouden voor België richting tweede groepsduel: neem een breekijzer mee en wees beducht voor snelle uitbraken

Lees meer »