Magneetvissers halen bom uit de Dijle: “Op zelfde locatie kort voordien ook vuurwapen gevonden”

Magneetvissers hebben zondagavond rond kwart voor zeven in het centrum van Leuven een obus uit de Dijle opgevist. Ze contacteerden de politie, die daarop ontmijningsdienst DOVO verwittigde.

 

Meer krantenkoppen in België

Komisch duo Born en Arne lanceren zomerse single ‘Witte Speedo’

Het komische en muzikale duo Born en Arne – geboren in Brugge, afkomstig uit Oedelem – zijn bekend van hun hilarische en satirische songs op Qmusic. Nu willen ze ook de hitparade veroveren met hun eerste single ‘Witte Speedo’. Dit vrolijke en catchy nummer is zowel een ode aan de iconische witte zwembroek als aan onze prachtige Belgische kust.

Lees meer »

Charles neemt contact op met prins Harry om hem te waarschuwen: “Hij heeft het hem op de man af gevraagd”

“Klagen in het openbaar maakt alles alleen nog maar erger.” Koning Charles (75) heeft volgens royalty-expert Tom Quinn een serieus gesprek gehad met zijn jongste zoon, prins Harry (39). Zo zou de hertog van Sussex de vraag gekregen hebben om geen uitspraken meer te doen over zijn familie. “En iedereen weet dat er consequenties zijn als je niet luistert naar

Lees meer »

Burgemeester van Hasselt wil auto’s illegale tuners afpakken

De stad Hasselt wil de auto’s van deelnemers aan een illegaal tuningevent in beslag nemen. Afgelopen weekend kwamen zo’n 300 liefhebbers van zo’n bijeenkomt bij elkaar op de parking van een supermarkt in Kuringen, de politie heeft 4 pv’s uitgedeeld. Burgemeester Steven Vandeput (N-VA) wil nu het bestuurlijk reglement, dat de politie toelaat om de auto’s aan de kant te

Lees meer »

LIVE GAZA. Amerikaanse pier voor hulpgoederen weer verbonden aan kust Gaza

Het Amerikaanse leger heeft de in moeilijkheden verkerende drijvende pier opnieuw aan de kust van de Gazastrook bevestigd. Dat meldt persbureau Reuters op gezag van Amerikaanse functionarissen. De pier was onlangs tijdelijk verwijderd van de kust om de slechte omstandigheden op zee. Volgens de functionarissen kan de pier vandaag weer worden gebruikt om hulpgoederen te leveren aan de hongerende Palestijnse

Lees meer »