“Wie moet opdraaien voor het spook uit het verleden? Het zorgt al langer voor wrevel in het Jessa-huishouden”

Jessa kan rekenen op Vlaamse subsidies om een nieuw ziekenhuis te bouwen. Maar Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (cd&v) heeft wel twee stevige voorwaarden aan die steun gekoppeld. Een gaat over de bijdrage van de artsen. Die is weliswaar afgesproken maar staat nog niet op papier. Zolang iets niet in contracten is gegoten en voorzien van alle nodige handtekeningen, stempels, watermerken en zegels, is er dus niets. We nemen aan dat dit in orde komt. Een andere voorwaarde is veel lastiger om in te vullen. Crevits wil namelijk ook een oplossing voor de pensioenproblematiek. Een bom van naar schatting 130 miljoen. Daar moeten de aandeelhouders van Jessa – de stad Hasselt en de Salvatorianessen – een akkoord over vinden. Moeilijk omdat ziekenhuis Virga Jesse indertijd voor haar huwelijk met ziekenhuis Salvator al een bruidsschat meekreeg van 50 miljoen euro. Een pot geld bedoeld om de pensioenlasten van haar vroegere werknemers te dekken. Alleen is die pot volgens de laatste berekeningen in 2031 leeg. Tientallen jaren eerder dan voorzien. Wie nu moet opdraaien voor dat spook uit het verleden zorgt in het Jessa-huishouden al langer voor wrevel.

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw drie West-Vlaamse landskampioenen? Waarom onze clubs de teamsporten domineren

Filou BC Oostende strijdt momenteel in de finalereeks van de play-offs tegen Antwerp Giants voor zijn dertiende landstitel op rij, Club Brugge werd in de laatste tien jaar zes keer kampioen en Knack Roeselare zelfs zeven keer. Hoe komt het dat drie West-Vlaamse clubs het nationale voetbal, het nationale basketbal en het nationale volleybal domineren?
The post Opnieuw drie

Lees meer »

Betalen singles echt meer erfbelasting? Hoe zit dat nu juist?

"Singles betalen tot 4 keer meer erfbelasting dan mensen die in een relatie zitten." Dat zei Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open VLD) in De Zevende Dag. Dat klopt niet. Het bedrag dat je moet betalen hangt niet af van of je single bent of niet, maar of je erft van een alleenstaande zonder kinderen of partner. En in dat

Lees meer »

Politie ontmantelt internationaal ransomwarenetwerk

Bij een grote internationale operatie zijn meerdere botnets ontmanteld die een grote rol speelden in wereldwijde cybercriminaliteit. De afgelopen dagen zijn vier mensen aangehouden, meldt de politie. Wereldwijd zijn zestien huiszoekingen gedaan, waarvan er een plaatsvond in Nederland.

Lees meer »

Niet alleen bedrijven verlaten West-Vlaanderen: waarom keren onze studenten niet terug van Gent en Leuven?

Terwijl steeds meer bedrijven naar Noord-Frankrijk trekken, blijven nog altijd veel West-Vlaamse jongeren na hun studies plakken in Gent en Leuven. De braindrain is niet nieuw, maar blijft een probleem voor onze arbeidsmarkt. Al is er ook hoopgevend nieuws…
The post Niet alleen bedrijven verlaten West-Vlaanderen: waarom keren onze studenten niet terug van Gent en Leuven? appeared first on

Lees meer »

“Mijn zoon ging wenend naar bed na het nieuws”: medewerkers jeugdvoetbal KV Oostende komen samen voor laatste barbecue

Zaterdagavond kwamen alle medewerkers van het jeugdvoetbal van KV Oostende samen voor de jaarlijkse barbecue en dat ging gepaard met heel wat tranen. KV Oostende staat immers aan de rand van het faillissement en het is helemaal niet zeker of er effectief nog jeugdvoetbal gespeeld zal worden op De Schorre.
The post “Mijn zoon ging wenend naar bed na

Lees meer »

“‘F*ck, die bal is erachter’, zei Odoi tegen Mignolet”: voetbalpodcast ‘vier-nul’ over waanzinnige apotheose

De laatste aflevering van ‘vier-nul’ en we hebben een landskampioen. Maar wat scheelde het. Odoi nadat hij de bal wegtrapte tegen Mignolet: “F*ck, die is erover”. Dé fase die over de titel besliste, is hoofdvoer voor de vaste analisten Marc Degryse, Frank Boeckx en Jarno Bertho bij presentator Aster Nzeyimana. Net als de hectische minuten, inclusief veldbestorming, die daarop volgden.

Lees meer »