Elise Mertens knokt zich naar tweede ronde op Roland Garros

 

Elise Mertens (WTA 27) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde op Roland Garros. Ze knokte zich in twee sets voorbij de Argentijnse Maria Lourdes Carlé (WTA 82). Greet Minnen (WTA 85) kon eerder op de dag niet stunten tegen de Kazakse nummer vier Jelena Rybakina.

 

Meer krantenkoppen in België

Oorlog in Oekraïne zorgt voor enorm milieuschade: “Een derde van het Oekraïens grondgebied is aangetast”

De oorlog in Oekraïne verwoest niet alleen mensenlevens, maar ook de natuur. Dat schrijft het wetenschappelijke magazine EOS. Langs de frontlinie zijn hele regio’s omgevormd tot levenloze landschappen, zwaar vervuild door chemische stoffen van explosieven en militaire voertuigen. Industriële en energie-infrastructuur worden regelmatig aangevallen, wat ernstige milieurampen veroorzaakt.

Lees meer »

Eugène Beernaert volgt zijn goede, maar betreurde vriend Rik Baert op als nieuwe voorzitter Vlaams Belang Izegem

In april moest Vlaams Belang Izegem afscheid nemen van een waar boegbeeld en Vlaams-nationalist in hart en nieren, afdelingsvoorzitter Rik Baert. Recent werd Eugène Beernaert (61) intern verkozen om het voorzitterschap op zich te nemen. “Niettegenstaande de uiterst pijnlijke context en het verlies van een goede kameraad, ben ik heel vereerd met deze kans”, aldus Eugène Beernaert.

The post Eugène

Lees meer »

Waanzin op olympisch voetbaltoernooi: gelijkmaker Argentinië na anderhalf uur (!) afgekeurd, match voor paar minuten uitgespeeld in leeg stadion

Te gek voor woorden. Zo valt de ontknoping in Argentinië-Marokko, de openingsmatch van het olympisch voetbaltoernooi, het best te omschrijven. De Argentijnen leken in de 106de (!) minuut alsnog de gelijkmaker te scoren. De match werd daarop stilgelegd, niét afgefloten, omdat Marokkaanse fans met bommetjes gooiden. Anderhalf uur na de onderbreking werd de goal alsnog afgekeurd en moest er in

Lees meer »

Zenderproject van Zwin Natuur Park levert opvallende resultaten op: “Weinig jonge ooievaars worden oud genoeg om zelf te broeden”

Het zenderproject van het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist, dat onderzoek doet naar het gedrag van ooievaars, levert steeds meer resultaat op. De voorbije zes jaar kregen 29 ooievaars een zendertje van 25 gram, ínclusief zonnepaneeltje, waarmee de vogels vanop afstand gemonitord worden. “Al moeten we ook wat ‘geluk’ hebben. Ongeveer 60 procent van de ooievaars overlijdt in de eerste

Lees meer »

Moeder waakt aan zijde van twee zwaargewonde zonen na dodelijke crash in Ardennen: “De jongste weet nog niet dat papa en broer er niet meer zijn”

Wat een fijne uitstap moest worden, is voor een Antwerps gezin uitgedraaid op een drama. Zaterdag botsten ze in het Waalse Sinsin met de wagen tegen een landbouwvoertuig. Vader en oudste zoon Mathias (12) waren op slag dood. Lukaz (5) en Kyalo (8), de twee andere zoons, raakten zwaargewond. “Ze keken ongelooflijk uit naar hun vakantie.”

Lees meer »

G20 spreekt af te gaan werken aan belasting voor superrijken

De landen van de G20 hebben in het Braziliaanse Rio de Janeiro afgesproken om samen te werken aan de introductie voor een belasting voor de superrijken. Maar ze hebben geen minimum percentage afgesproken, zoals gastheer president Luiz Inácio Lula da Silva, de president van Brazilië, had gehoopt.

Lees meer »