Papoea-Nieuw-Guinea schat dodental na aardverschuiving op 2.000: “Enorme verwoesting”

Papoea-Nieuw-Guinea schat dat er meer dan 2.000 mensen zijn bedolven door een aardverschuiving. Het land noemt dat aantal in een brief aan de Verenigde Naties, waarin het ook spreekt over een “enorme verwoesting”.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunnen de 7 radiologen klacht indienen tegen ziekenhuis ZNA Cadix? En wat met hun toekomst? Advocaat beantwoordt 5 vragen

Het Antwerpse Cadix-ziekenhuis zet de samenwerking met zeven radiologen “permanent” stop. Ze waren al op non-actief gezet wegens “te veel fouten”. Volgens een bron lag er een overeenkomst tussen beide partijen op tafel, maar weigerde het ZNA elke toegift. Advocaat Wim Decloedt beantwoordt vijf vragen over dat ontslag. Kunnen deze radiologen ooit nog aan de slag?

Lees meer »

Komisch duo Born en Arne lanceren zomerse single ‘Witte Speedo’

Het komische en muzikale duo Born en Arne – geboren in Brugge, afkomstig uit Oedelem – zijn bekend van hun hilarische en satirische songs op Qmusic. Nu willen ze ook de hitparade veroveren met hun eerste single ‘Witte Speedo’. Dit vrolijke en catchy nummer is zowel een ode aan de iconische witte zwembroek als aan onze prachtige Belgische kust.

Lees meer »

Nu modder dreigt voor Vlaamse festivals: dit waren de natste, modderigste en meest legendarische edities

Het weerbericht liegt niet. Op Graspop zal de modder nooit veraf zijn. In Werchter smeken de terreinen rond het festivalpark nu al om laarzen. Al zijn zo’n kwakkelzomers wél vaak goed voor ‘historische’ festivaledities en dito concerten. Van een boer die in één avond rijk werd met zijn tractor, de Red Hot Chili Peppers die onder modder werden bedolven én

Lees meer »

Tweedejaarsleerlingen Kunst en Creatie brengen geslaagde toneelopvoering

22 leerlingen van de Heilige Familie afdeling Kunst en Creatie 2A brachten in de Stadsschouwburg een theateropvoering in het kader van hun opleiding waarin de kunst- en cultuurwereld onderzocht worden en vaardigheden en technieken worden ontwikkeld om zich op een kunstzinnige manier te uiten in diverse expressievormen. Het uitwerken van de theatervoorstelling go(e)d-aard(ig) was hiervoor
The post Tweedejaarsleerlingen Kunst

Lees meer »

Reglement ambulante handel goedgekeurd op gemeenteraad Harelbeke

Op de Harelbeekse gemeenteraad van 17 juni werd het reglement voor de ambulante handel door de voltallige gemeenteraad goedgekeurd. In 2023 werd een decreet gepubliceerd dat op 1 april 2024 inging. De belangrijkste wijzigingen zijn de vervanging van de leurkaart door de KBO-inschrijving en ook de termijnen van de standplaats werden gewijzigd.
The post Reglement ambulante handel goedgekeurd op

Lees meer »

“Ik weet totaal niet meer waar ik ben en heb dringend water nodig”: laatste bericht van Jay (19) op Tenerife houdt Britten in de ban

Een Britse tiener is na een avondje uit met nieuwe kameraden spoorloos verdwenen op Tenerife. Jay Slater gaf een laatste teken van leven toen hij maandagochtend een vriendin belde. “Ik weet totaal niet meer waar ik ben en heb dringend water nodig”, luidde de onheilspellende boodschap. De zaak houdt het Verenigd Koninkrijk flink in de ban: ruim 150.000 Britten hebben

Lees meer »

Deze keer wel raak: Rode Duivels winnen EK-match tegen Roemenië met 2-0

De Rode Duivels hebben hun tweede wedstrijd op het EK in Duitsland gewonnen met 2-0. Youri Tielemans wist al na 74 seconden de eerste goal te maken tegen Roemenië. Lukaku kon ook scoren, maar die goal werd – net zoals vorige match – afgekeurd. De Bruyne kwam met de verlossende 2-0. Woensdag spelen onze landgenoten hun laatste match in de

Lees meer »

Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere vindt “dat we het moeten proberen” met N-VA, CD&V, Les Engagés en MR

Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere vindt dat haar partij “moet proberen” om federaal een regering te vormen met N-VA, CD&V, Les Engagés en MR. Dat zegt ze in een interview met de Krant van West-Vlaanderen. Ze benadrukt wel dat de verschillen tussen de partijen groot zijn en dat Vooruit niet van plan is om toe te geven op haar kernpunten, koopkracht en

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. “Rusland heeft 80 procent van troepen aan Finse grens weggehaald”

Moskou heeft 80 procent van de Russische grondtroepen aan de Finse grens verplaatst naar Oekraïne. Dat meldt de Finse publieke omroep ‘Yle’ op basis van een hooggeplaatste bron bij de inlichtingendiensten. De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un hebben daarnaast een “alomvattend strategisch partnerschap” getekend. Maar het is nog niet duidelijk op welke vlakken Rusland en

Lees meer »