Papoea-Nieuw-Guinea schat dodental na aardverschuiving op 2.000: “Enorme verwoesting”

Papoea-Nieuw-Guinea schat dat er meer dan 2.000 mensen zijn bedolven door een aardverschuiving. Het land noemt dat aantal in een brief aan de Verenigde Naties, waarin het ook spreekt over een “enorme verwoesting”.

 

Meer krantenkoppen in België

Leerlingen VTI Sint-Lucas winnen goud met mobiele werktafel: “Preus lik fjiertig!”

Tijdens het Woodskills event vielen de leerlingen van het VTI Sint-Lucas in de prijzen. Hun mobiele werktafel wist de vakjury te overtuigen, waardoor ze goud mee naar huis brachten. Voor zowel leerkrachten als leerlingen biedt het Woodskills event een blik op de toekomstmogelijkheden van hout.
The post Leerlingen VTI Sint-Lucas winnen goud met mobiele werktafel: “Preus lik fjiertig!” appeared

Lees meer »

Barnum zwaait twee trouwe medewerkers uit

Op donderdag 20 juni, de dag van het onderhoudspersoneel, zetten Internaat Noord en het Barnum de medewerkers van de schoon-en keukenploeg in de bloemetjes.
The post Barnum zwaait twee trouwe medewerkers uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als jullie bondscoach niet weer zo gek doet, wint België simpel”: onze spion in het Roemeense kamp ziet Duivels makkelijk zegevieren

“Valt de 1-0 voor België, dan kunnen er forfaitcijfers op het bord komen.” Bob Peeters deed er in 2000 dágen over om een Roemeen te vinden, wij vonden er sneller één die bereid was om zijn land door te lichten voor de match tegen de Rode Duivels. Onze spion ziet hoe de Roemenen overlopen van zelfvertrouwen na hun ruime zege

Lees meer »

België verbiedt export van ‘vuile diesel’

De export van sterk vervuilende fossiele brandstoffen, beter bekend als ‘vuile diesel’, vanuit België naar landen buiten Europa wordt verboden. Dat staat in een nieuw koninklijk besluit dat in het Staatsblad is gepubliceerd. De giftige brandstoffen waren vooral voor West-Afrika bestemd en brachten daar schade toe aan de gezondheid en aan het milieu.

Lees meer »

Jack Russell doodgebeten en verscheurd door 3 loslopende herdershonden in Vremde: “Dit voelt heel onrechtvaardig aan”

In Vremde, bij Boechout, is een Jack Russell doodgebeten en verscheurd door 3 Anatolische herdershonden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het nieuws is bevestigd aan VRT NWS. Het hondje werd meegesleurd terwijl hij op het terras lag. De eigenaar van de herdershonden, een schapenboer uit Ranst, heeft maatregelen opgelegd gekregen door de burgemeester. Het is niet de eerste keer

Lees meer »

KIJK. ‘You’-actrice filmt hoe onbekende man in haar wagen probeert in te breken: “Londen is niet veilig”

De Britse actrice Shanika Ocean deelt angstaanjagende beelden op Instagram. Ze filmt hoe een onbekende man aan de deur van haar wagen trekt en op haar raam klopt om naast haar te komen zitten. Ocean, die te zien is in het vierde seizoen van de Netflix-serie ‘You’ en in verschillende BBC-shows, deelt de gebeurtenis om andere vrouwen te waarschuwen. “Zorg

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger zet licht op groen voor offensief tegen Hezbollah in Libanon

Het Israëlische leger zet het licht op groen voor een offensief tegen Hezbollah in Libanon. Onder meer generaal-majoors Ori Gordin en Oded Basiuk hebben de operationele plannen hiervoor goedgekeurd. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israël Katz sprak eerder al harde taal. “In een totale oorlog zal Hezbollah vernietigd worden en zal Libanon hard getroffen worden”, klonk het. Lees de

Lees meer »