Honderden mensen bedolven onder aardverschuiving in Papoea-Nieuw-Guinea

Meer dan driehonderd mensen en ruim 1.100 huizen zijn bedolven onder een enorme aardverschuiving die het afgelegen dorp Kaokalam, in het noorden van Papoea-Nieuw-Guinea, heeft verwoest. Dat maakte een lokale krant bekend. 

Meer krantenkoppen in België

In Line Dansers Passendale vieren feest

In hun lokaal café De Mosselmarkt kwamen de leden van de In Line Dansers bijeen om het begin van hun seizoen te vieren.
The post In Line Dansers Passendale vieren feest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ervaar de olympische magie van Parijs op het Olympic Festival in Middelkerke

Van 26 juli tot 11 augustus 2024 verandert het strand van Middelkerke, bij het nieuwe casinogebouw SILT, in het bruisende hart van het Olympic Festival. Dit evenement brengt de olympische sfeer van Parijs naar België, met 17 dagen vol sport, muziek en festiviteiten.
The post Ervaar de olympische magie van Parijs op het Olympic Festival in Middelkerke appeared first

Lees meer »

Auteur Ann Driessen gidst wandeling in thema van Karel Balduck in Veurne

In ‘De schat van Merkem’ schetst auteur Ann Driessen de lotgevallen van juwelier-koster Karel Balduck en zijn gezin tijdens WOI. Ze liet zich inspireren door het goed bewaarde en geïllustreerde dagboek van Balduck, die 28 jaar in Veurne heeft gewoond.
The post Auteur Ann Driessen gidst wandeling in thema van Karel Balduck in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordvangst crystal meth onderschept in Nederland

De Nederlandse douane heeft begin maart ruim 3.200 kilo methamfetamine onderschept bij een controle. De drug, die ook bekendstaat als crystal meth, werd ontdekt in een lading grond uit Mexico. Volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie gaat het om de grootste vangst van crystal meth in Nederland tot nu toe en had die een waarde van 22,4 miljoen euro.

Lees meer »

Union zal thuiswedstrijd tegen Slavia Praag in derde voorronde Champions League in Lotto Park spelen, ook Cercle en Gent kennen mogelijke tegenstanders

Union neemt het op tegen Slavia Praag in de derde voorronde van de Champions League. De wedstrijden worden afgewerkt op 6 of 7 augustus (in Tsjechië) en 13 augustus (in Brussel). Cercle Brugge komt uit tegen Molde of Silkeborg in de derde voorronde van de Europa League. De verliezer van dat duel komt uit tegen AA Gent in de derde

Lees meer »