Honderden mensen bedolven onder aardverschuiving in Papoea-Nieuw-Guinea

Meer dan driehonderd mensen en ruim 1.100 huizen zijn bedolven onder een enorme aardverschuiving die het afgelegen dorp Kaokalam, in het noorden van Papoea-Nieuw-Guinea, heeft verwoest. Dat maakte een lokale krant bekend. 

Meer krantenkoppen in België

“Ik had zware nachtmerries, soms zelfs drie per nacht”: bekende vrouwen doorbreken taboe over hun menopauze

Van nachtmerries en opvliegers tot concentratieproblemen en stemmingswisselingen: de menopauze brengt heel wat kwaaltjes met zich mee. In de driedelige reeks ‘Menopauzia’, dit najaar op VRT 1, wil Tine Embrechts (48) het taboe doorbreken. Enkele bekende vrouwen delen in ‘TV Familie’ alvast hun angsten en ervaringen over de menopauze. “’s Nachts kreeg ik last van hartkloppingen en begon ik fel

Lees meer »

Algemeen directeur Guido De Langhe (63) neemt afscheid van Waregems stadhuis: “Ben op veel zaken echt fier”

Op 1 juli gaat huidig algemeen directeur van Stad Waregem Guido De Langhe op pensioen. Sinds 1996 waakt De Langhe over het reilen en zeilen van de Paardenstad. “Waregem heeft op dertig jaar tijd een enorme metamorfose ondergaan”, vertelt hij.
The post Algemeen directeur Guido De Langhe (63) neemt afscheid van Waregems stadhuis: “Ben op veel zaken echt fier”

Lees meer »

Babou (19) maakte mooiste ‘Skate van Ensor’

Eerder dit jaar lanceerde Stad Oostende de ontwerpwedstrijd ‘De Skate van Ensor’. Uit 19 inzendingen werd de 19-jarige Babou Wallyn uit Oostende de winnaar met haar skateboard, geïnspireerd door James Ensors De baden van Oostende.
The post Babou (19) maakte mooiste ‘Skate van Ensor’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit doet denken aan de kampen van de nazi’s”: Oekraïense beambte vel over been na twee jaar in Russische gevangenis

Een Oekraïense organisatie waar Russische militairen naar kunnen bellen als ze zich willen overgeven, ‘I Want to Live’, heeft foto’s gepubliceerd van een van de 75 Oekraïense gevangenen die werden geruild voor evenveel Russische krijgsgevangenen. De beelden van de uitgemergelde Roman Gorilik moeten bewijzen dat Rusland Oekraïense gevangenen foltert.

Lees meer »

Staden krijgt gecontroleerd overstromingsgebied tegen wateroverlast

In Staden komt langs de Provinciebaan ter hoogte van de Bombebeek een gecontroleerd overstromingsgebied om tijdelijk water op te slaan. De gemeente en de provincie willen daarmee de waterhuishouding in de Mandelvallei verbeteren.
The post Staden krijgt gecontroleerd overstromingsgebied tegen wateroverlast appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vleesverbruik zakt onder 80 kilogram per Belg

Het vleesverbruik in België is in 2023 onder de 80 kilogram per inwoner gedaald. Varkensvlees vertegenwoordigde voor het eerst in jaren minder dan de helft van het verbruik. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

WEERBERICHT. Wolken en buien: “De zomer is nog ver te zoeken”

Vandaag krijgen we wisselvallig weer en koude temperaturen. We kunnen ons maar beter neerleggen bij dit soort weer, want onze weerman David Dehenauw ziet de komende dagen en weken geen beterschap: “De zomer is nog ver te zoeken op de weerkaarten, dat zie ik de komende maanden niet gebeuren.” Begin volgende week stijgen de temperaturen wel tot 20 graden, maar

Lees meer »

Cathy Coudyser blij met monsterscore N-VA in Knokke-Heist

In Knokke-Heist valt de goede score van de N–VA op: 39,2 procent voor de Kamer, 38,6 procent voor het Vlaams Parlement. Dat is bijna dubbel zoveel als dichtste achtervolger Vlaams Belang. Nochtans stond uittredend Vlaams Parlementslid Cathy Coudyser slechts op de voorlaatste plaats van de lijst. Ze heeft voorlopig geen nationale ambities meer, maar de uitslag is wel een opsteker

Lees meer »