Honderden mensen bedolven onder aardverschuiving in Papoea-Nieuw-Guinea

Meer dan driehonderd mensen en ruim 1.100 huizen zijn bedolven onder een enorme aardverschuiving die het afgelegen dorp Kaokalam, in het noorden van Papoea-Nieuw-Guinea, heeft verwoest. Dat maakte een lokale krant zaterdag bekend.

 

Meer krantenkoppen in België

Kate Middleton schrijft ontroerende brief aan Britse soldaten: “Het spijt me dat ik geen groet kan brengen”

Kate Middleton verontschuldigt zich in een pakkende brief aan de Britse Irish Guards voor haar afwezigheid tijdens ‘Colonel’s Review’. Dat is de laatste receptie voor de viering van de verjaardag van koning Charles – over het kanaal ‘Trooping The Colour’ genoemd. Middleton kan door haar kankerbehandeling niet deelnemen aan de ceremonie. Dat schrijft de Britse krant Metro.

Lees meer »

Huis in Klerken dat verbouwd wordt onbewoonbaar na zware dakbrand

Een huis dat momenteel verbouwd wordt in Klerken is donderdagmiddag ten prooi gevallen aan een zware dakbrand. Volgens de 67-jarige eigenaar, die in een mobilhome achter het huis woont, gebeurde dat toen hij een kachel aanstak om het wat warmer te hebben en liep dat fout. Het parket besliste een deskundige aan te stellen om te onderzoeken wat er gebeurde.<br

Lees meer »

Denderstreek kleurt opvallend geel: Vlaams Belang behaalt monsterscore in Ninove

De resultaten beginnen nu volop binnen te stromen, zo ook in de Denderstreek. Vooral in de gemeente Ninove behaalt het Vlaams Belang een absolute monsterscore. Voorlopig landt de extreem rechtse partij daar op net geen 46 procent. Een uitstekend resultaat, al ligt de tussentijdse uitslag toch net onder de verwachtingen, nuanceert onze politiek journalist Marnix Int Panis, die erop wijst

Lees meer »

Conner Rousseau wordt wellicht toch niet vervolgd: parket vraagt dagvaarding na “zattemansklap” onontvankelijk te verklaren

Het parket heeft maandagochtend gevorderd om de zaak rond Conner Rousseau (Vooruit) onontvankelijk te verklaren. De rechtszaak in Dendermonde draait rond racistische uitspraken over de Romagemeenschap die Rousseau maakte in een Sint-Niklaas café. De voormalig partijvoorzitter is niet in persoon aanwezig, maar zijn advocaat sluit zich aan bij de vraag van het openbaar ministerie.

Lees meer »

Zij vertegenwoordigen ons straks in Brussel: wie zijn de 37 West-Vlaamse verkozenen?

De kogel is door de kerk: we weten welke West-Vlaamse verkiezingskandidaten de komende vijf jaar zullen zetelen in het Vlaams en federaal parlement. We herkennen enkele vaste waarden, maar er zitten ook 14 nieuwe gezichten tussen die zich voor het eerst als volksvertegenwoordiger mogen bewijzen. Een overzicht.
The post Zij vertegenwoordigen ons straks in Brussel: wie zijn de 37

Lees meer »

Buurtparking met 27 plaatsen langs Koolkerkse Steenweg in Brugge

Langs de Koolkerkse Steenweg in Brugge realiseert het stadsbestuur een buurtparking met 27 parkeerplaatsen. “Er komen ook twee laadpalen voor elektrische wagen en een parkeerplaats voor mindervaliden”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD).
The post Buurtparking met 27 plaatsen langs Koolkerkse Steenweg in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaanse oorlogsveteraan (102) overlijdt op weg naar herdenking van D-Day in Normandië

Robert Persichitti, een Amerikaanse oorlogsveteraan van 102, is overleden terwijl hij op weg was naar Frankrijk voor de herdenking van D-Day. In een interview zei Persichitti recent nog dat hij “erg uitkeek” naar het evenement. Veteranen en wereldleiders komen vandaag ter gelegenheid samen op het Omaha-strand in Normandië. De operatie, exact tachtig jaar geleden, vormde het startschot voor de geallieerde

Lees meer »

EXCLUSIEF. Het laatste woord van de kopstukken: wat vinden ze het pijnlijkste moment van de campagne? En hoe willen ze je ultiem overtuigen?

De kopstukken van de acht Vlaamse partijen zijn de afgelopen dagen en weken plat geïnterviewd, maar toch kunnen ze nog verrassen. En dat doen ze hier exclusief bij HLN met hun laatste woord. Welke concurrent heeft volgens hen de campagne het best doorstaan? Waar hebben ze zelf spijt van? En hoe willen ze jou ultiem overtuigen? Ontdek het hier: “Ik

Lees meer »

Hoe de sfeer helemaal omsloeg achter de schermen bij Vlaams Belang: “Misschien was onze campagne toch niet zo best”

Winnen en tóch aangesproken worden als verliezers. In die vervelende positie zaten ze bij Vlaams Belang een hele verkiezingsavond gekneld. Urenlang wisten partijleden zich geen houding te geven. Voorzitter Tom Van Grieken blies zijn geplande zegespeech af, kopstukken kregen eerst marsorders om te zwijgen en moesten nadien héél hard benadrukken dat ze toch blij waren. In realiteit kon er zelfs

Lees meer »