Meer details bekend over vlucht met dodelijke turbulentie: vliegtuig viel 54 meter naar beneden in amper 5 seconden

Een hoogteverlies van 54 meter in 4,6 seconden leidde vorige week tot de chaotische en fatale turbulentie in een vlucht van Singapore Airlines. Dat blijkt uit het onderzoek dat naar het ongeluk loopt. Een Britse man (73) kwam om het leven en tientallen anderen raakten gewond aan boord van het toestel.

 

Meer krantenkoppen in België

Zonnepanelen- en laadpalengroep EnergyVision werkt aan beursgang

De zonnepanelen- en laadpalengroep EnergyVision werkt aan een beursintroductie, zo schrijft De Tijd. Het proces zit wel nog in een pril stadium, maar het zou de eerste beursgang van enige omvang zijn op de Brusselse beurs in jaren. De laatste grote introducties waren – de afsplitsing van DEME en Syensqo niet meegerekend – die van chemiedistributeur Azelis (september 2021) en

Lees meer »

Anna van der Breggen keert terug in het peloton: ploegleider van Kopecky wordt na drie jaar opnieuw renster bij SD Worx

De Nederlandse Anna van der Breggen (34) keert vanaf 1 januari 2025 terug als wielrenner bij SD Worx-Protime, waar ze de voorbije jaren ploegleider was van onder meer Lotte Kopecky. De olympische kampioene en tweevoudige wereldkampioene wordt nu opnieuw ploeggenote van Kopecky en tekende tot eind 2026. “Als ik wil terugkeren als wielrenner, is het nu of nooit”, zegt ze.

Lees meer »

WAK-expo toont jonge en kleurrijke creativiteit

De Pastorie, in de Hemmestraat 1, was vorige zaterdag het sfeervolle decor voor de vernissage van de kunsttentoonstelling van de Westhoek Academie Koksijde (WAK). De expositie, die werken van leerlingen van de Nieuwpoortse afdeling van de academie toont, werd feestelijk geopend door burgemeester Geert Vanden Broucke.
The post WAK-expo toont jonge en kleurrijke creativiteit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tom Meeuws keert niet terug bij Vooruit Antwerpen

Voormalig Antwerps schepen Tom Meeuws keert na zijn afscheid van de politiek eerder dit jaar niet terug om deel te kunnen nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat schrijft De Morgen en het nieuws is aan Belga bevestigd. Vooruit Antwerpen moet binnenkort een beslissing nemen over wie dan wel lijsttrekker wordt.

Lees meer »

Restaurant Douveren tweede jaar op rij kampioen in de minivoetbalcompetitie: “Dit jaar was het wel wat moeilijker”

De prijsuitreiking voor de beste ploegen en spelers in het minivoetbal vond plaats in de feestzaal Den Oever op zaterdagavond 8 juni. De felbegeerde fairplaytitel ging naar Bossy & Burgers met 208 punten. De clubs Kloeke Kieten en Jeugdforum eindigden ex aequo op de tweede plaats, beiden met 203 punten.
The post Restaurant Douveren tweede jaar op rij kampioen

Lees meer »

Bestuurster wil wagen parkeren, maar knalt personeelsruimte binnen

Geen al te beste manier om de dag te beginnen. Een vrouw in Roeselare wilde haar zwarte Toyota parkeren aan de Westlaan, maar maakte daarbij een fout manoeuvre. Zo reed ze dwars door de vitrine van InfraLigne. In de personeelsruimte van het bedrijf was gelukkig niemand aanwezig. De materiële schade is wel groot.

Lees meer »

Ticketverkoop Roadrock loopt als een trein

Al voor het derde jaar op rij strijkt eind augustus het tweedaagse live music contest Road Rock neer op het grasveld van de Vlaskouter in Kuurne. Op vrijdag 30 augustus nemen drie jonge bands het tegen elkaar op in een spannende battle, gevolgd door optredens van Les Truttes en Sister May. Op zaterdag 31 augustus staan onder meer Zornik, Millionaire,

Lees meer »

Vlaming die in Thailand in elkaar werd geslagen, overlijdt na drie maanden coma: “Dit heeft Jan niet verdiend”

Begin april werd Jan Valkenborg (64) uit Limburg tijdens zijn vakantie in de Thaise kustplaats Hua Hin in mekaar geslagen. Sindsdien lag hij in coma, eerst in een ziekenhuis in Bangkok, later in het Gasthuisberg in Leuven. Daar overleed hij maandag aan zijn zware verwondingen. “De laatste 48 uur ben ik voortdurend bij hem gebleven”, vertelt Danny Lemmens, de boezemvriend

Lees meer »

“In onze sector moet je niet te ver vooruit kijken”: vierde generatie deed intrede bij Garage Vanhulle

Garage Vanhulle is al 60 jaar een begrip in Izegem. Onder de noemer ‘Checked by Vanhulle’ is de zaak getransformeerd naar een allemerkengarage. “De automobielsector is constant in evolutie. Maar onze service en persoonlijke aanpak hebben we behouden.”
The post “In onze sector moet je niet te ver vooruit kijken”: vierde generatie deed intrede bij Garage Vanhulle appeared first

Lees meer »

Het beste uit de Noordzee

Met haar ervaring van in het legendarische restaurant Prince Albert op de Visserskaai wist mijn maraine als geen ander ‘vesche toengsjes en ploatn’ op tafel te toveren. Gezwommen, gebakken en gekruld in ‘beste butter’. Mijn mama zou die edele volkskunst van vis fileren en bakken keurig voortzetten – ondergetekende zou beter eens z’n fileermes scherpen
The post Het beste

Lees meer »

Oma en kleindochter gewond na aanrijding in Genk

In Genk is een oma met haar kleindochter gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Meeënweg. De kleindochter zat aan het stuur, toen een andere wagen tegen de flank van de auto is gereden. Beiden zijn voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer »