Meer details bekend over vlucht met dodelijke turbulentie: vliegtuig viel 54 meter naar beneden in amper 5 seconden

Een hoogteverlies van 54 meter in 4,6 seconden leidde vorige week tot de chaotische en fatale turbulentie in een vlucht van Singapore Airlines. Dat blijkt uit het onderzoek dat naar het ongeluk loopt. Een Britse man (73) kwam om het leven en tientallen anderen raakten gewond aan boord van het toestel.

 

Meer krantenkoppen in België

Chef van jongerenredactie VRT NWS stopt ermee na gemeenteraadsverkiezingen

De chef van de Jong-redactie bij VRT NWS, onder meer verantwoordelijk voor het jeugdjournaal ‘Karrewiet’, stopt ermee na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Dat nieuws wordt door de VRT bevestigd. “De chef heeft zelf deze beslissing genomen”, zegt VRT-woordvoerster Yasmine Van der Borght. Op de jongerenredactie was een open oorlog ontstaan over toxisch leiderschap van de Jong-chef en haar “favoritisme, pestgedrag

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Gistel: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Gistel trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Gistel.
The post Verkiezingsresultaten in Gistel: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland stopt handel in dollars en euro’s op Moskouse beurs na nieuwe Amerikaanse sancties

Nieuwe Amerikaanse sancties tegen Rusland hebben geleid tot een onmiddellijke opschorting van de handel in dollars en euro’s op de Moskouse beurs. De Duitse regering blokkeert volgens bronnen aan het Duitse persagentschap dpa ook de vooruitgang in de onderhandelingen over een nieuw pakket Europese sancties tegen Rusland. De onderhandelingen duren langer dan voorzien en volgens Brusselse diplomaten is dat te

Lees meer »

Middelkerke vereenvoudigt parkeerplan: blauwe zones samengevoegd tot één groot geheel

Het gemeentebestuur van Middelkerke heeft besloten om de blauwe parkeerzones in het centrum samen te voegen tot één grote blauwe zone. Deze aanpassing vloeit voort uit nieuwe tendensen, evaluaties en feedback van bewoners. Door deze wijziging wordt het residentieel parkeren eenvoudiger en efficiënter. Bovendien zullen aanvullende voorzieningen zoals ANPR-camera’s de mobiliteit en veiligheid verbeteren.
The post Middelkerke vereenvoudigt parkeerplan:

Lees meer »

Een 5-3-2 met twee Rode Duivels: de Gouden EK-ploeg van Lies Vandenberghe

Nog vier keer slapen en dan speelt gastland Duitsland de openingsmatch tegen Schotland. Het EK voetbal kan jou dankzij het Gouden EK – naast veel kijkplezier – ook 5.000 euro en andere geweldige prijzen opleveren. VTM Nieuws-sportanker Lies Vandenberghe (33) stelt alvast haar ploeg samen en geeft jou zo een duwtje richting hoofdprijs.

Lees meer »

Politie doet tijdens schepencollege inval in gemeentehuis, gsm en laptop van burgemeester Degrieck in beslag genomen: “Geen idee welke informatie ze zoeken”

Speurders van de federale gerechtelijke politie (FGP) zijn maandag in de voormiddag binnengevallen in het gemeentehuis van De Panne, tijdens het schepencollege. Ze namen daarbij de GSM, telefoon en computer mee van burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-B). Waarom ze dat deden weet de burgemeester zelf niet. “Er wordt mij blijkbaar momenteel niets ten laste gelegd maar ze zijn wel op

Lees meer »

INTERVIEW. Antwerpse Elke Van den Brandt (Groen) deelt de lakens uit in Brussel: “Ik zet me in voor een stad op kindermaat”

Een onwaarschijnlijk succesverhaal deze verkiezingen is dat van Elke Van den Brandt (44). De Antwerpse is opnieuw de leading lady van de Nederlandstaligen in Brussel. Ze was al viceminister-president in de uittredende Brusselse regering, nu is ze de formateur die de nieuwe Nederlandstalige helft van die regering moet vormen. En ze verdubbelde haar persoonlijke stemmenaantal, terwijl haar partij Groen overal

Lees meer »